Hieronder een overzicht van onze activiteiten van de komende en afgelopen jaren.

 

Collegetoer Gouda: no 4 op 15 maart 2018  

Een interesante serie tweegesprekken, die halfjaarlijks plaatsvindt in de binnenstad van Gouda.
Vorige edities waren o.a.: Medisch handelen: waar trekken dokters een grens? met Prof.dr. Irene Matthijsen (plastisch chirug) en Prof.dr. Paul Brand (kinderarts) en Kan onze democratie tegen een stootje? met Frans Weisglas en Bastiaan Rijpkema, rechtsfilosoof. 
Lees er meer over.

P1010083.JPG

 

Bridgedrive: 10 november
De jaarlijkse bridgedrive in november  - dit jaar voor de 29e keer! - is altijd een goede bron voor onze fundraising.
Door de sponsoring van lokale ondernemers en de altijd succesvolle loterij: we haalden dit jaar € 2.000 op voor ons project.

 

10 december
De Dag van de Rechten van de Mens, is een belangrijke dag voor Soroptimisten om bij stil te staan. Jaarlijks sluiten we ons aan bij een aansprekende activiteit. Een lezing door een prominente mensenrechtenspecialist of zoals afgelopen 9 december schreven we mee met de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International.

Amnesty_Gouda_logo[1].jpg

 

Soroptimist Film Festival voor Kinderen: 11 februari 2019
 

sffk logo twee.jpg

 

Club Gouda sluit aan bij het SFFK dat al sinds een jaar of 10 door inmiddels 16 Soroptimistclubs in Nederland wordt georganiseerd. Jaarlijks gaan  nu bijna 10.000 basisschoolleerlingen naar de bioscoop voor een goede kinderfilm.
De Soroptimisten doen dit SFFK  in samenwerking met Unicef. Voordat de kinderen naar de bioscoop gaan komt een jeugdvoorlichter van Unicef  eerst een gastles over kinderrechten geven op school.
Het festival heeft tot doel de bewustwording van kinderen te vergroten over kinderrechten. Ook al is in ons land een aantal basisrechten voor kinderen bij wet geregeld, bijvoorbeeld het recht op onderwijs, er blijven nog voldoende zaken over waar kinderen ook over mee mogen en kunnen praten.

Op 11 februari 2019 ontvangen we verschillende groepen van 5 t/m 8 van 4 Goudse basisscholen in het Filmhuis Gouda. Zowel ’s morgens als ’s middags wordt een kinderfilm van Movies that Matter vertoond.
Voor meer informatie

kinderrechten_2-185x300.jpg

Sollicitatieproject Coenecoop College
Jaarlijks, op drie avonden in maart, zijn er weer sollicitatiegesprekken gevoerd door serviceclubs met leerlingen van het Coenecoop College uit Waddinxveen. Sinds 2013 organiseren serviceclubs waaronder Soroptimistclub Gouda e.o. uit Waddinxveen een sollicitatieproject voor eindexamenleerlingen van het Coenecoop College te Waddinxveen. Met VMBO, Havo en VWO leerlingen worden reguliere sollicitatiegesprekken gevoerd. Voor de leerlingen is het een verplicht onderdeel van hun eindexamen.

 

Internationale Vrouwendag
In navolging van club Zoetermeer, organiseerde Soroptimistclub Gouda e.o. dit jaar deze bijeenkomst voor serviceclubs en hun introducees. Om elkaar te ontmoeten, te verbinden en deze belangrijke dag samen te beleven. Lees het verslag hier .

 

Samen met zusterclubs, serviceclubs of anderen voor een goed doel
Jaarlijks zijn er contacten met onze frienshiplinks (buitenlandse zusterclubs) en andere serviceclubs.
Zo vierden afgelopen clubjaar vier Duitse Soroptimisten Kaarsjesvond met ons en kwamen vijf Engelse leden het weekend van onze clubverjaardag en het concert van Misha Fomin. En bezochten vijf leden van Soroptimistclub Gouda e.o. de Deense friendshiplink ter ere van de 70e clubverjaardag.
Traditiegetrouw wordt er door de ontvangende club voor opvang, programma en home hospitality gezorgd.
Daarnaast waren er bezoeken aan Zoetermeer, club Hasselt (clubverjaardag), club Alphen (Alphens Dictee - fundraising), Lions Waddinxveen-Boskoop (Kennisquiz - fundraising) en club Zeeuws Vlaanderen (clubverjaardag).
Jaarlijks steken we onze handen uit de mouwen voor NL Doet. In 2016 liepen twee clubledeneen etappe van The Climate Miles naar Parijs.

 

Sociale activiteiten
Naast specifieke fundraisingactiviteiten zijn er natuurlijk ook gelegenheden om met elkaar te ontmoeten, al dan niet met een bijbehorende activeit of met partners erbij. Bijvoorbeeld bij het jaarlijkse kerstdiner, de Nieuwjaarsborrel, de clubverjaardag op 30 april, de Zomerborrel of Eat & Meet waarbij groepjes van vijf leden een gezamelijke maaltijd organiseren. 
Daarnaast worden er geregeld spontaan door clubleden activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld film- of tentoonstellingsbezoek.