Het bestuur van Soroptimistclub Dordrecht stelt jaarlijks een programma op rond één thema of rondom actuele onderwerpen. Vaak nodigen we sprekers van buiten uit. Daarnaast worden werk- en levensberichten verzorgd door eigen leden. In 2012 - 2013 staat het thema “Vrouw en werk” centraal. Een vast onderdeel van het programma vormen activiteiten rondom Historisch Dordrecht, bijvoorbeeld een stadswandeling met gids, varen op het Dordtse water of een lezing door of over bekende Dordtenaren.

Goede doelen worden deels gesponsord uit bijdragen van leden, deels uit de opbrengst van onze 1 of 2-jaarlijkse SoroptimistParade. We maken van zo’n fondsenwerf activiteit altijd een feestje. De vorm kan verschillen: van een Biesboschtocht per fiets tot een spetterende markt met muziek, spelletjes en verkoop in ons lustrumjaar 2012. En inmiddels zijn onze benefietconcerten met High Tea een begrip. 

De sociale doelen- of lustrumcommissie coördineert, alle leden nemen meer of minder deel aan de voorbereiding en uitvoering. 

Goede doelen zijn internationaal, nationaal of lokaal. Een doel wordt door onze leden aangebracht of is een Uniedoel. Het Doveninstituut Mbingo in Bamenda te Kameroen is speciaal: Bamenda is een zusterstad en een van onze leden, Truus Treep, begeleidt dit project al tal van jaren, ook ter plaatse.

 

Contactadres: dordrecht@soroptimist.nl