Waar wij voor staan

We willen onze stem laten horen om op te komen daar waar rechten en vrijheden van vrouwen in het geding zijn. Vanuit onze onderlinge verbondenheid als clubleden organiseren we activiteiten om bij te kunnen dragen aan projecten die gericht zijn op opvang, ondersteuning en ontwikkeling van meisjes en vrouwen in kwetsbare posities.
De projecten die wij steunen passen binnen een centraal thema dat wij jaarlijks vaststellen. Jaarlijks steunen wij een lokaal en een internationaal project.

Een van onze belangrijkste fondsenwervende activiteiten - de bridgedrive - vindt jaarlijks plaats in maart. Met name onze zelf gebakken taarten en de heerlijke lunch zijn een begrip in de regio.

Nieuwe leden

Betrokkenheid, inspiratie en motivatie van onze leden zijn de pijlers waarop onze club is gebouwd. Om dat ook naar de toekomst toe voldoende te kunnen waarborgen zijn we voortdurend bezig om mensen te vinden die hetzelfde gedachtengoed onderschrijven.

Het is mooi om te ervaren hoe een groep vrouwen, die meestal een druk bestaan hebben als ondernemer, manager, kunstenaar, vrijwilliger, etc. zich steeds weer inzet voor de mensen die het minder hebben in de samenleving. Een soroptimist leert een diversiteit aan beroepen en mensen kennen, levert een bijdrage aan het gedachtengoed Soroptimisme en krijgt inspiratie van de interessante avonden die worden georganiseerd.
Het geeft een goed gevoel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een wereld waar het geluk niet voor iedereen is weggelegd.

Projecten 2018-2019

Ons thema is voor deze periode "Water" en de projecten die wij steunen zijn:

Plastic Soup Foundation ( www.plasticsoupfoundation.org )
Vrouwelijke boeren in Mali (Rode Kruis)
Mwihoko Women Group, Kenya ( www.soroptimist.nl/nl/wwl/ )
Zwemlessen voor kinderen ( www.leergeld.nl/leidschendamvoorburg )

Om deze projecten te kunnen steunen hebben wij afgelopen zaterdag 9 maart 2019 de 31ste editie van onze bridgedrive georganiseerd. De opbrengst hiervan was bijna 4000 Euro. Tevens werd daar onze eerste editie van een mooi geillustreerd boek met de recepten van de befaamde bridge lunches verkocht.

Nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief over onze doelen en activiteiten in 2018 is te lezen door op de link te klikken  Nieuwsbrief_Soroptimisten 2018.pdf (2,0 MB)