Zoals alle Soroptimistenclubs heeft Amsterdam Amstel het doel projecten te ondersteunen die de positie van de vrouw verbeteren. Het ondersteunen van vrouwelijke UAF studenten, het internationale project waaraan wij ons als Nederlandse Soroptimisten voor vier jaar verbonden hebben, heeft bij Amsterdam Amstel al het resultaat gehad dat een Chinese vluchtelinge die als 17-jarige in Nederland kwam, op haar 27ste het jongste lid werd van onze club. Via het netwerk van verschillende leden van Amsterdam Amstel kreeg deze jonge modeontwerpster opdrachten voor theatercostuums en feestkleding.

Via Marokkaanse relaties in Amsterdam kwamen leden van onze club in contact met een meisjeskostschool in Marakesj. Dit internaat stelt meisjes van het Marokkaanse platteland in staat om middelbaar onderwijs te volgen. Onze club staat garant voor het schoolgeld van twee meisjes.

Om geld te verdienen voor het financieren van onze projecten, biedt club Amsterdam vijf unieke rondleidingen door verschillende Amsterdamse wijken aan onder de naam ‘Amsteldiensten’ (zie www.amsteldiensten.nl )

 

Contactadres: amsterdamamstel@soroptimist.nl