Projecten van club Rhenen/Veenendaal
De projecten van club Rhenen-Veenendaal e.o. zijn lokaal, nationaal en internationaal van aard. Er worden niet alleen activiteiten (filmavond, lezingen, creatieve en sportieve activiteiten) georganiseerd die financiën genereren, maar er worden ook handen uit de mouwen gestoken. Een jaarlijks terugkerende fundraise activiteit is de Veenendaalse Kroegenbridgedrive in november, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Projecten die de afgelopen jaren ondersteund zijn, zijn:

- Internationaal: o.a. project kindertehuis in Guguta, Moldavië, waarvoor de Best Practice Award ontvangen is in 2005, het Naïadeproject (waterzuiveringsapparaten voor Kenia),  een onderwijsproject voor moeders en kinderen in Likoni, Mombassa (Kenia); stichting Pro Filia die jonge meisjes ondersteunt in Nepal die op grote schaal worden verkocht aan bordelen in India, My Book Buddy en Syrie back to school.

- Nationaal: o.a. UAF, Pink Ribbon, Shelter Box, Singelzicht en Ruby and Rose.

- Lokaal: o.a. Jeugdsportfonds, taalprojecten ('Verder met Taal' in Veenendaal en Verteltas in Rhenen), muziekonderwijs Rhenen, voedselbank, MOMO Theaterwerkplaats,Hospice Berkenstein en stichting Voedselbank Veenendaal en Stichting Voedselhulp Rhenen.

Het komende jaar ondersteunt Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal stichting Ruby and Rose, zij werft fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van gynaecologische kanker.

Contactadres: rhenenveenendaal@soroptimist.nl

Voor meer informatie: www.soroptimistrhenenveenendaal.nl