Soroptimist Club Ede organiseert sinds 2007 jaarlijks “Movie and More”, een filmavond in Pathé/Cinemec om geld in te zamelen voor onze projecten. Er is altijd een bijzondere film, vaak een landelijke voorpremière, met een hapje en een drankje. Daarnaast organiseren we een loterij, waar dankzij onze sponsoren mooie prijzen gewonnen kunnen worden. De laatste jaren is er ook een optioneel internationaal buffet.
In de afgelopen 13 edities hebben we meer dan € 180.000,- bijeengebracht.

2020: Kibeho Embroideries, Rwanda
Een vervolg op ons Mapula-project van 2012 in Zuid-Afrika, nu in een uithoek van Rwanda. Arme vrouwen kunnen door hun borduurwerk nu in hun levensonderhoud voorzien. Hun aanzien in Kibeho stijgt daardoor en ze ontwikkelen naast borduren tal van andere vaardigheden.

2019: School for Justice, India                                  
Uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in onder meer India. Met dit innovatieve programma vecht Free a Girl wereldwijd tegen kinderprostitutie en tegen het vrijuit gaan van de daders.

2018: Confidence Center India
Project in India van stichting Justice and Care. Dit is een trainingscentrum voor kwetsbare meisjes en vrouwen, en slachtoffers van mensenhandel. Het doel is de economische positie van deze jonge vrouwen te versterken zodat ze economisch onafhankelijk worden en geen risico lopen te worden verhandeld.

2017: Meisjes naar school Afghanistan  
Adoptieproject van Stichting Paymaan uit Nijmegen. Het project geeft o.a. meisjes in Afghanistan een kans om zich te ontwikkelen in plaats van uitgehuwelijkt te worden of veroordeeld te zijn tot kinderarbeid.

2016: Stop kindhuwelijken Indonesië                        
Project van de Edese Stichting Child Support Indonesia . Het doel is het aantal kindhuwelijken in de regio Klaten (Java) terug te dringen.

2015: Girls love to (l)earn Pakistan                             
In drie arme wijken van Quetta in Pakistan worden meisjes van 5 tot 12 jaar begeleid met hun schoolwerk, gemotiveerd en gestimuleerd zodat zij hun examens halen en hun school mét diploma verlaten. Op deze manier wordt schooluitval voorkomen, de voornaamste reden dat meisjes op jonge leeftijd moeten werken of worden uitgehuwelijkt. Deze opgeleide meisjes worden later opgeleide moeders die op hun beurt het belang van onderwijs voor hun dochters zullen onderschrijven.

2014: La Valeur Ede                                                      
Stichting La Valeur wil met het uitbrengen van nieuw modelabel in de gemeente Ede vrouwelijk ondernemerschap stimuleren. Vrouwen kunnen werkervaring opdoen door hen een vak te leren. Daarbij is ook het doel het samenbrengen van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen in kennis en kunde, creativiteit, exclusiviteit, enthousiasme, ambacht en ontwerp en het vervaardigen van producten uit tweedehands materialen.

2013: Women Empowerment Project, Pakistan           
Project dat naai- en borduurcursussen financiert. WE helpt vrouwen een eigen inkomen te verwerven en daardoor de armoedecirkel te doorbreken.

2012: Mapula, Zuid-Afrika                       
Een initiatief van leden van Soroptimist International Pretoria, waarbij de arme vrouwen uit de Winterveld-township (destijds nog onderdeel van thuisland Bophuthatswana) een eigen inkomen kunnen verwerven met borduurtechnieken, toegepast op o.a. tassen, kussenslopen en geborduurde schilderijen.

2011: Meidenhuiskamer, Ede                                          
Het meidenwerk is onderdeel van het jongerenwerk van Welstede. Dit richt zich met name op kwetsbare meiden in een risicovolle omgeving. Er wordt gewerkt aan een pedagogische relatie met meiden om hen te vormen c.q. te sturen in gedrag, weerbaarder maken,het zelfvertrouwen, zelfbeeld en hulpvragen. Tegelijkertijd heeft het meidenwerk een verbindende rol om hen op weg te helpen naar een beter toekomstperspectief.

2010: Karm Marg: India                                 
Renovatie van een tijdelijk opvanghuis voor meisjes die bij het station van New Delhi op straat leefden en op weg geholpen worden naar een betere toekomst in India.

2009: Bangalore: India                                                  
Toiletgebouw bij een school in een sloppenwijk Janikaram bij de Indiase stad Bangalore. Bij deze school, waar de armste kinderen uit de buurt les krijgen, waren tevoren geen sanitaire voorzieningen. 

2008: Snoezelbadkamer Philadelphia, Bennekom                  
………………………

2007: Dark & Light. Pakistan                                           
Project voor Onderwijs voor blinde meisjes in Pakistan van de Veenendaalse stichting Dark & Light.