Soroptimistclub Almere bestaat al meer dan 20 jaar en komt maandelijks bij elkaar, op de derde woensdag van de maand. Ons jaarthema voor 2017-2018 is: Geef kleur aan de club! 

Op 14 september 2018 is club Almere een inzamelingsactie gestart om AFRIpads (wasbaar maandverband) te doneren aan schoolgaande meisjes in Malawi, een van de armste landen ter wereld, zodat zij geen school hoeven te verzuimen tijdens hun menstruatie. Ze gebruiken soms bananenbladeren, oude lappen of watten met gaas, want het kost ongeveer 1 weekloon om maandverband te kopen. Ongelofelijk. Voor slechts € 5,- kan een meisje een jaar lang de wasbare AFRIpads gebruiken. We hebben een flitsende start gemaakt met onze crowdfunding en binnen anderhalve week meer dan € 2000,- opgehaald. We willen graag 2500 meisjes op 17 scholen kunnen helpen, dus meer donaties zijn zeer welkom. Op 28 mei 2019 - Menstrual Hygiene Day - hopen we een mooi bedrag over te kunnen maken naar Malawi. Doneren voor Afripads Malawi? Klik hier

Afripads foto 1.jpg

 

Op zaterdagmiddag 19 januari 2019 organiseren wij een Midwinterconcert in De Goede Rede voor het Oranje Huis, een opvanghuis voor kwetsbare vrouwen in Almere. Het Oranje Huis verzorgt crisisopvang en begeleid wonen en biedt advies en hulp. Dit maakt het mogelijk om laagdrempelige, directe hulp op maat te bieden aan het hele gezin.

In juni 2019 verkopen wij, samen met club Flevoland, pioenrozen voor het Unieproject School for Justice, een initiatief van Free a Girl. School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden.   

 

Op 5 oktober 2017 organiseerden wij onder de naam Podium Almeers Talent (PAT) een spetterend benefietconcert bij Kunstlinie Almere Flevoland. De opbrengst van dit concert bedroeg maar liefst € 7000,- en was bestemd voor het Sociaal Fonds van Alkind. Zij helpen hieruit kinderen die met armoede te maken hebben en zodoende een minder goed toekomstperspectief hebben.

Onze hoofdsponsor Nh1816 Verzekeringen heeft dit bedrag aangevuld met maar liefst € 3000,-, zodat we het fantastische bedrag van € 10.000,- konden doneren aan Alkind. Hiermee kon een groot aantal Almeerse kinderen worden geholpen. We bedanken al onze sponsoren en bezoekers voor dit geweldige resultaat!

De planning is om in maart 2020 de derde versie van Podium Almeers Talent te organiseren voor een nader te bepalen doel. 

Waarom ik Soroptimist ben.jpg