Inspirada.JPG

Club Utrechtse Heuvelrug ondersteunt steeds een internationaal project, één of meer regionale projecten, Unieprojecten en een vast project. Nieuwe projecten worden voorgedragen door leden die door hun betrokkenheid op velerlei vlak altijd weer in aanraking komen met mooie inspirerende organisaties.

 

  • Internationaal project: wij steunen het gekozen internationale project gedurende twee jaar. Meestal zijn dit projecten in de derde wereld, soms ook in Oost-Europa. In 2019/2020 steunen wij het lustrumproject dat binnenkort bekend wordt gemaakt.

 

  • Regionaal project, dus in de gemeente Utrechtse Heuvelrug: dit doel steunen we één jaar. Op dit moment steunen wij het project DUO-fiets van de stichting Kwintes. Kwintes staat voor een beschermde woonvorm voor mensen met een chronische psychiatrische ziekte en kwetsbaarheid. Met de duo-fiets kunnen cliënten kleine uitstapjes doen met hun begeleider.

 

  • Ad hoc projecten: elk kwartaal kiezen we een klein project waaraan we ca. €500 doneren. Komend kwartaal steunen wij de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug voor de aanschaf van de broodnodige kratten voor het uitdelen van voedings- en andere middelen voor inwoners van de gemeente die dit het hardst nodig hebben.

 

  • Vast project: SOS kinderdorp, Bali: al vele jaren steunen wij dit doel.

 

  • Projecten van de Unie van Soroptimistclubs of van Soroptimist International: wij steunen het Unieproject ‘School for Justice’ in India om getalenteerde meisjes bevrijd uit de prostitutie, de kans te geven een zo hoog mogelijke opleiding te volgen en zo eigenhandig het systeem te veranderen.

 

Groepsfoto club Utrechtse Heuvelrug.jpg

Om optimaal te kunnen bijdragen aan de projecten die ons hart gewonnen hebben verkopen wij als club 2 keer per jaar verrukkelijke wijnen binnen ons netwerk. Ben je geïnteresseerd, laat het ons weten dan sturen we je een bestellijst op!

 

Daarnaast vindt in ons lustrumjaar steeds een groot evenement plaats. De eerste twee keer hebben we een prachtig concert georgansieerd: de eerste keer verzorgd door Janine Jansen op Viool en de laatste keer door het Rubens Quartet en Nina Gvetadze op piano. De laatste keer hebben wij de landelijke Soroptimistendag Inspirada georganiseerd. 

 

Wij komen elke derde maandag van de maand bij elkaar in Doorn.

 

Contactadres: utrechtseheuvelrug@soroptimist.nl