Sor up.jpg

 Lustrumviering  14 oktober -  Splendor  - 13.30 uur

Op 14 oktober viert Club Amsterdam Centrum-West haar 90-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit lustrum organiseren wij een feestelijke middag in het Centrum van Amsterdam .

Locatie: Splendor
Adres: Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam
Aanvang : 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur
Afronding: 17.30 uur

We willen u  graag meer vertellen over de invulling van de middag en de mogelijkheid om die te verlengen. We verwennen u graag bij de ontvangst met lekkernijen bij de koffie en thee.    

Alle sprekers.jpg

Lezing en paneldiscussie

De middag staat zowel in het teken van de ontmoeting als meegenomen worden in de wereld van de filantropie. Naast de lezing van Prof.dr. Theo Schuyt, hoogleraar filantropische studies aan de Vrije Universiteit te Amsterdam over “De rol van serviceclubs toen, nu en in de toekomst” zullen de panelleden onder leiding van Simone Lensink, clublid, journalist en communicatie professional hun kijk geven op nut en noodzaak van netwerken, service organisaties, vrijwilligers werk, andere vormen van je capaciteiten inzetten en nog veel meer.

Uw stem en die van de volgende panelleden zal gehoord worden:

  • Renée Römkens, directeur van Atria, Bijzonder hoogleraar gender based violence aan de UvA en lid van Rotary Centrum;
  • Angelique Koopmans, onderneemster, voorzitter vrouwelijke Rotary club Rio aan de Amstel die 5 jaar bestaat, voorzitter van Stichting The Bridge2Hope die zich inzet voor overlevenden van mensenhandelen en (seksuele) uitbuiting;
  • Rosa Louwerse, werkzaam bij het team Inspirething en de Wish Will Way Foundation die een bijdrage leveren aan een “andere”, meer bij elkaar betrokken maatschappij;
  • Tonny Filedt Kok-Weimar, lid van de Soroptimistclub Amsterdam C/W, Erelid van de Unie, actief in het Soroptimisme in Nederland en in de Europese federatie, Nederlandse Vrouwenraad, oud lid Raad van Toezicht van Oxfam Novib, meegewerkt aan het verzamelen van onderzoeksgegevens voor Professor Schuyt.

De discussie is mede vooral interessant gezien de steeds belangrijkere rol van filantropie nu de overheidssteun op vele fronten aan het wegvallen is. Maar hoe geven we er dan vorm aan?

Het cadeau dat wij als jubilerende club willen geven gaat naar het Nieuw Vocaal Amsterdam kinderkoor. Zij treden vanzelfsprekend voor u op en laten ons ook meedoen.

Natuurlijk zetten wij de ontmoeting voort met een feestelijke borrel waar ook de pianoklanken niet ontbreken. Kortom een ode aan onszelf en aan de gemeenschap. Voor diegenen die nog wat langer willen blijven hebben wij gereserveerd in Restaurant de Hemelse Modder, dichtbij Splendor gelegen. Het diner begint rond 18.00 uur.

Wij zien uw komst graag tegemoet. U kunt zich nog opgeven voor de bijeenkomst en het diner. U kunt natuurlijk ook andere belangstellenden meenemen. Aanmelding graag via www.formdesk.nl/sb/acw90 of per email amsterdamcentrumwest@soroptimist.nl.

Indien u vragen heeft kunt u ook telefonisch contact opnemen met:
Sija van Mourik :     06-51297167
Tonny Filedt Kok - Weimar :     06-20249075
Sandra Spanjaard :    06 - 11561842

Download informatie (207,9 KB)