Laatste kans: schrijf je nú in voor de alv van Soroptimist NL

Ben jij Soroptimist en wil jij je aanmelden voor de ledenvergadering Inspirada 2019 in Emmen? Dat kan nog tot 26 mei. En schrijf je dan meteen in voor één van de spannende workshops (speciaal voor denkers en doeners). Je moet er wel snel bij zijn, want vol = vol.

1Inspirada Atlastheater 1.JPG

Op 1 juni is het weer zover: de Zomervergadering van Soroptimist Nederland. Graag ontvangt club Emmen je in het prachtige Atlastheater in het stadshart van Emmen. Het theater biedt je een mooi uitzicht over Wildlands Adventure Zoo en het levendige Raadhuisplein. Voor wie er dit Hemelvaartweekend een dagje of meer aan vast wil plakken is er een weekendarrangement met diverse attracties.

 

 

Wat deelname kost

De kosten voor de hele dag zijn 55 euro. Het bijwonen van alleen de vergadering is gratis, de vergadering inclusief lunch kost 15 euro. Aanmelden en kiezen van de middagactiviteit kan op soroptimist.nl. We zien jullie graag op 1 juni in Emmen!

De workshops die je kunt volgen

Na de Zomervergadering en de lunch kun je deelnemen aan leuke en inspirerende workshops. We sluiten de dag af met een borrel in de Grote Kerk in het centrum van Emmen. Je kunt kiezen uit deze workshops:
 

Workshop Vrouw en politiek

Maak kennis met drie inspirerende vrouwelijke politici, Marga Kool, Marianne van der Tol en Tanja Klip. Aan de hand van prikkelende stellingen nemen zij ons mee in een discussie over de vraag waarom het belangrijk is dat vrouwen de politiek in gaan. 
 

Workshop Vrouw en kunst & design

Duik in de wereld van de poëzie met de Emmense Gemeentedichter Berendy Gähler. Bij kunstwerken in het stadshart van Emmen laat ze horen wat de beelden met haar creatieve taalbrein doen. Aan het eind van de wandeling is een nieuw gedicht geboren en wij waren erbij!
 

Workshop Vrouw en sport

We maken een fietstocht van circa 20 kilometer langs de natuur en cultuur in de mooie en groene omgeving van Emmen. We fietsen door het Drentse land, staatsbossen en brinkdorpen zoals Westenesch. We bezoeken ook een paar prachtig gelegen hunebedden.  
 

Workshop Vrouw en onderwijs 

New Pedagogies for Deep Learning (NPDL) is een nieuwe manier van leren, aansluitend bij de behoeftes van leerlingen. NPDL is een wereldwijd partnerschap van duizend scholen in zeven verschillende landen. Ria Hulshof, directeur, en Karin Broens, leerkracht in het basisonderwijs, delen graag hun ervaringen. 
 

Workshop Vrouw en literatuur

Janneke Holwarda, schrijfster en schrijfdocent, schreef vier romans, waarvan er een in Emmen speelt. Ze vertelt over haar eigen ontwikkeling, opgroeien in een arbeidersmilieu en het realiseren van dromen. Ook begeleidt ze je in een klein avontuur van schrijven over een beslissend moment in je eigen leven. 
 

Workshop Vrouw en creativiteit 

Doe mee aan een doe-workshop in het atelier Drukdruk in het Rensenpark. Gea Schippers laat je kennismaken met de bijzondere mogelijkheden van drukkunst. Zelf maak je een leuke herinnering om mee naar huis te nemen met de typische Emmer vlinders als motief. 
 

Workshop Vrouw en watermanagement 

Beleef Wildlands Adventure Zoo op een andere manier achter de schermen. Simon Dost, een enthousiaste watertechnoloog, en Annemoreen Ooms van Waterleiding Maatschappij Drenthe geven een rondleiding en vertellen over de waterzuivering van de dierenbassins en alles wat er meer te weten valt over water in Wildlands.
 

Workshop Vrouw en cultuurhistorie 

Met trots laten we onze Oude Dierentuin zien. Een mooi park in hartje Emmen. Het park heet nu Rensenpark en is een broedplaats van kunst en cultuur met verrassend hergebruik van het Emmense ‘cultureel erfgoed’. Je vindt er o.a. een dronebaan in het Americasa, de Nachtwacht in de giraffenstal, galerieën, ateliers en het enige Museum Contemporary Tibetan Art ter wereld. Wandel met ons mee en laat je verrassen.
 

Workshop Vrouw en fotografie

Kom fotograferen in Wildlands Adventure Zoo tijdens een fotoworkshop van fotografe Nicole Holsheimer. Na een korte uitleg gaan we aan de slag. Tijdens de workshop kun je zowel genieten van de wondere wereld van Serenga, Jungola of Nortica als de mooiste plaatjes schieten. Afhankelijk van het weer vindt de fotoworkshop binnen of buiten plaats. Vergeet niet je eigen camera mee te nemen!
 

Workshop Vrouw en theater

Kom mee naar Loods 13, een theater ontwikkelplek. Loods 13 is gehuisvest in het voormalige Aziëhuis van het Rensenpark, de oude dierentuin in hartje centrum. Loods 13 biedt talentontwikkeling op maat, van beginners tot toptalent. Laat je rondleiden en geniet van een flitsend optreden van de leerlingen.