Stichting "La Valeur" is een Edese stichting die zich richt zich op het inrichten van een nieuw naaiatelier voor allochtone vrouwen, het opleiden en het opzetten van een nieuwe modelijn.  De stichting heeft ten doel: het uitbrengen van een eigen modelabel onder de naam La Valeur; het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap door vrouwen werkervaring op te laten doen door hen een vak te leren; het samenbrengen van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen in kennis en kunde, creativiteit, exclusiviteit, enthousiasme, ambacht en ontwerp en het vervaardigen van producten uit tweedehands materialen. 

In het project "Vrouwen met Valeur"  worden in het Edese atelier La Valeur duurzame tassen gemaakt door werkloze vrouwen die werkervaring op willen doen. Doel van het project is meer vrouwen een plek in het atelier te geven. Ze bouwen er een netwerk op en kunnen gerichte trainingen volgen. Het opgehaalde geld wordt voornamelijk besteed aan goede naaimachines. 

Movie and More
De vrouwen van Soroptimist Club Ede kregen hun dorpsgenoten opnieuw massaal op de been voor hun jaarlijkse benefietavond Movie and More. Voor een goed doel, om bij te praten en, uiteraard, om een film te zien met een vrouw in de hoofdrol: Kenau. Even daarvoor klonk het bekende lied van Ramses Shaffy, "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" door het volle Expotheater. Dé aftrap van de avond, want volgens Josephie Brefeld, voorzitter van de vrouwenclub, sluit het naadloos aan bij zowel de film als het goede doel waar de opbrengst van Movie and More naar toe gaat: er is 12.374 euro opgehaald.
 700 bezoekers zagen hoe Monic Hendrickx, bekend van onder meer Penoza, in de 16e eeuw het begrip 'kenau' in onze taal introduceerde. Ze hield zich staande in een mannenwereld vol verraad, tijdens de Spaanse Burgeroorlog in Haarlem. Door hard te werken, te vechten maar ook door haar gevoel te volgen. 'Ik hoop dat jullie je vanavond allemaal een kenau voelen', kondigde producer San Fu Maltha de film aan. 'En zie dat als een compliment.' De film ontrolt zich in volle vaart. Veel cruciale rollen zijn voor vrouwen weggelegd, een uitzondering in historische films. Opmerkelijk is dat Kenau haar eigen dochter het liefst achter het aanrecht heeft in plaats van vechtend op de stadsmuur. Uiteindelijk moet Haarlem zich gewonnen geven, maar dat doet niets af aan de glans die Kenau geeft aan dit stukje historie.Na tweeënhalf uur spektakel op de stadsmuren kan vrouwelijk Ede bijkomen in de foyer van CineMec. De Soroptimisten - letterlijk: zusters die het beste nastreven - trakteren nog op een afsluitend hapje en drankje.