'Op zoek naar de invloed van de vrouwenborst op de maatschappij'

 

We nodigen je van harte uit voor een inspirerend middagprogramma in Amstelveen ter gelegenheid van ons vijftigjarig bestaan.

 

Ontboezemingen

Mildred Roethof, filmmaker en creatief directeur van Human Nature Films, gaat in gesprek over de getoonde documentaire Ontboezemingen, een journalistieke ontdekkingstocht naar de invloed van de vrouwenborst op de maatschappij: 'De film laat op eigenzinnige en humoristische wijze zien hoe de boezem gebruikt en misbruikt wordt in het dagelijkse leven'.

 

Verder staan op het programma: een persoonlijke aftrap door Floor Gordon, wethouder Amstelveen met o.a. de portefeuilles emancipatie en discriminatie, operamuziek van sopraan Lieve Geuens, een veiling en gezellige borrel.

 

Veiling 'Not For Sale'

De veiling wordt mogelijk gemaakt door verschillende gulle particuliere schenkers en sponsors. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel Not For Sale, directeur Toos Heemskerk: 'Wij geven vrouwen in Nederland die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, een nieuw perspectief op de toekomst'.

 

Programma in het kort

  • Wanneer: zaterdag 18 april 2020. Vanaf 13.15 uur gaan de deuren open, het programma start om 14.00 uur en eindigt rond 17.45 uur.
  • Waar: Johanneskapel Spoon Culinair, Amsterdamseweg 311, Amstelveen. Gratis parkeren.
  • Entree: 22,50, inclusief koffie, thee bij ontvangst en drankje.

Inschrijven kan, graag zo snel als mogelijk, maar uiterlijk tot 11 april via deze link

 

 

 

Welkom op de clubpagina van Soroptimistclub Amsterdam-Zuid/Amstelveen

Lustrumjaar 2019-2020 heeft het motto Empowerment of Women meegekregen.

Empowerment door de onderlinge saamhorigheid tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, de informele clubetentjes, het elkaar vertellen van levens- en werkverhalen en het delen van ervaringen.

Empowerment door inspirerende lezingen door professionals, vrouwen met een boeiend verhaal over hun werkveld.

Empowerment door ons samen in te zetten voor projecten en fundraisingsactiviteiten ten bate van de goede doelen.

Speciale bijeenkomsten

Tweemaal per jaar, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (8 maart) en de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december), organiseren we grote bijeenkomsten samen met de twee andere Amsterdamse Soroptimistclubs. Elke zomer zijn er twee gezellige activiteiten: een picknick in het Amsterdamse Vondelpark en het “Zomeruitje”.

Op 10 december 2018 gaf historica Els Kloek, de initiator en samenstelster van het boek ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’ én de gelijknamige tentoonstelling in het AmsterdamMuseum, een inspirerende avond waarin zij ons vertelde over vrouwen en hun bijdrage aan de rechten van de mens. Bekijk ook het interview dat zij gaf in het tv programma VPRO Boeken. De opbrengst van deze bijzondere sessie was volledig bestemd voor 'Free a Girl, School for Justice'. Dagvoorzitter was onze presidente Dorine Tamis.

Steun voor goede doelen

In clubjaar 2019-2020 gaat er financiële steun naar de volgende doelen:

Ook werd er een prachtig resultaat geboekt ten gunste van het langlopende project "Free a Girl, School for Justice". Door middel van verkoop op Koningsdag konden we een substantiële financiële bijdrage leveren. Aan het einde van het jaar zullen we het "Oranjehuis" steunen met de verkoop van wijn, olijfolie en keukensets.

We steken de “handen-uit-de-mouwen”:

 

Groepsfoto amstelveen.jpg

Proost! Amstelveen

Event op Internationale Vrouwendag, Amstelveen

Interesse?

Heb je interesse in het lidmaatschap of wil je meer weten, neem dan contact met ons op via Jantien Heimel.

We geven graag meer informatie, nodigen je uit voor een reguliere bijeenkomst, waar je kennis kunt maken met de clubleden en je bent uiteraard ook welkom op speciale bijeenkomsten.

In Amsterdam zijn drie Soroptimistclubs aanwezig. Bij welke club je terecht komt is afhankelijk van waar je woont (postcode). Hieronder staat de indeling die de drie Amsterdamse clubs gebruiken:

Amsterdam-Centrum/West: 1011-1019 (Centrum), 1031-1037 (Noord) en 1051-1069 (West)
Amsterdam Amstel: 1091-1115 (Oost) en 1021-1027 (Noord)
Amsterdam-Zuid/Amstelveen: 1071- 1083 (Zuid) en 1180-1189 (Amstelveen)

Contactadres: amsterdamzuidamstelveen@soroptimist.nl