Soroptimistclub Almere bestaat al meer dan 20 jaar en komt maandelijks bij elkaar, op de derde woensdag van de maand. Ons thema voor 2018-2020 is: Ruimte en Vrijheid!

 

pioenrozen.jpgPioenrozenactie voor School for Justice

 

Van 12-15 juni 2019 organiseert Soroptimistclub Almere in samenwerking met club Flevoland een pioenrozenactie voor School for Justice in India. Meer informatie over dit project is te vinden op:  School for Justice Soroptimistclubs

Onze verkooppunten zijn:

- Hal van het Flevoziekenhuis (12 en 13 juni, 10.00-17.00 uur)

- Albert Heijn Kruidenwijk, Lavendelplantsoen 60 in Almere (14 en 15 juni, 10.00-20.00 uur)

- Floriade Festival Almere Stad, Diagonaal in Almere (15 juni).

Uiteraard kunt u ook bestellen via onze clubleden. De prijs per bos van 7 stelen is € 5,-. 

 

Van 14 september 2018 tot 28 mei 2019 - Menstrual Hygiene Day - heeft club Almere een inzamelingsactie gehouden om AFRIpads (wasbaar maandverband) te doneren aan schoolgaande meisjes in Malawi, een van de armste landen ter wereld, zodat zij geen school hoeven te verzuimen tijdens hun menstruatie. Dankzij onze donateurs hebben we het fantastische bedrag van € 10.000 opgehaald, waardoor 2000 meisjes op 14 scholen een pakje AFRIpads hebben gekregen. Speciale dank aan het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, club Batenburg 'Maas en Waal', club Apeldoorn en club Uithoorn/De Ronde Venen. Meer informatie staat hieronder. 

Printscreen bedankbrief.JPGWe bedanken al onze donateurs!

 

Voor tips voor clubs die een crowdfundingsactie willen starten, klik hiernaast:  Tips voor crowdfunding (750,2 KB)

 

BAKFIETS VOOR HET ORANJE HUIS DANKZIJ EEN VIRTUOOS MIDWINTERCONCERT !

Met de opbrengst van ons prachtige concert in een meer dan uitverkochte zaal hebben we een bakfiets kunnen aanbieden aan het Oranjehuis in Almere. De Oranje Huizen zijn onderdeel van de Blijf Groep die hulp biedt bij alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. De bakfiets vergroot de mobiliteit van de cliënten en hun kinderen. Hartelijk dank aan de fantastische musici, onze sponsoren en natuurlijk alle concertbezoekers.

Musici:

- Marietta Petkova, meesterpianiste met concerten door heel Europa.

- Z.o.o. Guitar Duo Marion Schaap en Peter Constant met gitaarmuziek vol hartstocht en passie!

- Rivkah en Rebecca Blom, sopranen, tweelingzussen en talenten van de toekomst!

Met dank aan: Schulting Tweewielers Almere, De Fietsfabriek, Goede Rede Concerten, Elise's Bloemen (voorheen Stormflowers).

IMG_7200.jpgApplaus en bloemen voor de musici
IMG_7199.jpgDe prachtige bakfiets wordt aangeboden aan het Oranjehuis!

 

Aanbieden bakfiets Oranjehuis 1.pngOverhandigen bakfiets aan het Oranjehuis

Aanbieden bakfiets Oranjehuis 3.pngOverhandiging cadeaukaart

 

PIOENROZEN ACTIE 

In juni 2019 verkopen wij, samen met club Flevoland, pioenrozen voor het Unieproject School for Justice, een initiatief van Free a Girl. School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden.   

 

PODIUM ALMEERS TALENT 2017

Op 5 oktober 2017 organiseerden wij onder de naam Podium Almeers Talent (PAT) een spetterend benefietconcert bij Kunstlinie Almere Flevoland. De opbrengst van dit concert bedroeg maar liefst € 7000,- en was bestemd voor het Sociaal Fonds van Alkind. Zij helpen hieruit kinderen die met armoede te maken hebben en zodoende een minder goed toekomstperspectief hebben.

Onze hoofdsponsor Nh1816 Verzekeringen heeft dit bedrag aangevuld met maar liefst € 3000,-, zodat we het fantastische bedrag van € 10.000,- konden doneren aan Alkind. Hiermee kon een groot aantal Almeerse kinderen worden geholpen. We bedanken al onze sponsoren en bezoekers voor dit geweldige resultaat!

De planning is om in maart 2020 de derde versie van Podium Almeers Talent te organiseren voor een nader te bepalen doel. 

Waarom ik Soroptimist ben.jpg