Project Preventie van Kindhuwelijken in Pakistan
Samen met Oxfam Novib maken wij ons hard maken voor het terugdringen van kindhuwelijken in Pakistan door LSE (Life Skills Education) van meisjes. Lees verder ...

My Book Buddy

my book buddy.jpg

Wij werkten mee aan het project My Book Buddy. Dit project wordt getrokken door Soroptimist International Europe in samenwerking met de Stichting My Book Buddy. Soroptimistclub Gouda e.o. draagt bij aan de financiering van boeken en de invoering van een bibliotheeksysteem op scholen in landen waar de ongeletterdheid hoog is. Lezen is de sleutel tot onderwijs.

 

Syrie Back to School

syrie b2s.jpg

Onze club was initiatiefnemer en motor van het landelijke project ‘Syrie Back to School’ dat meer dan een half miljoen opleverde voor onderwijs voor Syrische vluchtelingenkinderen. Vanuit Gouda werd het project aangestuurd.
In de afgelopen drie jaar zijn er veel fundraisingacties geweest en heeft club Gouda in totaal een grote bijdrage kunnen leveren van ruim € 25.000. Het enthousiasme voor het project was binnen de club groot. Diverse individuele leden hebben op hun verjaardagen en trouwdagen geld ingezameld. Ook heeft club Gouda € 5.000 ontvangen van het Action Fund.
Op de wintervergadering van 4 februari 2017 is het project afgesloten.

Landelijk is er ruim € 500.000 binnengehaald. In het eindrapport (877,5 KB) van Unicef, is te lezen waar het precies aan besteed is.

 

Overige bijdragen aan de samenleving
Sinds jaar en dag doen wij mee aan het Sollicitatieproject van het Coenecoop college. Met VMBO, HAVO en VWO leerlingen worden reguliere sollicitatiegesprekken gevoerd. Voor de leerlingen is het een verplicht onderdeel van hun eindexamen.