Soroptimistclub Amsterdam C/W doet sedert 2017 mee aan NL Doet

Karina Meister, kunstenaar en lid van club Amsterdam C/W  had in 2016 ons de door haar gemaakte kunstwerken in haar buurt Amsterdam Oost laten zien.  Toen kwam bij de clubleden het idee op om een van haar kunstwerken  Moments of Passing by te gaan schoonmaken in het Kader van NL Doet.  Het is leuk en je leert andere kwaliteiten van elkaar kennen. De foto’s uit de 3 jaren geven een kleine impressie. Dit jaar was het een bar karwei door de storm die onder e poort joeg.  Schoon was onze beloning, een kunstwerk met zijn prachtige glans. Volgend jaar zijn wij, Soroptimisten met enkele buurtbewoners  weer van de partij

2019 NL Doet.JPG2019: We staan uit de wind met de vlag, 3 Soroptimisten en een zeer behulpzame buurtbewoner die hoog op ladders durfde te staan.

Moments of Passing by is geïnstalleerd in 1999, na er twee jaren aan gewerkt te hebben van idee, naar maquette, inmeten met karton, want geen twee canalures zijn hetzelfde in de met de hand gemetselde muur.  Regelmatig overleg met de eigenaar van het pand, Het Woningbedrijf (nu Ymere), architect van de herprofilering van de Kraaipanstraat en fabriek, waar de hoog-gepolijste elementen van roestvrij staal computergestuurd werden gesneden en uiteindelijk nog met de leverancier van de speciale lijm. Op 21 mei 1999 werd het werk feestelijk onthuld, ook hiervoor heb ik nog een ceremonie bedacht. In het wegdek zijn met staal bedekte tegels "gestrooid" tot aan het kruispunt De La Reyestraat verder de straat in, die vallen vooral bij kunstlicht op.

Weersomstandigheden, jaargetijden, dag of nacht en passanten spiegelen zich allen voor even in de stalen stroken, vandaar de titel. Dit jaar rond 21 mei zal er een bordje met titel, naamsvermelding en korte beschrijving worden geplaatst en zullen wij een klein straatfeestje ermee verbinden.

Karina Meister en Tonny Filedt Kok. maart 2019

2017 NL Doet.JPG2017 We gaan voor veiligheid. Ladder vast houden

 

2018 NL Doet.JPGFoto's van de poort waar de kunst zich bevindt en wij aan het werk

 

NL Doet1.jpg