Welkom op de pagina van Soroptimistclub Gouda e.o.

20191114 foto inauguratie bestuur 2019-2020.jpg
 

Onze leden komen uit Gouda en omstreken: Stolwijk, Waddinxveen, Boskoop, Woerden, Linschoten en Schipluiden.
Een gevarieerde en actieve club vrouwen qua leeftijden en beroepen, van beeldhouwer tot patholoog anatoom.

Sinds oktober 2019 hebben we een nieuw bestuur. Het thema van presidente Inge Helsper is 'All inclusive - jij ook'. Dit thema past bij de groei van de club in de afgelopen periode. Ieder heeft een eigen inbreng zodat een nieuw geheel ontstaat.

Nieuws

Soroptimist Film Festival voor Kinderen 10 februari 2020
Op 10 februari staat alweer ons derde Soroptimisten Film Festival voor Kinderen gepland. Samen met het Filmhuis Gouda hebben we een film uitgezocht. Natuurlijk over kinderrechten. We ontvangen in de morgen en in de middag 75 kinderen van drie basisscholen in Gouda.
We zijn heel blij dat Rabobank Hollandse IJssel ons sponsort. Ook het Filmhuis werkt belangeloos mee.

Orange The World 25 november 2019 
Op 25 november lichtten het Stadhuis op de Markt van Gouda, Cinema Gouda, de toren van de Sint-Jan, de Goudse Lichtfabriek en Cultuurhuis de Garenspinnerij weer oranje op! Een samenwerking van Soroptimisten, Zonta en deze organsaties. Om 17u was er een hele mooie start van de Goudse campagne op de Markt van Gouda. Klik hier  voor meer informatie over Orange The World.

Bridgedrive 2019
Een geslaagde bridgedrive op 8 november 2019, met een opbrengst van Euro 1565,- voor ons project Preventie van kindhuwelijken in Pakistan, in samenwerking met Oxfam Novib. En voor de loterij hebben vele sponsoren een cadeau ter beschikking gesteld. Hartelijk dank daarvoor!

Succesvolle Collegetoer Gouda - je leeftijd je geheugen
3 oktober organiseerden we n het mooie Arti Legi op de Markt in Gouda deze collegetoer met in de hoofdrol Betty Meyboom-de Jong en Douwe Draaisma. Nu weten we wat ons te doen staat om op een gezonde manier oud te worden en begrijpen we beter hoe het geheugen werkt. En een bijdragen van Euro 1800,- voor ons project Preventie van kindhuwelijken in Pakistan in samenwerking met Oxfam Novib.  

Ouder nieuws

Activiteiten

Wij organiseren bijvoorbeeld de Collegetoer Gouda . De zevende editie was alweer donderdag 3 oktober 2019. Klik door voor meer informatie over onze activiteiten en onze Fundraising in de kalender en bij Goede doelen.

Ons goede doel

Momenteel zamelen we geld in voor het project Preventie van kindhuwelijken in Pakistan. Dit doen we tot en met 2020.

In de jaren daarvoor hebben we ons ingezet voor het project Syrie Back2School, in samenwerking met Unicef. 

Meer over onze goede doelen

Wat meer achtergrondinformatie

De op 13 november 2019 overleden filmmaker Bernard Vink heeft een prachtige introductiefilm gemaakt over onze club:

In een interview met Gouwestad (10,6 MB)  vertelt Margit bevlogen over het Soroptimisme, onze club en de toegevoegde waarde van 'accreditatie'.

Sociale media

En .... natuurlijk zijn wij ook te vinden op Twitter en Facebook .