Club Raalte-Nijverdal SallAnders

Wat we doen

Club SallAnders bestaat uit vrouwen die zich inzetten voor goede doelen en projecten dicht bij huis maar ook op landelijk en wereldwijd niveau.

In november 2019 steunen we de actie 'Orange The World', zie meer info op de homepage van deze site voor de achtergrond van deze internationale actie. De SallAnders organiseren samen met Gemeente Raalte in Heino een speciale avond op 25 november, zie de affiche hierboven. Het dorpshuus van Heino,  Elkerlyck in Luttenberg en Kulturhus Trefpunt in Heeten worden oranje uitgelicht in de periode van 25 november tot 10 december. 

Tijdens en na 25 november verkopen we tulpenbollen voor oranje tulpen om nog iets extra's te doen naast het geven van speciale aandacht aan dit onderwerp. Zie ook de 'geplande acties van onze club'  hoe deze tulpenbollen te verkrijgen. De bollen zijn van één soort en is dus een andere aanbieding dan het gemengde bollenpakket elders op de site. De oranje tulp is een losstaande locale actie waarbij de volledige opbrengst gaat naar 'Free a girl', passend bij het thema van Orange the World. 

Voorgaande jaren

In 2014 hebben we ons ingezet voor de nieuwbouw van een Hospice in Raalte. In 2015 stond het Vistaproject in Tibet centraal en hebben we een donatie aan de Foundation of the Angels geschonken. In het seizoen 2015 - 2016 zijn fondsen geworven voor het Dogon Vrouwen Initiatief in Dogon-Mali (West Afrika) en Stichting Leergeld Raalte/Olst-Wijhe.

Vorig seizoen richtten we ons op het lokale project 'Gefeliciteerd' van Stichting Leergeld. Het project had als doel kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Deze kinderen kunnen vaak slechts op beperkte wijze hun verjaardag vieren. Het aantal van deze gezinnen neemt toe. Soms is er zelfs geen geld om te trakteren in de klas en melden kinderen zich ziek in de week van hun verjaardag. Club SallAnders heeft een bijdrage geleverd aan fijne verjaardagen voor deze kinderen.

De meeste projecten ondersteunen we gedurende drie jaar. Op deze manier bereiken we een beter resultaat voor de projecten. 

Fondsen werven

Om fondsen te werven organiseren wij ieder voorjaar een violenactie. We proberen dan zoveel mogelijk violen te verkopen voor de projecten die in dat jaar centraal staan. Sinds 2016 organiseren we jaarlijks een Biking Dinner. Andere activiteiten zijn o.a. het organiseren van benefietconcerten, lezingen en filmavonden. Ook staan we op markten om cadeauartikelen en ander producten te verkopen.

Eerdere projecten seizoen 2018 - 2019

Fonds voor Ons

Het lokale project wat de club steunt is dit jaar 'Fonds voor Ons'. Dit project is er voor inwoners van Raalte die hulp nodig hebben van financiële of materiële aard. Iedereen kan een verzoek doen, er wordt niet gekeken naar huidskleur, seksuele geaardheid of geloofsovertuiging. De club wil graag steun bieden aan het fonds zodat kinderen in een gezin krijgen wat nodig is, regionaal komen gezinssituaties voor waar extra hulp heel welkom is. 

Stichting Let's care

De stichting is in 2008 opgezet om projecten te realiseren die in dienst staan van het creëren van een nieuwe, mooiere wereld voor iedereen. Let's Care heeft in de Filipijnen een centrum opgericht waar verwaarloosde, mishandelde, misbruikte en kansarme meisjes tussen de 5 - 21 jaar  worden opgevangen.  Een team van (lokale) goedgeschoolde deskundigenen helpt de meisjes bij hun traumaverwerking en bij het herstellen van hun zelfvertouwen. Daarnaast is er veel aandacht voor school, studie en het aanleren van diverse vaardigheden. Dit om ervoor te zorgen dat de meisjes weer een volwaardig plaats in de maatschappij mee krijgen.