Zomerbijeenkomst 2020 

None

Na een kunstwandeling door het dorp een informeel samenzijn met inachtneming van de 'anderhalve meter'.

None

Corona-proof vergaderen 

Onze maandelijkse bijeenkomt is vervangen door Zoom-momenten

None

 

Midwinter 2019

Tijdens onze Midwinter werd de opbrengst van al onze acties bekend gemaakt (onder voorbehoud): Een terecht fotomoment!

 

Ons muzikale bestuur.

 


 

Soroptimisten bezoeken Griekenland 

Oktober 2019 Olympia

 


 

Bezoek aan biologische tuinderij Eyckenstein

5 augustus zomerbijeenkomst

Op de prachtige oude moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten in 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare teelt en verkoopt hij samen met Jasper Rijsdijk een grote diversiteit aan groenten. Raapsteeltjes, wortelen, boontjes, bietjes, rucola, venkel, pompoenen, courgettes, sla, aardappelen en nog veel meer. Allemaal van het seizoen en op gecertificeerd biologische wijze geteeld. De tuinderij is bovendien een plek waar klanten, (toevallige) bezoekers en vrijwilligers welkom zijn.

 

 


 

Bedrijfspresentatie Veldhoven Interieurs 

 6 mei 2019

 


 

Club verjaardag viering

14 april 2019

20190424-clubverjaardag.jpg

 

Installatie nieuw lid: Eefje de Groof  

4 maart 2019

 


 

Lezing van president Soroptimist International in De Bilt

5 maart 2018

Op onze bijeenkomst van 5 maart hadden wij als gast onze eigen Nederlandse SI president Mariet Verhoef-Cohen. Mariet gaf ons een inkijkje in haar drukke leven als president van ons wereldwijde netwerk van Soroptimisten, met 80.000 leden. Ze werkt samen met de medewerkers bij Ze vertelde over het project dat zij in haar presidentsjaar als speerpunt heeft uitgekozen: 'Women, Water & Leadership'.

 


 

Lezing over Afrikaanse overgangsriten

8 januari 2018

In onze bijeenkomst van 8 januari 2018 nam emeritus hoogleraar antropologie Wouter van Beek van Tilburg University ons mee in zijn onderzoek naar Afrikaanse overgangsriten. Bij verschillende ijkpunten in het leven, zoals geboorte, puberteit en de dood, voeren volken hun 'rites de passage' uit. Vaak wordt een groep tijdelijk afgezonderd van het dagelijks leven, om daarna herboren weer terug te keren.

 


 

Soroptimisten DeBilt-Bilthoven in Rome

Oktober 2017

Twaalf van onze leden maakten samen een reis naar Rome. Ons lid Alwine, in het dagelijks leven docente klassieke talen in Utrecht, leidde ons rond door deze prachtige stad. We bezochten enkele toeristische trekpleisters, maar verder vooral veel plekken waar we zonder Alwine niet zo snel zouden komen. Een heel bijzondere ervaring. Nogmaals dank Alwine! We verheugen ons nu al op onze reis naar Athene in oktober 2019.

 


Installatie nieuw lid

3 juni 2017

Op 3 juni mochten we Ilse installeren, ons 34e clublid. Na een persoonlijke presentatie overhandigt voorzitter Tjitske haar het ledenboekje.

 


Bedrijfsbezoek aan College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Juni 2017

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is het werkterrein van een van onze leden. Zij zorgde voor onze ontvangst en vertelde over de werkzaamheden van het CBG.

Kwaliteit van geneesmiddelen

Het CBG bestaat 50 jaar en is opgericht naar aanleiding van calamiteiten die zich voorgedaan hadden door medicijngebruik, denk aan de Softenon affaire. Het college bewaakt de kwaliteit van geneesmiddelen voor mensen en dieren. Een klein onderdeel houdt zich bezig met voedingsmiddelen. Men waakt over de balans tussen werkzaamheid en bijwerkingen van geneesmiddelen.

Presentaties en diner

Ons clublid en twee van haar collega's gaven presentaties over hun bij het College, contacten met universiteiten, studenten die promoveren op onderwerpen die aangedragen worden door het College en over generieke geneesmiddelen, ofwel medicijnen die nagemaakt worden nadat het patent van een farmaceutisch bedrijf verlopen is.

Na de bijeenkomst in de vergaderzaal, met schitterend uitzicht, kregen we een korte rondleiding door de verdiepingen die het CBG tot zijn beschikking heeft. We borrelden in het werkcafé en genoten van een voortreffelijke Indische maaltijd.

 


 

Installatie nieuw lid

1 februari 2016

Voorzitter Janneke overhandigt ons 33e clublid Anouk haar naamspeldje van de Soroptimisten.

 

 


Bestuurswissel

Oktober 2015

Aftredend voorzitter Agnes Verhulst spreekt de nieuwe voorzitter Buck de Boer toe tijdens de inauguratie van het nieuwe bestuur voor het jaar 2015-2016. 

Bestuurswisseling 2015 1.JPG


 


Midwinterbijeenkomst

7 december 2015

Een heerlijke avond in kookwinkel Kooklust