Filmfestival20-5504 2.jpg

                                                                                                                         (foto: Karin van de Kar)

Ruim 400 Tielse schoolkinderen genoten van Soroptimist Film Festival.

Op woensdagmorgen 5 februari 2020 zaten ruim 400 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van acht Tielse basisscholen niet op school, maar in de filmzaal van de Agnietenhof. 
Op uitnodiging van Soroptimistclub West-Betuwe keken zij samen naar de film Cloud Boy.

Het Film Festival was ook dit jaar een succes, mede dankzij de Gemeente Tiel, het Burgerweeshuis Tiel en de Agnietenhof.

Het Soroptimist Film Festival voor Kinderen werd voor de vierde keer georganiseerd door Soroptimistclub West-Betuwe in samenspraak met Unicef.
Het doel van het filmfestival is kinderen bewust te maken van de rechten van het kind. Dit jaar was het thema samen verschillend, verschillend samen.

Cloud Boy gaat over een11-jarige jongen, die tegen zijn wil enige tijd bij zijn in Lapland wonende moeder en haar nieuwe gezin moet wonen.
Het verhaal is herkenbaar voor kinderen van gescheiden ouders, die beiden een nieuw leven hebben opgebouwd.

De kinderen genoten van de avonturenfilm, met ontroerende en humoristische momenten.
De beelden van Lapland zijn weergaloos en er zijn talloze indrukkwekkende shots van rendieren.

 

Club West-Betuwe bij Molen De Hoop in Culemborg.jpg

 

Club West-Betuwe 
en de vrouwen van
Orange the World Culemborg
laten Molen De Hoop
oranje kleuren

Orange the World is een internationale campagne om het onderwerp 'geweld tegen vrouwen en meisjes' onder de aandacht te brengen. Wereldwijd worden tussen 25 november en 10 december gebouwen oranje verlicht.

Op maandag 25 november 2019 om 17:00 uur openden burgemeester Gerdo van Grootheest en Rianne van den Boomen (president Soroptimistclub West-Betuwe) de 16-daagse actieperiode in Culemborg en kleurt molen De Hoop zestien dagen lang oranje. In de dagen daarna vinden diverse andere acties plaats, zoals een schrijfavond voor vrouwen in opvanghuizen, een gespreksavond en een facebook-campagne waarbij zestien ambassadeurs uit Culemborg zich uitspreken om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem. Eén op de tien vrouwen is ooit in haar leven verkracht, één op de vijf is ooit mishandeld door een (ex)partner en maar liefst driekwart van alle vrouwen en meisjes maakt zelf seksuele intimidatie mee. Op initiatief van de Verenigde Naties vinden van 25 november t/m 10 december wereldwijd activiteiten plaatsen tegen geweld tegen vrouwen die in het teken staan van de kleur oranje; een kleur die de dageraad en de glorende hoop symboliseert van een wereld zonder geweld.

De campagne in Culemborg is een samenwerking van Orange the World Culemborg en Soroptimistclub West-Betuwe, samen met UN Women Nederland en Zonta Nederland.

Klik hier voor meer informatie over Orange The World

 

 

 

 

                                 

Ferry Noothout, voorzitter van VPTZ Rivierenland, ontvangt cheque van  Soroptimistclub West-Betuwe

Cheque VTPZ  Alzheimer 2019.jpg

                                                                            (foto: Karin van de Kar)

Josephine Beenakker, president van Soroptimistclub West-Betuwe, overhandigt op 3 juni 2019 een cheque ter waarde van € 7.580 aan VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Rivierenland en Alzheimer Nederland, afdeling Rivierenland. Dit mooie bedrag is verkregen door middel van sponsoring en de vertoning van de film “Moeder aan de lijn”, die duidelijk weer geeft wat dementie voor een mantelzorger kan betekenen.
Het bedrag wordt besteed aan het opleiden van vrijwilligers van bovenstaande organisaties om de mantelzorgers meer te kunnen ondersteunen. De vraag naar goed opgeleid personeel wordt steeds groter, maar het aanbod groeit helaas niet mee. Soroptimistclub West-Betuwe is daarom heel blij, dat zij deze cheque hebben mogen overhandigen aan beide organisaties in Regio Rivierenland.