Club Alkmaar al meer dan 60 jaar actief!

Onze clubavonden vinden plaats op de tweede woensdag van de maand in Restaurant 't Sluisje bij de golfbaan Sluispolder. We starten de avond gezamenlijk met een drankje en eten, vervolgens wijden we ons aan het programma. Het programma wordt ingevuld door onze leden, we spreken zelf naar aanleiding van leef-  of werkervaring, we nodigen eveneens sprekers van buiten uit. De laatste jaren vieren we de mensenrechtendag 10 december met onze zusterclubs  van boven het IJ.

De leden.

Onze leden wonen allen in (de omgeving van) Alkmaar, we werken in de wijde omtrek. De werkkring van de leden is heel divers - gezondheidszorg, onderwijs, recht, jeugdzorg en een eigen onderneming. 

We zien heel graag nieuwe leden komen! Lijkt het je leuk om een avond bij te wonen en kennis te maken met onze club - dat kan. Neem contact met ons op via ons mailadres - Alkmaar@soroptimist.nl.

Onze acties de afgelopen jaren!

Jaarlijks Club Alkmaar e.o. heeft afgelopen jaren bijgedragen aan lokale, nationale en internationale projecten.doen we mee met NL doet, dit jaar sorteerden we babykleding voor de stichting Babyspullen, een goed bestede ochtend.

We hebben bijgedragen aan  'Stichting de Opkikker', we organiseerden een boekenmarkt voor het landelijk project 'Syria Back to School' en sinds een paar jaar steken we de handen uit de mouwen in maart bij de vrijwilligersdag 'NL doet',  zo hebben we  gewerkt voor een natuurbeheerproject in het 1000-eilandenrijk en een high tea in het Rekerheem te Alkmaar georganiseerd voor ouderen.

Afgelopen jaren is er geld ingezameld ten behoeve van het project van onze zusterclub in Kaapstad, we hebben bijgedragen aan het opzetten van de bibliotheek op een basisschool, daarnaast ondersteunt de club de opleiding van een vroedvrouw in Ethiopië. Hiervoor is een benefietvoorstelling georganiseerd in het Alkmaarse Filmhuis.

 

Contactadres: alkmaar@soroptimist.nl