Inspirada.JPG

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug in actie!

Club Utrechtse Heuvelrug ondersteunt steeds internationale, lokale en Unie projecten. Nieuwe projecten worden voorgedragen door leden die door hun betrokkenheid op velerlei vlak altijd weer in aanraking komen met mooie inspirerende organisaties.

  • Internationaal project: wij steunen gedurende twee jaar een project van de stichting Mukomeze gericht op ‘community development’ in een plattelandsgemeenschap in Rwanda.
  • Lokale projecten, dus in de gemeente Utrechtse Heuvelrug: zo’n doel steunen we één jaar. Dit jaar steunen we het project Leersumse Kids, de organisatie van een 2e hands kinderkleding en speelgoedbeurs, met als doel om geld op te halen voor verschillende activiteiten die worden georganiseerd voor kinderen in Leersum. Kinderen van 3 tot 12 jaar (600 kids) waaronder kinderen van de AZC en de Hoogstraat. Tot slot hebben we een bedrag gedoneerd voor de aanschaf van de beleef TV voor woonzorgcentrum Edelweiss in Doorn met kleinschalige zorg aan 14 dementerende bewoners en dagbesteding. Het grote scherm van de beleef TV is ontwikkeld voor gehandicapte en dementerende ouderen. Het is een touchscreen en kan aangesloten worden op het internet. Er zijn beelden, geluiden, spelletjes, oude hits, oude foto's et cetera te zien.
    Het effect is dat het zorgt voor vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid in de gemeenschappelijke woonkamer. Tevens prikkelt het de hersenen wat heel belangrijk is bij deze ouderen.
  • Ad hoc projecten: elk kwartaal kiezen we een klein project. Dit jaar ondersteunen we LaLeague, onderdeel van Plan Nederland. Het doel is meisjes (12 - 17 jaar) in Brazilië en Nicaragua meer kansen te bieden en te ondersteunen. Ten opzichte van jongens is er veel ongelijkheid in deze landen. We doneren tevens aan Survive in de dark, voor hup in Laos. Het doel is gehandicapte mensen te ontwikkelen en deel te laten nemen aan de samenleving. Dit door het opzetten van bedrijfjes, organiseren van opleidingen zodat deze mensen zelfstandig een betere toekomst kunnen opbouwen. Met name in Laos zijn er veel gehandicapte mensen door de gevolgen van exploderende bommen die nog steeds door de Vietnamoorlog in grote aantallen in het land aanwezig zijn. Voor Adopteer een Boerin doneren we om opstartkapitaaltje te bieden aan vrouwen (boerinnen) in Afrika. Tot slot dragen we bij aan project Duofiets voor locatie Huize Beatrix in Doorn. Zij financieren een fiets waarop je met twee mensen kunt fietsen. Deze fiets stimuleert om te bewegen, meer buiten te komen en er is meer contact tussen de twee fietsers. 
  • Vast project: SOS kinderdorp, Bali: al vele jaren steunen wij dit doel.
  • Projecten van de Unie van Soroptimistclubs of van Soroptimist International: Wij steunen het Unieproject ‘Free a girl - School for Justice’ in India om getalenteerde meisjes bevrijd uit de prostitutie, de kans te geven een zo hoog mogelijke opleiding te volgen en zo eigenhandig het systeem te veranderen.
  •  
Foto tbv website sorren.JPGSoroptimistenclub Utrecht steunt de campagne Orange the World! Daarmee vragen we via social media aandacht voor de internationale campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Van 25 november d'16 Days of Action against Violence'

 

Om optimaal te kunnen bijdragen aan de projecten die ons hart gewonnen hebben verkopen wij als club 2 keer per jaar verrukkelijke wijnen binnen ons netwerk. Ben je geïnteresseerd, laat het ons weten dan sturen we je een bestellijst op!

 

Daarnaast organiseren we ons lustrumjaar 2019/2020, ter viering van ons 65 jarig bestaan, een aantal specifieke activiteiten: een concert, een aMEEzing avond en een speciale fietstocht, alle ten bate van ons speciale lustrumdoel. Meer informtie volgt spoedig.

 

Wij vergaderen elke maand in de Tenniscenter Heuvelrug in Doorn.

Contactadres: utrechtseheuvelrug@soroptimist.nl