Het jaarthema van de club voor het jaar 2017-2018 is “Onderweg”.

We willen onze stem laten horen om op te komen daar waar rechten en vrijheden van vrouwen in het geding zijn. Vanuit onze onderlinge verbondenheid als clubleden organiseren we activiteiten om bij te kunnen dragen aan projecten die gericht zijn op opvang, ondersteuning en ontwikkeling van meisjes en vrouwen in kwetsbare posities.

Projecten van club Rhenen/Veenendaal
De projecten van club Rhenen-Veenendaal e.o. zijn lokaal, nationaal en internationaal van aard. Er worden niet alleen activiteiten (filmavond, lezingen, creatieve en sportieve activiteiten) georganiseerd die financiën genereren, maar er worden ook handen uit de mouwen gestoken. Een jaarlijks terugkerende fundraise activiteit is de Veenendaalse Kroegenbridgedrive in november, waarvan de opbrengst bestemd is voor een plaatselijk doel. Projecten die de afgelopen jaren ondersteund zijn, zijn:

- Internationaal: o.a. project kindertehuis in Guguta, Moldavië, waarvoor de Best Practice Award ontvangen is in 2005, het Naïadeproject (waterzuiveringsapparaten voor Kenia) een onderwijsproject voor moeders en kinderen in Likoni, Mombassa (Kenia); en stichting Pro Filia die jonge meisjes ondersteunt in Nepal die op grote schaal worden verkocht aan bordelen in India.

- Nationaal: o.a. UAF, Pink Ribbon, Shelter Box, Singelzicht;

- Lokaal: o.a. Jeugdsportfonds, taalprojecten ('Verder met Taal' in Veenendaal en Verteltas in Rhenen), muziekonderwijs Rhenen, voedselbank, MOMO Theaterwerkplaats;

Voor handen uit de mouwen wordt aangesloten bij NL doet, o.a. activiteiten verzorgen voor kinderen uit Wit-Rusland en voor mensen met een verstandelijke beperking, tuinonderhoud bij hospice Berkenstein, wellness-behandelingen voor mensen met een niet-aangeboren hersenaandoening en hun verzorgers.

Het komende jaar ondersteunt Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal stichting Rescue Baby Gambia. Rescue Baby Gambia zet zich in om een betere zorg te realiseren voor moeder en kind door middel van het sturen van hulpgoederen, on-the-job training en voorlichting, zodat de babysterfte vermindert en moeders sneller kunnen herstellen. 

Contactadres: rhenenveenendaal@soroptimist.nl

Voor meer informatie: www.soroptimistrhenenveenendaal.nl