soroptimisten-gooische-meeren.png

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Onze activiteiten staan in het teken van Action (In Beweging), Awareness (Bewustwording) en Advocacy (Belangenbehartiging).

Inmiddels is het Soroptimisme een wereldwijde beweging met 80.000 clubleden in 133 landen, verenigd in vier Federaties. De Europese Federatie, waaronder ook Afrika, het Midden-Oosten en de Cariben vallen, telt 34.000 leden in 62 landen. Zij hebben samen sinds 2012 ruim 14 miljoen euro bijeengebracht voor meer dan 6.000 doelen, waarmee dan 1,6 miljoen vrouwen en meisjes zijn bereikt. De Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao telt 103 clubs en ongeveer 3.000 leden.

In Nederland zijn de Soroptimisten al 90 jaar in actie. 4 november komt daar de nieuwe club Gooische Meeren bij. Wij, 25 vrouwen uit het Gooi en omstreken, zetten zich de komende periode in voor de Stichting Movement on the Ground, een prachtig initiatief van Johnny de Mol. De Stichting is in het leven geroepen om de vluchtelingen op het eiland Lesbos een menswaardig bestaan te geven in afwachting van hun doorreis naar een nieuwe toekomst.

FullSizeRender.jpg

 

De Hippe Haring party is terug!

Soroptimist International club Gooische Meeren organiseert wederom dit fundraising-evenement, waar alle opbrengsten ten goede komen aan Movement of the Ground voor de vluchtelingen op het eiland Lesbos.

15 juni 2018, van 18:00-23:00 in het Vestingmuseum in Naarden

Geniet van de nieuwe haring en een lekker glaasje op deze magische groene plek.

Een kaarten is Euro 15,00 en kan gekocht worden via Eventbrite :                              https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hippe-haring-20-naarden-45194502975?aff=efbeventtix 

Of bij Ruijsdael (Wijnhandel Ruijsdael in Naarden Vesting of Ruijsdael (de tabakszaak) Op 't Hoekje).

Hippe haring.jpg