35-jarig bestaan!

Op 17 en 18 zouden wij ons 35 jarig jubileum als Club Zutphen vieren. Helaas gooit Covid-19 roet in het eten. Onze zusterclubs uit Belgie en Duitsland zouden ook bij ons te gast zijn. Wij beraden ons op een nieuwe datum. 

 

Van oud naar nieuw clubbestuur!

nieuwbestuur.jpg

 

 

 

In 2018 hebben we ons voor drie jaar verbonden aan de Stichting Buddy tot Buddy in Zutphen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van onze acties en activiteiten met en voor Buddy tot Buddy.

Matchingslunch voor nieuwe buddy's
26 september 2018

Woensdag 26 september waren we aanwezig bij de matchingslunch van Buddy to Buddy. Hierbij werden nieuwe buddy's - nieuwkomers en inwoners van Zutphen en omgeving - aan elkaar gekoppeld en was er de eerste kennismaking.

Hanneke en Ruta.jpgHanneke en Ruta

Onze Soroptimist Hanneke werd bij deze gelegenheid buddy's met Ruta.

Hanneke: "Ik vond het heel bijzonder en indrukwekkend om de verhalen van de vluchtelingen te horen. Zo'n Ruta van 19, die hier helemaal alleen is, zonder haar familie, in een land met een andere taal en cultuur. Die met alles wat ze heeft meegemaakt hier haar weg moet zien te vinden en een nieuw bestaan moet opbouwen."

Bij de lunch was ook koning Willem-Alexander aanwezig. Hij ging in gesprek met de nieuwe buddy's. Dit bezoek kreeg veel aandacht in de media.

Hanneke koning.jpg

 

 

Koning verrast Zutphense stichting met bezoek

 

Koning brengt verrassingsbezoek aan Buddy tot Buddy in Zutphen

 

Koning bezoekt Gelders vluchtelingenproject Buddy to Buddy

 

Koning Willem-Alexander verrast Buddy tot Buddy in Zutphen

 

Koning bezoekt winnaar Appeltje van Oranje Buddy tot Buddy

 

Zwoele zomeravond met Buddy to Buddy
16 augustus 2018

Op een mooie zomeravond in augustus vond een feestelijke bijeenkomst plaats van Club Zutphen in een tuin van één van ons, grenzend aan en overgaand in de uiterwaarden van de IJssel.

tuinbijeenkomst3.JPG

We verwelkomden de organisatoren van het project Buddy to Buddy, en een groot aantal vrouwelijke nieuwkomers, afkomstig uit o.a. Venezuela, Syrië, Turkije en Palestina.  We maakten kennis in het delen van levensverhalen. We aten samen: Zo divers als het gezelschap was, zo gevarieerd en smaakvol ook de gerechten die de gasten voor ons hadden bereid. Er klonk een rijkdom aan talen, en bovenal: de liefdevolle intentie elkaar ter wille te zijn en elkaar te verstaan ook als woorden tekort schoten, gaven betekenis aan deze avond.

Dat er tot slot ook nog gedanst werd, waarbij we aan de hand werden genomen om een Arabische

tuinbijeenkomst2.JPG

kringdans te leren, even later gevolgd door Latijns Amerikaanse salsa, bracht ons een onbekende dynamiek waarin we de gelegenheid kregen elkaar in een ander licht mee te maken. Elkaar op deze manier ontmoetend was een warmhartige start van een driejarige verbinding met dit project en deze vrouwen. De toon is gezet. We hebben er enorme zin in.