Soroptimistclub Almere bestaat al meer dan 20 jaar en komt maandelijks bij elkaar, op de derde woensdag van de maand. Ons thema voor 2018-2020 is: Ruimte en Vrijheid!

Op 14 september 2018 is club Almere een inzamelingsactie gestart om AFRIpads (wasbaar maandverband) te doneren aan schoolgaande meisjes in Malawi, een van de armste landen ter wereld, zodat zij geen school hoeven te verzuimen tijdens hun menstruatie. Ze gebruiken soms bananenbladeren, oude lappen of watten met gaas, want het kost ongeveer 1 weekloon om maandverband te kopen. Ongelofelijk. Voor slechts € 5,- kan een meisje een jaar lang de wasbare AFRIpads gebruiken. We hebben inmiddels al meer dan € 7000,- opgehaald, maar we zijn er nog niet. We willen graag 2500 meisjes op 17 scholen kunnen helpen, dus meer donaties zijn zeer welkom. Op 28 mei 2019 - Menstrual Hygiene Day - hopen we een mooi bedrag over te kunnen maken naar Malawi.

Doneren voor Afripads Malawi? Klik hier

Afripads foto 1.jpg

Voor tips voor clubs die een crowdfundingsactie willen starten, klik hiernaast:  Tips voor crowdfunding (750,2 KB)

 

BAKFIETS VOOR HET ORANJE HUIS DANKZIJ EEN VIRTUOOS MIDWINTERCONCERT !

Met de opbrengst van ons prachtige concert in een meer dan uitverkochte zaal hebben we een bakfiets kunnen aanbieden aan het Oranjehuis in Almere. De Oranje Huizen zijn onderdeel van de Blijf Groep die hulp biedt bij alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. De bakfiets vergroot de mobiliteit van de cliënten en hun kinderen. Hartelijk dank aan de fantastische musici, onze sponsoren en natuurlijk alle concertbezoekers.

Musici:

- Marietta Petkova, meesterpianiste met concerten door heel Europa.

- Z.o.o. Guitar Duo Marion Schaap en Peter Constant met gitaarmuziek vol hartstocht en passie!

- Rivkah en Rebecca Blom, sopranen, tweelingzussen en talenten van de toekomst!

Met dank aan: Schulting Tweewielers Almere, De Fietsfabriek, Goede Rede Concerten, Elise's Bloemen (voorheen Stormflowers).

IMG_7200.jpgApplaus en bloemen voor de musici
IMG_7199.jpgDe prachtige bakfiets wordt aangeboden aan het Oranjehuis!

 

Aanbieden bakfiets Oranjehuis 1.pngOverhandigen bakfiets aan het Oranjehuis

Aanbieden bakfiets Oranjehuis 3.pngOverhandiging cadeaukaart

 

PIOENROZEN ACTIE 

In juni 2019 verkopen wij, samen met club Flevoland, pioenrozen voor het Unieproject School for Justice, een initiatief van Free a Girl. School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden.   

 

PODIUM ALMEERS TALENT 2017

Op 5 oktober 2017 organiseerden wij onder de naam Podium Almeers Talent (PAT) een spetterend benefietconcert bij Kunstlinie Almere Flevoland. De opbrengst van dit concert bedroeg maar liefst € 7000,- en was bestemd voor het Sociaal Fonds van Alkind. Zij helpen hieruit kinderen die met armoede te maken hebben en zodoende een minder goed toekomstperspectief hebben.

Onze hoofdsponsor Nh1816 Verzekeringen heeft dit bedrag aangevuld met maar liefst € 3000,-, zodat we het fantastische bedrag van € 10.000,- konden doneren aan Alkind. Hiermee kon een groot aantal Almeerse kinderen worden geholpen. We bedanken al onze sponsoren en bezoekers voor dit geweldige resultaat!

De planning is om in maart 2020 de derde versie van Podium Almeers Talent te organiseren voor een nader te bepalen doel. 

Waarom ik Soroptimist ben.jpg