Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Assen:

Net als alle clubs in Nederland maakt onze club deel uit van de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao. Naast elkaar ontmoeten, vriendschap en gezelligheid, zettten we ons in  om de positie van meisjes en vrouwen te verbeeren, in Nederland en daarbuiten. Waar mogelijk ondersteunen we direct, en zamelen geld in voor grote en kleinere projecten. Projecten van  onze eigen club, of we haken aan landelijke projecten of grotere regionale projecten. Deze gelden worden bijeengebracht door een jaarlijkse (vrijwillige) bijdrage van de leden en door fundraising.

Van april tot juni 2020 zijn helaas alle fysieke bijeenkomsten en activiteiten vervallen vanwege de Corona crisis.  We hebben contact met elkaar gehouden door virtuele borrels en een virtuele High Tea. De bestelling hiervoor by de Blooming Bakery steunt de vrouwen en meisjes die hier een opleiding krijgen. Onze acties zijn gewoon doorgegaan. Zo hebben een aantal van onze leden beschermende schorten gemaakt voor de huisartsen in Assen. 

Sinds begin juli zijn onze bijeenkomsten hervat met de zomerse buitenavond. 

Projecten van club Assen:

In Juni 2020 heeft onze club € 1.000 gedoneerd aan de voedselbank ‘Hart van Drenthe’ in de gemeente Assen. De coronacrisis raakt veel mensen in Assen en omgeving.  Dat zien we terug in de aanvragen bij de voedselbanken, want deze nemen overal sterk toe. De Soroptimisten staan volledig achter het werk van de voedselbanken en steunen hen met deze donatie om aan de toegenomen vraag beter te kunnen voldoen.  

Orange Assen

25 november is de dag tegen Geweld tegen Vrouwen; op die dag start de actie Orange the World. In Nederland vindt deze actie voor de 4e keer plaats.Dit jaar zijn landelijk UN Women (Nationaal Comité Nederland), Zonta en de Soroptimisten Unie bezig het project zo goed mogelijk over Nederland uit te rollen, zie ook https://www.orangetheworld.nl/ en  https://soroptimist.nl/nl/orange-the-world/

De Commissaris van de Koning heeft toegezegd dat het Drents museum in Assen in het Oranje licht komt evenals waarschijnlijk het Drents Archief. Van 26 november tot 10 december geven wij als Soroptimstclub Assen samen met de Zonta's voorlichting aan een tafel in hal van De Nieuwe Kolk van 15.00 tot 16.30 uur! Kom ook langs!

Soroptimist Film Festival voor Kinderen, 4 februari 2020 was een groot succes!

Op dinsdag 4 februari 2020 vondt het Soroptimist Film Festival voor Kinderen plaats in Bioscoop De Nieuwe Kolk. Ruim  1400 kinderen hebben interessante films gezien, geschikt voor hun leeftijd (groep 6, 7 en 8)  die aansluiten bij de thema's van de kinderrechten. 
Film voor groep 6: Supa Modo
Film voor groep 7: Bekas
Film voor groep 8: Vechtmeisje

De Soroptimisten organiseren het filmfestival om kinderrechten, via films, onder de aandacht te brengen. Het doel is bewustwording. In ons land lijken de basisrechten vanzelfsprekend, maar voor veel kinderen elders op de wereld is dat niet zo. Voor de inhoud van de films en meer informatie  zie www.sffk.nl en www.kinderrechten.nl.

Moederdag-ontbijt - in 2020 vervallen vanwege Corona

Voor Moederdag organiseert onze club een speciaal  Moederdag-Ontbijt,  wat door onze leden persoonlijk aan huis wordt bezorgd,  zie http://moederdagontbijt.blogspot.nl/

  Jaarverslag 2017 - 2018 (118,1 KB)

In het bovenstaande jaarverslag worden alle activiteiten van het afgelopen jaar genoemd.

Contact adres: assen@soroptimist.nl