Kandidaten gezocht voor Carla Atzema Soroptimist Prijs

logo Carla Atzema Soroptimistprijs GROOT RGB.jpeg

Wie in aanmerking wil komen voor de Carla Atzema Soroptimist Prijs voor een journalistieke productie gericht op de positie van vrouwen, kan zich tot 1 november aanmelden via aanmeldenCASprijs@soroptimist.nl. Het reglement en een aanmeldformulier zijn hier te vinden.

Wij vragen Soroptimisten en anderen om mogelijke kandidaten opmerkzaam te maken op deze prijs en hen aan te moedigen zich op te geven. Iemand die wil meedoen moet dat zelf doen.

De prijs bestaat uit een bedrag van € 25.000 en een aandenken. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit voorzitter Adelheid Roosen (theatermaakster), Renée Römkens (bijzonder hoogleraar gender gerelateerd geweld), Sinan Can (documentairemaker), Willem Groeneveld (hoofdredacteur van online nieuwssite Sikkom) en Adrienne Vrisekoop (Soroptimist en hartsvriendin van Carla Atzema).

De Carla Atzema Soroptimist Prijs (hieronder link naar cv Soroptimisten zoals wij dat gebruiken) is een tweejaarlijkse journalistieke prijs, in het leven geroepen door het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. De uitreiking van deze eerste editie is in het voorjaar van 2020.

Lees meer over deze nieuwe prijs.