Projecten

2018

In december 2018 hebben we een verwenmiddag voor alleenstaande moeders verzorgd. Deze jonge moeders verblijven tijdelijk in het Zij aan Zij-huis te Zeewolde; een opvanghuis voor tienermoeders van het Leger des Heils.

 

2017

Ons project voor 2017 was Het Kinderhospice Binnenveld te Barneveld.

Voor dit Hospice hebben we geld ingezameld voor het inrichten van de zogenaamde SNOEZELRUIMTE.​

De activiteiten waren:

- De verkoop van flesjes water op verscheidene markten in Putten, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet  (de waterflesjes werden gesponsord door de verschillende vestigingen van AH).

- Het Limonadeschaap wat gemolken kon worden.

- Muziekmiddag op 12 november 2017 in de Heerlickheijd van Ermelo. Tijdens deze middag waren optredens zijn van o.a. een koor en een mannengroep. Ook was er een (diensten-)veiling. De gehele opbrengst van deze gezellige 'aangeklede' zondagmiddag kwam ten goede komen aan het Hospice Binnenveld.

 

2016

Ons project voor 2016 was stichting Hulphond. Er was een lezing door Peter van Uhm in het kader van de Dag van de rechten van de Mens. De gehele opbrengst ging naar  Stichting Hulphond.

 

2014 t/m 2016

Syrie Back to School, het project waar we 3 jaar lang 1000 euro aan hebben geschonken, is een samenwerkingsproject van de Unie van Nederlandse Soroptimistclubs met Unicef.

Eerdere projecten waar we geld voor hebben opgehaald zijn:

 

2014, met de lezing van prof.dr. Toine Lagroo, de opbrengst ging naar een project van haar: Seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes

 

contactadres: noordwestveluwe@soroptimist.nl