Inspirada.JPG

Club Utrechtse Heuvelrug ondersteunt steeds voor gemiddeld twee jaar een internationaal en een regionaal project. Nieuwe projecten worden voorgedragen door leden die door hun betrokkenheid op velerlei vlak altijd weer in aanraking komen met mooie inspirerende organisaties. Een greep uit de projecten van de afgelopen jaren:

We hebben meegedaan met de Unicef actie Syria Back to school. Samen met de andere clubs in Nederland hebben we een half miljoen Euro bij elkaar gebracht voor scholen zodat Syrische vluchtelingen kinderen geen leerachterstand oplopen door hun langdurige verblijf in Turkije.

Wij hebben twee jaar de organisatie "Microkrediet voor Moeders" gesteund. Dit project is de Soroptimisten op het lijf geschreven omdat het de allerarmste vrouwen in verschillende landen in staat stelt, door zowel een microkrediet als  intensieve begeleiding, in hun eigen levensonderhoud te gaan voorzien. Daarbij komen de verworven inkomsten het gezin van deze vrouwen ten goede waardoor de levensstandaard van zowel de vrouwen, alsook van hun kinderen, wordt verbeterd. De resultaten van deze organisatie, die steeds werkt met lokale partners zijn bijzonder goed. Momenteel steunen we ook Stichting EBOO, Nairobi, Kenia (www.ebooinkenia.nl). De sloppenwijk Kibera in Nairobi is de grootste van Afrika. Gezinnen leven in grote armoede en hebben vaak geen geld voor school, boeken etc. Stichting EBOO zorgt ervoor dat  kinderen uit deze sloppenwijk wél naar school kunnen. Wij willen graag de vervolgopleiding van twee meisjes bekostigen.

Groepsfoto club Utrechtse Heuvelrug.jpg

Om optimaal te kunnen bijdragen aan de projecten die ons hart gewonnen hebben verkopen wij als club 2 keer per jaar verrukkelijke wijnen binnen ons netwerk. Ben je geïnteresseerd, laat het ons weten dan sturen we je een bestellijst op!

Daarnaast vindt in ons lustrumjaar steeds een groot evenement plaats. De eerste twee keer hebben we een prachtig concert georgansieerd: de eerste keer verzorgd door Janine Jansen op Viool en de laatste keer door het Rubens Quartet en Nina Gvetadze op piano. De laatste keer hebben wij de landelijke Soroptimistendag Inspirada georganiseerd. 

Wij komen elke derde maandag van de maand bij elkaar in Doorn.

Contactadres: utrechtseheuvelrug@soroptimist.nl