We koesteren onze nauwe banden met onze zusterclubs Club Land van Waas in België en Club Bad Oeynhausen/Witteskindsland in Duitsland. Op regionaal niveau hebben we jaarlijks een bijeenkomst met de clubs uit de Stedendriehoek: Apeldoorn, Apeldoorn Sorgeloos en Deventer.

Bezoek aan friendshiplink Bad Oeynhausen/Wittekindsland 8, 9 en 10 november 2019

In dit weekend waren we op uitnodiging van onze Duitse zusterclub op hun 35 jarig jubileum. Vrijdagavond begon met een muzikaal onthaal en op zaterdag luisterden we naar een interessante geschiedenis over de Wentworth Kaserne in Herford. Vervolgens bezochten we een prachtige tentoonstelling in museum Marta. We beklommen de Mindener Domschatz en Dom, bekeken het Kaiser Wilhelm standbeeld in Porta. Maar bovenal hebben we ons wederom sterker verbonden met wetenswaardigheden over onze club, clubleden en onze activiteiten. We hebben gelachen en plannen gemaakt voor onze volgende ontmoeting.

Clubimpuls met Stedendriehoek
17 mei 2019

Donderdag 16 mei was de jaarlijkse bijeenkomst van clubs uit de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen), deze keer (be)geleid door Clubimpuls. Veertig enthousiaste vrouwen, de prachtige monumentale Broederenkerk in Zutphen en het boeiende thema, 100 jaar vrouwenkiesrecht, maakten deze Stedendriehoekbijeenkomst tot een geslaagde avond.

De organisatie was dit jaar in handen van Club Zutphen, en behalve Apeldoorn, Apeldoorn Sorgeloos, Deventer en Zutphen, was ook Club Achterhoek van de partij. Geïnspireerd door Club Impuls tijdens de Wintervergadering en het feit dat we dit jaar 100 jaar vrouwenkiesrecht vieren, was de invulling van de avond snel helder: met Club Impuls debatteren over 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Ineke van Hofwegen, Ingrid Blaauw (beiden uit Zwolle), Hanneke Konster (Apeldoorn) en Wilna Breukelaar (Zutphen) van Club Impuls verzorgden de avond. Ineke van Hofwegen nam ons op een boeiende manier mee door de tijd met o.a. spotprenten en verhalen over sterke vrouwen. Na de pauze gingen we in Lagerhuisdebat onder leiding van Ingrid Blaauw. Debatteren op een vakkundige manier met stellingen als: "Het is excuss-Truus-gedrag om bij verkiezingen op een vrouw te stemmen" of "Zo gauw vrouwen aan de macht komen, gaan ze haantjesgedrag vertonen".

We zijn blij dat we gebruik hebben gemaakt van Club Impuls, we bevelen dit van harte aan voor andere clubs.
 

Bezoek aan friendshiplink St.Niklaas, België
31 augustus 2018

In het weekend van 31 augustus, 1 en 2 september was club Zutphen op bezoek in België ter ere van de Vredesfeesten.
De Vredesfeesten in St.Niklaas worden gehouden ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, met onder andere het oplaten van heteluchtballonnen op de markt. Zeer spectaculair.

Naast de nodige gesprekken tussen clubleden over de clubs en internationale zaken, werd er een workshop gehouden over het thema Orange the world. Een project waarbij middels actie geageerd wordt tegen geweld tegen vrouwen.
Club Zutphen heeft hiervoor een donatie aan St.Niklaas gegeven ter waarde van 400 euro en afgesproken in Zutphen en omgeving ook aandacht te vragen voor dit onderwerp en actie te voeren.