Soroptimisten organiseren het 10e groot Alphens Dictee

De aula van de nieuwe Topmavo Groene  Hart was dinsdag 26 maart tot de nok toe gevuld met 113 enthousiaste dictee schrijvers. Burgemeester Liesbeth Spies slaagde er wederom in om de zaal doodstil te krijgen en het dictee  zeer duidelijk voor te lezen. Gert Jan Windhorst, de schrijver van het dictee, had het de schrijvers niet gemakkelijk gemaakt. Schrijf je pied-à-terres nu aan elkaar of moeten er streepjes tussen en hoe schrijf je ook al weer beaujolaistje? En Instagramaccounts is toch echt met een hoofdletter,  evenals O-of X-benen en hightechindustrieën is echt één woord. Kortom het was niet makkelijk. In totaal werden er 3476 fouten gemaakt en dit was een gemiddelde van 32 fouten per persoon. Maar toch presteerde een van de deelnemers het om maar met 1 fout het dictee te schrijven. Deze eerst plaats werd behaald  door Randy van Halen uit Dordrecht. De gedeelde tweede plaats werd behaald door Rein Lentfaar uit Middelburg en Jeroen van Heemskerck Düker uit Naarden met 4 fouten. De beste Alphenaar was Ward Smeijers met maar 4 fouten. De prijs voor het beste team ging naar Team Groene Hart Lyceum. Maar de grootste prijs ging naar de organisatie van Free a girl. Soroptimist Bianca Leemkuil mocht namens deze geweldige stichting een cheque in ontvangst nemen van de presidente van Soroptimist Club Alphen aan den Rijn van € 7.500,-.

GAD cheque SFJ-2019.JPG

 

alphen.jpgLogo Club Alphen aan den Rijn

WELKOM BIJ CLUB ALPHEN AAN DEN RIJN

Club Alphen aan den Rijn is een warme, enthousiaste club. Eens in de maand komen we bij elkaar voor de vergadering. Daarbij genieten we altijd eerst van een drankje en daarna een diner in restaurant De Watergeus te Noorden, van ons clublid Sjanie de Geus. Na de vergadering wordt er een programma verzorgd.

Onze club organiseert diverse activiteiten om gelden bijeen te brengen voor grote en minder grote projecten in binnen- en buitenland. Jaarlijks organiseren wij de succesvolle wijnproeverij en het Groot Alphens Dictee, reserveer donderdagavond 15 maart 2018 alvast in je agenda!

De opbrengsten voor de activiteiten komen dit jaar ten goede aan de School for Justice (Stichting Free a Girl).
 

Soroptimist International Club Alphen aan den Rijn heeft de ANBI-status.

Contact met onze secretaris via mail: alphenaandenrijn@soroptimist.nl