Jaarlijks kiest Club Voorne-Putten/Rozenburg een lokaal en/of een internationaal doel. Het liefst kiezen wij een kleinschalig doel waar we ons persoonlijk bij betrokken voelen.

Woensdag 8 maart 2017 organiseerde Soroptimistclub Voorne Putten/Rozenburg, in het kader van Internationale Vrouwendag, een filmavond. De inspirerende film 'Parched" werd vertoond in een uitverkocht theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. het was een zeer geslaagde avond en iedereen was zeer onder de indruk van de getoonde fim.

Een film die ook mooi aansluit waar Soroptimist Voorne Putten/Rozenburg voor staat. Hulp aan anderen, persoonlijke ontwikkeling en dat aan vrouwen die het zo hard nodig hebben! De mooie opbrengst van deze avond - een bedrag van € 2.100,- wordt gedoneerd aan het project 'Save her a Seat'. Dit is een 30 dagen tour op het platteland van India met de film "Driving with Selvi". De film gaat over een meisje dat een kind huwelijk doormaakte waarin ze mishandeld werd, hier uit vluchtte en met veel doorzettingsvermogen uiteindelijk de eerste vrouwelijke taxichauffeur werd van Zuid-India. De film is een voorbeeld voor meisjes en vrouwen in India.

Voorafgaand aan de film werd de cheque door de presidente van ons, Patricia Hansen, overhandigd aan Natasja van de Leij van Stichting Odanadi. Zij nam namens 'Save her a Seat' de check in handen. Zij was zeer onder de indruk en zal de cheque dan ook met veel trots overhandigen aan 'Save her a Seat'.

Verder hebben wij voor 2017 nog een ander doel gekozen, te weten Support Female Farmers "sanitaire voorzieningen in Loanga, Burkina Faso". Dit project wordt uitgevoerd door Flor Dekker, arts Public Health, en is tevens een dochter van één van onze leden. Zij heeft ons gevraagd haar te steunen in het bouwen van latrines en het opzetten van hygiëne-voorlichting aan moeders en kinderen. Het bouwen en onderhouden wordt gedaan en gedragen door de gemeenschap ter plaatse.

 

Op donderdag 16 november 2017 organiseert club Voorne-Putten/Rozenburg haar jaarlijkse theateravond in Theater de Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Dit jaar is gekozen voor comediënne Christel de Laat. Zij treedt voor deze avond geheel belangeloos op. De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan het het project Support Female Farmers "sanitaire voorzieningen in Loanga, Burkina Faso". Voor deze avond zijn nog kaarten beschikbaar. Reserveren kan per tefeloon: 0181-310473 of per e-mail: reserveringen@theatertweehondjes.nl. Zie ook de website: www.theatertweehondjes.nl

 

 

Contactadres: voorneputtenrozenburg@soroptimist.nl