Soroptimist Club Ede organiseert sinds 2007 jaarlijks “Movie and More”, een filmavond in Pathé Cinemec Ede om geld in te zamelen voor onze projecten. Er is altijd een bijzondere film, vaak een landelijke voorpremière, met een hapje en een drankje. Daarnaast organiseren we een loterij, waar dankzij onze sponsoren mooie prijzen gewonnen kunnen worden. De laatste jaren is er ook een optioneel internationaal buffet. In de afgelopen 13 edities hebben we meer dan € 180.000,- bijeengebracht.  Zie ook de pagina over onze eerdere projecten.  
Het komend jaar gaan we ons inzetten voor Kibeho Embroideries in Rwanda, een project dat de Edese Soroptimisten samen oppakken met de Soroptimisten van SI Pretoria/Tshwane en met Netty Butera, projectcoördinator en de vrouw van de Rwandese ambassadeur in Zuid-Afrika. Feitelijk is dit een vervolg op het in 2012 mede door ons gesponsorde en nog steeds goed lopende Mapula-project in Zuid-Afrika.

Dinsdag 31 maart 2020 is het volgende event van Movie and More.
Dit jaar vertonen wij de succesvolle film Bombshell met Nicole Kidman en Charlize Theron, die begin 2020 zijn Nederlandse première beleeft. Een prachtige film voor een heel goed doel, in het grote Expotheater, in een gezellige entourage. En er is weer kans op een van de vele mooie prijzen in de loterij. Om het helemaal compleet te maken, is er voorafgaand eventueel nog de mogelijkheid om te kiezen voor het internationaal buffet.

Ons programma:

18:00 uur - Internationaal buffet (optioneel)
18:45 uur - Ontvangst met koffie en verkoop loten
19:30 uur - Introductie en film
22:00 uur - Borrel en uitslag loterij
Adres: Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede.   Routebeschrijving Pathé   

Zie ook onze  Flyer Movie and More 2020 (1,1 MB)

2020 rwanda borduurwerk-2 bewerkt-2.jpg

Ons project voor 2020 –
Kibeho Embroideries Project in Rwanda

De vrouwen die deelnemen aan dit project, waren de meest kwetsbare en armste vrouwen in Kibeho. Zij leefden van kleinschalige tuinbouw en bedelden daarnaast bij pelgrims die Kibeho bezoeken. Nu zij hebben geleerd hoe ze kwalitatief goede handwerkproducten kunnen maken, kunnen ze met de verkoop van dit typerende kleurrijke borduurwerk hun inkomen aanvullen en hoeven zij niet langer de vernedering van bedelen te ondergaan. Dit draagt bij aan de empowerment en het zelfvertrouwen van deze vrouwen. Zij verdienen een klein inkomen waarmee zij in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien en hun kinderen een opleiding kunnen bieden. Speciaal voor Movie and More zullen 100 tassen vanuit Rwanda worden gestuurd voor verkoop aan bezoekers van het filmevent. Het Kibeho Embroideries Project in Rwanda is gebaseerd op het Mapula Embroidery Project in Pretoria, een project dat wij in 2012 als club hebben gesteund. Het project in Zuid-Afrika is al 28 jaar succesvol, mede door de steun van Soroptimisten. De opbrengst van Movie and More gaat naar verduurzaming van het project, met o.a. betere huisvesting en materialen en educatie.
Voor meer informatie over het project:  Kibeho Embroideries   

2020 bombshell filmposter.jpg

Onze film - Bombshell

‘Bombshell’ vertelt het waargebeurde verhaal over de rise & fall van Roger Ailes, de voormalig topman van nieuwszender Fox. Roger weet zich op te werken tot de top in de media en wordt gezien als de veroorzaker van de giftige mannelijke cultuur die heerste bij Fox News. Een groep vrouwen besluit hem aan te klagen voor seksuele intimidatie, wat uiteindelijk resulteert in zijn ondergang.
Bekijk hier de trailer:  Bombshell

Kaartjes voor de film

Movie and More kost € 20,- per persoon, inclusief koffie/thee vooraf en een drankje en een lekker hapje achteraf. Toegangskaarten voor Movie and More zijn verkrijgbaar via de leden van Soroptimist Club Ede, of via  movieandmore@soroptimistede.nl   

2020 logo food of cultures.jpg

Kaartjes voor het Internationale buffet 

Ook dit jaar bieden wij de mogelijkheid voorafgaand aan de film om 18.00 uur te genieten van een heerlijk buffet met wereldgerechten (inclusief vegetarische gerechten), verzorgd door Food of Cultures uit Wageningen. Food of Cultures sponsort maar liefst 50% van de opbrengst van elke verkochte maaltijd voor het goede doel! Het buffet kost € 15,- per persoon exclusief drankjes. Let op, er is beperkt plaats voor het buffet.
Je kunt je tot 24 maart (of zolang de voorraad strekt) hiervoor opgeven via mij of via  movieandmore@soroptimistede.nl  

Niet naar de film?

Je kunt ons project ook op een andere wijze steunen, door een bedrag over te maken naar ons rekeningnummer, IBAN: NL29 ABNA 0470 9767 48 , tnv. Soroptimist Club Ede. Dat waarderen wij uiteraard zeer. 

Sponsoring door bedrijven

Ook bedrijven zijn belangrijk voor het slagen van ons event.
In de afgelopen jaren hebben vele bedrijven Movie and More gesteund. 
Wij zijn blij met Van Veen Advocaten als overkoepelende hoofdsponsor, en met Kerngroen
als hoofdsponsor van de loterij:

van veen nieuw logo-6.jpg
Kerngroen logo-2.jpg