“Laten we het samen doen… awareness, advocacy en action”. Het jaarthema waarin we vooral het samen doen centraal stellen. Samen werken aan onze projecten, er samen zijn voor elkaar. Je bewust worden van de diversiteit van de club. Samen met elkaar uitspreken wat we van elkaar verwachten en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Met als laatste action: samen ergens voor gaan en dat doen we als club zeker! Zo zijn twee leden van onze club de initiatiefneemsters van het project ‘Arabische Lente’. Een landelijk Soroptimisten-project om vrouwen in Tunesië en Egypte te helpen bij hun ontplooiing. Maar de club heeft ook andere projecten gefinancierd en zoekt het ook dichterbij huis. Zo hebben wij geld ingezameld om i.s.m. Welzijnsorganisatie Solidez vakanties voor bijstandsmoeders te organiseren.

Om aan fondsenwerving te doen heeft club Wageningen onder andere een Lente Fair georganiseerd in het mooie plaatsje Hemmen in de Betuwe. De totale opbrengsten van die dag waren 6000 euro. Zowel jong als oud en zelfs de kinderen van de leden hebben zich ingezet om de Fair tot een succes te maken.

 

Contactadres: wageningen@soroptimist.nl