Welkom op de clubpagina van Soroptimistclub Amsterdam-Zuid/Amstelveen

 

Lustrumjaar 2019-2020 heeft het motto Empowerment of Women meegekregen.

 

Empowerment door de onderlinge saamhorigheid tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, de informele clubetentjes, het elkaar vertellen van levens- en werkverhalen en het delen van ervaringen.

Empowerment door inspirerende lezingen door professionals, vrouwen met een boeiend verhaal over hun werkveld.

Empowerment door ons samen in te zetten voor projecten en fundraisingsactiviteiten ten bate van de goede doelen.

 

Speciale bijeenkomsten

 

Tweemaal per jaar, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (8 maart) en de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december), organiseren we grote bijeenkomsten samen met de twee andere Amsterdamse Soroptimistclubs. Elke zomer zijn er twee gezellige activiteiten: een picknick in het Amsterdamse Vondelpark en het “Zomeruitje”.

 

Op 10 december 2018 gaf historica Els Kloek, de initiator en samenstelster van het boek ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’ én de gelijknamige tentoonstelling in het AmsterdamMuseum, een inspirerende avond waarin zij ons vertelde over vrouwen en hun bijdrage aan de rechten van de mens. Bekijk ook het interview dat zij gaf in het tv programma VPRO Boeken. De opbrengst van deze bijzondere sessie was volledig bestemd voor 'Free a Girl, School for Justice'. Dagvoorzitter was onze presidente Dorine Tamis.

 

Steun voor goede doelen

 

In 2019 en 2020 gaat er financiële steun naar de volgende doelen:

Ook werd er een prachtig resultaat geboekt ten gunste van het langlopende project "Free a Girl, School for Justice". Door middel van o.a. verkoop op Koningsdag konden we een substantiële financiële bijdrage leveren. Het "Oranjehuis" werd gesteund met de verkoop van wijn, olijfolie en keukensets.

We steken de “handen-uit-de-mouwen”:

 

Groepsfoto amstelveen.jpg

Proost! Amstelveen

Event op Internationale Vrouwendag, Amstelveen

Interesse?

Heb je interesse in het lidmaatschap of wil je meer weten, neem dan contact met ons op via Jantien Heimel.

We geven graag meer informatie, nodigen je uit voor een reguliere bijeenkomst, waar je kennis kunt maken met de clubleden en je bent uiteraard ook welkom op speciale bijeenkomsten.

In Amsterdam zijn drie Soroptimistclubs aanwezig. Bij welke club je terecht komt is afhankelijk van waar je woont (postcode). Hieronder staat de indeling die de drie Amsterdamse clubs gebruiken:

Amsterdam-Centrum/West: 1011-1019 (Centrum), 1031-1037 (Noord) en 1051-1069 (West)
Amsterdam Amstel: 1091-1115 (Oost) en 1021-1027 (Noord)
Amsterdam-Zuid/Amstelveen: 1071- 1083 (Zuid) en 1180-1189 (Amstelveen)

Contactadres: amsterdamzuidamstelveen@soroptimist.nl