Nieuws

Ontmoeting
 

Verbinding - Aandacht - Inzet

Verbinding is een belangrijk aspect bij onze club. Vanuit de verbinding die we voelen met elkaar, zoeken we de verbinding buiten de club - ook en juist waar die niet of minder vanzelfsprekend is.
Binnen de soroptimisten hebben we verbinding met clubs in de regio en onze zusterclubs in België en Duitsland.

Vanuit die verbinding richten we onze aandacht: persoonlijk, maatschappelijk en - uiteraard - op de speerpunten van het soroptimisme. Dit is terug te vinden in ons programma, waarin we afwisselend iemand uitnodigen voor een lezing, op bezoek gaan bij een bedrijf of instelling en aandacht geven aan onze betrokkenheid bij en het persoonlijke contact met elkaar door bijvoorbeeld onze levens/werkverhalen, lezing over ons (bijzondere) beroep of een avond Omdenken.

Onze projecten kiezen we met zorg en aandacht; we willen ons verbonden voelen bij een project. Daardoor kan het intens worden en soms raakt het ons persoonlijk. Die betrokkenheid vinden we belangrijk. Zij versterkt onze inzet voor ons project en acties en daar zijn we trots op.

Buddy to buddy

Deze Zutphense stichting zet zich in om vluchtelingen uit hun sociale isolement te halen en de betrokkenheid van inwoners bij vluchtelingen te vergroten. Dat doen zij door vluchtelingen te koppelen aan betrokken inwoners. Eén persoon kan de link zijn naar de nieuwe samenleving, wat heel waardevol is in de ontdekkingstocht naar het nieuwe bestaan.

Als Soroptimisten hebben wij ons voor drie jaar aan deze stichting verbonden.

buddys.JPG