Een warm welkom bij Soroptimist International Club Zutphen en omgeving!

Verbinding - Aandacht - Inzet

Spreekt je dit aan?

Neem dan eens contact op met onze club! Onze club met leden in Zutphen en omstreken verwelkomt graag nieuwe leden! Wij zijn vooral op zoek naar vrouwen uit de volgende sectoren: techniek, politiek, financiële sector, kunst en cultuur. Gezien de samenstelling van onze club zijn wij op zoek naar jongere vrouwen. Het lidmaatschap van clubs staat open voor vrouwen: met een beroep, of die ondernemer, student of vrijwilliger zijn. 

Verbinding

Verbinding is een belangrijk aspect in onze club. Vanuit de verbinding die we voelen met elkaar, zoeken we de verbinding buiten de club - ook en juist waar die niet of minder vanzelfsprekend is.
Binnen de soroptimisten hebben we verbinding met clubs in de regio en onze zusterclubs in België en Duitsland.

Vanuit die verbinding richten we onze aandacht: persoonlijk, maatschappelijk en - uiteraard - op de speerpunten van het soroptimisme. Dit is terug te vinden in ons programma, waarin we afwisselend iemand uitnodigen voor een lezing, op bezoek gaan bij een bedrijf of instelling en aandacht geven aan onze betrokkenheid bij en het persoonlijke contact met elkaar door bijvoorbeeld onze levens/werkverhalen, lezing over ons (bijzondere) beroep of een avond Omdenken.

Onze projecten kiezen we met zorg en aandacht; we willen ons verbonden voelen bij een project. Daardoor kan het intens worden en soms raakt het ons persoonlijk. Die betrokkenheid vinden we belangrijk. Zij versterkt onze inzet voor ons project en acties en daar zijn we trots op.

Aandacht

Buddy to buddy

Deze Zutphense stichting zet zich in om vluchtelingen uit hun sociale isolement te halen en de betrokkenheid van inwoners bij vluchtelingen te vergroten. Dat doen zij door vluchtelingen te koppelen aan betrokken inwoners. Eén persoon kan de link zijn naar de nieuwe samenleving, wat heel waardevol is in de ontdekkingstocht naar het nieuwe bestaan.

Als Soroptimisten hebben wij ons voor drie jaar aan deze stichting verbonden.

buddys.JPG

Inzet

Elke maand komen wij op de derde donderdag in Zutphen bijeen voor een bijeenkomst. Vaak eten wij gezamenlijk voor onze vergadering en avondprogramma. Na de vergadering hebben wij een spreker of behandelen we een thema, of hebben we een bijzondere activiteit. Ieder lid levert ook een bijdrage in een commissie zodat wij onze doelstelling als Soroptimisten kunnen waarmaken. Wij zijn allemaal verschillend, qua leeftijd, qua beroep en hoe we zijn. Dat maakt het zo leuk om ons met elkaar te verbinden en in actie te komen voor vrouwen in de wereld: dichtbij of verder weg!

Leuk om te lezen en een indruk te krijgen van Soroptimisten: Happinez