Welkom bij Soroptimistclub Alkmaar e.o.! 

Maak kennis met een hechte en actieve club. Iedere maand komen we bij elkaar om samen ons programma uit te voeren. Dit programma wordt ingevuld door onze leden, we spreken zelf naar aanleiding van leef-  of werkervaring, we nodigen eveneens sprekers van buiten uit. De laatste jaren vieren we de mensenrechtendag 10 december met onze zusterclubs van boven het IJ.

De leden.

Onze leden wonen allen in (de omgeving van) Alkmaar, we werken in de wijde omtrek. De werkkring van de leden is heel divers - gezondheidszorg, onderwijs, recht, jeugdzorg en een eigen onderneming. 

We zien heel graag nieuwe leden komen! Lijkt het je interessant om een avond bij te wonen en kennis te maken met onze club - dat kan. Dertien november houden we een inloopavond.

Vier in Alkmaar de dag van de mensenrechten!

Zaterdagmorgen 14 december van 10.00 - 13.30 vieren wij samen in Noord Holland Noord 'de dag van de Rechten van de Mens'. 

Het programma bestaat uit een lezing van Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het college voor de Rechten van de Mens.

Een recital verzorgd door harpiste Inge van Grinsven

Een lezing over slavernij in oost en west, verzorgd door Maria Reinders-Karg en Mieke Groen.

Opgeven kan tot en met vrijdag 7 december!

Locatie: restaurant 't Sluisje, bij golfbaan Sluispolder, Sluispolderweg 7 te Alkmaar; met voldoende parkeergelegenheid.

Kosten:€ 25,00 per persoon (over te maken op NL91 INGB 0000336330 t.a.v. Soroptimist International Alkmaar e.o.), o.v.v. naam en club, met de betaling van het bedrag is je aanmelding geregeld.

Contactalkmaar@soroptimist.nl (t.b.v. dieetwensen)

Onze acties de afgelopen jaren.

Club Alkmaar e.o. heeft afgelopen jaren bijgedragen aan lokale, nationale en internationale projecten.doen we mee met NL doet, dit jaar sorteerden we babykleding voor de stichting Babyspullen, een goed bestede ochtend.

We hebben bijgedragen aan  'Stichting de Opkikker', we organiseerden een boekenmarkt voor het landelijk project 'Syria Back to School' en sinds een paar jaar steken we de handen uit de mouwen in maart bij de vrijwilligersdag 'NL doet',  zo hebben we  gewerkt voor een natuurbeheerproject in het 1000-eilandenrijk en een high tea in het Rekerheem te Alkmaar georganiseerd voor ouderen.

Afgelopen jaren is er geld ingezameld ten behoeve van het project van onze zusterclub in Kaapstad, we hebben bijgedragen aan het opzetten van de bibliotheek op een basisschool, daarnaast ondersteunt de club de opleiding van een vroedvrouw in Ethiopië. Hiervoor is een benefietvoorstelling georganiseerd in het Alkmaarse Filmhuis.

Contactadres: alkmaar@soroptimist.nl

P8230101B.jpg