.

Welkom op de clubpagina van Soroptimistclub Arnhem.

Club Arnhem is een enthousiaste club van vakvrouwen. Vrouwen met een grote diversiteit in beroep en leeftijd. Vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen op een zo breed mogelijk vlak. De afgelopen jaren zamelden we onder andere geld in om vrouwen in India een fabriekje te laten starten en ondersteunden we stichting Leergeld Arnhem met fietsen, computers en geld voor kinderen die anders niet mee kunnen doen aan schoolactiviteiten. Dit jaar zetten we ons in voor Bio Vakantieoord waar gehandicapte kindenen samen met hun naaste familie kunnen genieten van een vakantie en het project School for Justice (initiatief van Free a Girl).

 

Viering van de Dag van de Rechten van de Mens

Club Arnhem organiseerde, ter viering van de Dag van de Rechten van de Mens, op 9 december jl. een boeiende middag voor Regio-Oost. De middag stond in het teken van 'discriminatie op de werkvloer' en vond plaats in het bijzondere Arnhemse gebouw Rozet. Na een gezamenlijke lunch stonden twee interessante lezingen op het programma. Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College van de Rechten van de Mens, sprak over de taken van het College en vertelde over enkele spraakmakende zaken zoals 'hoofddoek op het werk' en 'ontslagen vanwege zwangerschap'. Ook ging zij in op het thema werving en selectie zonder vooroordelen (over stereotyperingen) waarnaar het College een interessant onderzoek heeft gedaan.
 

Farah Nobbe, mede-eigenaar van Nobbe Mieras trainingen en auteur van de boeken Meestersprekers, over de kunst van het spreken', 'Speak up dear!, over vrouwen, profileren en spreken' en 'Storydesign' liet vervolgens in een interactieve lezing zien hoe ons waarnemingsproces verloopt en wat we zelf kunnen doen om stereotypering tegen te gaan.

Na deze lezingen volgde een inspirerend optreden van het Wereldvrouwenkoor.
Dit koor, bestaande uit vrouwen met verschillende culturele achtergronden, zingt prachtige liederen uit de diverse landen van herkomst van de deelneemsters. Een rondleiding door Rozet en een gezellige borrel sloot deze zeer geslaagde middag af, mede ook dankzij de grote opkomst vanuit de Clubs Apeldoorn, Arnhem-Oost en Doetinchem-IJsseloever.