Waar wij voor staan

We willen onze stem laten horen om op te komen daar waar rechten en vrijheden van vrouwen in het geding zijn. Vanuit onze onderlinge verbondenheid als clubleden organiseren we activiteiten om bij te kunnen dragen aan projecten die gericht zijn op opvang, ondersteuning en ontwikkeling van meisjes en vrouwen in kwetsbare posities.
De projecten die wij steunen passen binnen een centraal thema dat wij jaarlijks vaststellen. Jaarlijks steunen wij een lokaal en een internationaal project.

Een van onze belangrijkste fondsenwervende activiteiten - de bridgedrive - vindt jaarlijks plaats in maart. Met name onze zelf gebakken taarten en de heerlijke lunch zijn een begrip in de regio.

Nieuwe leden

Betrokkenheid, inspiratie en motivatie van onze leden zijn de pijlers waarop onze club is gebouwd. Om dat ook naar de toekomst toe voldoende te kunnen waarborgen zijn we voortdurend bezig om mensen te vinden die hetzelfde gedachtengoed onderschrijven.

Het is mooi om te ervaren hoe een groep vrouwen, die meestal een druk bestaan hebben als ondernemer, manager, kunstenaar, vrijwilliger, etc. zich steeds weer inzet voor de mensen die het minder hebben in de samenleving. Een soroptimist leert een diversiteit aan beroepen en mensen kennen, levert een bijdrage aan het gedachtengoed Soroptimisme en krijgt inspiratie van de interessante avonden die worden georganiseerd.
Het geeft een goed gevoel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een wereld waar het geluk niet voor iedereen is weggelegd.

Projecten 2019-2020

Ons thema voor deze periode is "Vrijheid" en de projecten die wij steunen zijn:

Zij aan zij tienermoeders, Voorburg Zij aan zij (legerdesheils)
Siente Cochabamba, opleidingen voor vrouwen, Bolivia Pintar en Bolivia
Schrijven voor Amnesty International Schrijven voor Amnesty

Om onze projecten te kunnen steunen organiseren wij jaarlijks een bridgedrive, de 32ste editie had op zaterdag 14 maart 2020 plaats moeten vinden maar is afgelast vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Desalniettemin hebben we in totaal toch ruim 900 Euro mogen ontvangen van een aantal bridgers die hun inschrijfgeld hebben gedoneerd. Op de bridgedrive van vorig jaar is onze eerste editie van een mooi geillustreerd boek gepresenteerd met de recepten van de befaamde bridgelunches.  Dit boek is nog steeds te verkrijgen. Meer informatie over het boek is te vinden onderaan deze webpagina.

20190309_120448.jpg
 

Orange the world

Ook wij ondersteunden Orange the world in 2019, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. De campagne ging van start op 25 november 2019 en duurde 16 dagen (tot 10 december). Met de kleur oranje kon je laten zien dat je de campagne ondersteunt. De gemeente Leidschendam heeft op ons verzoek haar gemeentehuis oranje gekleurd, zie het bijgaande persbericht Leidschendam kleurt oranje.

Meer informatie over de campagne vind je op Orange the World.

Orangetheworld_gemeenteLV2.jpgFotograaf: Buro JP
 

Nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief over onze doelen en activiteiten in 2018 is te lezen door op onderstaande link te klikken:

Nieuwsbrief_Soroptimisten 2018.pdf (2,0 MB)

 

 De Bridgelunch - receptenboek

bridgelunch Voorburg.jpg

Ieder jaar organiseert club Voorburg-Rijswijk eo een bridgedrive waar een aantal leden ook zelf de bridgelunch bereidt.
De recepten van deze lunches zijn verzameld en in dit prachtige
geïllustreerde boek samengebracht.
De Bridgelunch bevat 28 recepten van salades, hartige taarten, hartige hapjes en zoete taarten die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Heerlijke recepten voor een lunch of diner.

Jaar van uitgave is 2019.
Het boek kost 15 euro (exclusief verzendkosten).

Email adres:  voorburgrijswijk@soroptimist.nl