De komende drie jaar leveren wij een financiële bijdrage aan de activiteiten van de Pakistaanse organisaties Bedari (in de provincie Punjab) en Indus Resource Centre (in de provincie Sindh). De activiteiten van deze organisaties zijn zeer doeltreffend want zij zijn bekend met de gemeenschap en lokale cultuur.
Als club hebben we gekozen om te focussen op Scholarships en Edutainment.
 

Scholarships en Edutainment

meisjes naast elkaar.jpg

De Scholarships helpen meisjes om hun middelbare school af te maken. Met een middelbare school diploma kunnen zij doorstromen naar een vervolg-/beroepsopleiding. Met een vervolgopleiding hebben ze veel meer kansen op de arbeidsmarkt. Op die manier zijn ze ook minder afhankelijk van hun ouders of van een eventuele partner. De praktijk heeft uitgewezen dat hoe langer een meisje naar school gaat, hoe later zij trouwt.
Scholarships zijn bedoeld voor meisjes tussen de 11 en18 jaar. In de middelbare schoolperiode zijn ze het meest kwetsbaar om te worden uitgehuwelijkt. Lokale organisaties helpen bij de selectie van de meisjes. De Scholarships worden gebruikt om de reiskosten van en naar school te betalen. Meisjes kunnen niet veilig naar school reizen en worden daardoor thuis gehouden. En als een meisje thuis zit, is de kans om te worden uitgehuwelijkt vele malen groter.

Pakistan voor Brief april.jpg


Door middel van Edutainment wordt geprobeerd om een cultuurverandering ten aanzien van dit actuele thema in gang te zetten. De activiteiten zijn creatief en heel divers: van een aansprekende ‘soapserie’ op de radio tot een laagdrempelig toneelstuk op een dorpsplein.

 

Fundraising activiteiten
Ons streven is om ieder jaar minimaal € 3000 bij te dragen aan deze doelstellingen door het organiseren van verschillende fundraisingactiviteiten.
Jaarlijks organiseren we een Bridgedrive in november en verkopen we amaryllisbollen rond de kersttijd.
Daarnaast zetten wij ons in Gouda op de kaart met de organisatie van boeiende avonden rondom actuele maatschappelijke thema’s waarbij twee deskundigen uit het veld elkaar interviewen in het kader van onze Collegetoer.
Uiteraard is er het streven extra geld in te zamelen tijdens de Inspirada 2018 (en het Friendshipweekend in Leeuwarden).

Samenwerking met Oxfam Novib

oxfam plus sor.jpg

Oxfam Novib werkt samen met Save the Children, Simavi, en Population Council in de ‘More than Brides Alliance’ aan de preventie van kindhuwelijken. De aandacht gaat hierbij uit naar vijf landen: India, Pakistan, Niger, Mali, en Malawi. In Pakistan is Oxfam hiervan de enige implementerende organisatie. De andere alliantiepartners kunnen niet werken in Pakistan om verschillende redenen, waaronder het ontbreken van een registratie.
Oxfam Novib en Soroptimistclub Gouda e.o. hebben een overeenkomst getekend voor drie jaar (2017 – 2020), waarin de afspraken met betrekking tot de samenwerking zijn vastgelegd.

Naar de site van Oxfam Novib met meer informatie over de activiteiten van Oxfam Novib.

 

Terug naar projectpagina