WELKOM BIJ SOROPTIMIST CLUB ACHTERHOEK.
WIJ ZIJN EEN INTERNATIONALE SERVICE-ORGANISATIE VAN VROUWEN DIE HUN KRACHTEN BUNDELEN VOOR MET NAME VROUWEN EN KINDEREN LOKAAL EN WERELDWIJD.

Wij hebben als thema voor het jaar 2017/2018 gekozen voor:

AANGENAAM DUURZAAM, VERSCHIL MAKEN!

OP JE KOP STAAN
Sprankelen en schitteren.

Het is een beetje een hype, iedereen roept het WE MOETEN DUURZAAM. Maar wat is het eigenlijk en wat kunen we als club doen, maar ook wat kun jij persoonlijk doen om hier een steentje aan bij te dragen Het programma staat in het teken van duurzaamheid en hopelijk kunnen jullie aan het einde van het jaar aangeven hoe we het verschil hebben gemaakt en kunnen blijven maken in de toekomst.

Ons belangrijkste doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onze PROJECTEN, t.w.

  • Stichting ‘Diva Dichtbij’. ( www.divadichtbij.nl ) Zingen van mens tot mens: de diva’s treden op voor langdurig zieke mensen die niet meer zelf naar het theater kunn en. Zij verzorgen intieme optredens in verpleeghuizen. Onderzoek van de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat de optredens van Diva Dichtbij een positief effect hebben op ouderen met dementie en hun verzorgers.
    thumpnail_benefietconcert1.jpg
  •  
  • Stichting Kalinga:  ( www.kalinga.nl ) Op de vuilnisbelt van Manilla (Filippijnen) verdienen mensen hun geld door afval te scheiden. Onder hen zijn veel kinderen. Stichting Kalinga biedt hulp en onderwijs aan deze kinderen. De Papaya School is een basisschool waar de kinderen onderwijs kunnen volgen en een maaltijd krijgen. Ook is er de mogelijkheid om via een studiebeurs verder te leren. Indien u 1 wijnpakket afneemt (zie onze wijnactie hieronder) resulteert dit in een maand Scholarship voor 1 leerling.
    janneke_heinen_png.png__1200x628_q85_crop_subsampling-2_upscale 2.jpg
  • School for justice: Binnenkort meer informatie!

Onze fondsenwerving

Met onze jaarlijkse wijnverkoop halen wij een groot deel van onze fondsenwerving binnen, maar wij organiseren ook allerlei andere activiteiten om geld in te zamelen.

Voor 2017 staat een nieuwe activiteit op het programma. We zijn bezig een nieuwe goede-doelenactie op te starten aan het einde van het jaar als vervanger van onze sfeermarkt. Opbrengst sfeermarkt in 2016 was € 2600,=.  Alle werkzaamheden in 2017 zijn er op gericht om op zondag 19 november 2017 een grote actiedag te organiseren. Deze actie heet "Kitsch & Kunst in de Achterhoek" en vindt plaats in de Radstake. Voor informatie: zie evenement bij Facebook pagina: Kitsch & Kunst in de Achterhoek op 19 november

Onze wijnactie is in oktober 2016 weer gestart en zal ook in 2017 weer plaats vinden. De wijnpakketten voor 2016 zijn met zorg geselecteerd en bestaan uit 6 flessen witte wijn (Côté Soleil Sauvignon Blanc 2015 Vignobles JeanJean, Languedoc, Frankrijk), 6 flessen witte wijn (Côté Soleil Chardonnay 2015, Vignobles JeanJean, Languedoc, Frankrijk ) en 6 flessen rode wijn (Côté Soleil Merlot 2015, Vignobles JeanJean, Languedoc, Frankrijk). Een doos van 6 flessen kost EUR 40,-- en kan besteld worden via achterhoek@soroptimist.nl. Opbrengst € 1690,=

Verder organiseren we in februari een filmavond waarbij ieder van ons een introducée mee neemt. Opbrengst € 430,=

In totaal hebben wij in ons clubjaar 2016-2017 €4.720,= opgehaald. Daar zijn we erg trots op.