Komend jaar blijven we ons inzetten voor 'School for Justice': een uniek, baanbrekend initiatief van Free a Girl om meisjes in o.a. India die uit gedwongen prostitutie zijn bevrijd, in de 'School for Justice' op te leiden tot advocaat of officier van justitie. 

In India worden naar schatting meer dan 1.2 miljoen kinderen, voornamelijk meisjes, uitgebuit voor seks. Jonge meisjes, soms pas 5 jaar oud! die gedwongen worden seks te hebben met volwassen mannen. De meisjes worden jarenlang opgesloten, soms in ondergrondse kooien en 20 klanten per dag is geen uitzondering. Dit onrecht moet stoppen!
S4J biedt meisjes de mogelijkheid een 5 jarige rechtenstudie te volgen aan een van de beste universiteiten van India. Zo behalen zij hun Bachelor of Law en kunnen als advocaat of officier van justitie aan de slag. Deze meisjes kunnen het rechtssysteem van binnenuit helpen veranderen. Zo bieden we hen, en vele andere kinderen, zicht op een betere toekomst!
 

chocolade hart S4J.jpgBestel chocoladeharten en help zo mee! 3 harten 5,- Bestellen? Stuur een email!

 

 
Deze prachtige shawls zijn te koop! 100% kasjmier, met de hand geweven, bont geweven (eerst geverfd, dan geweven: pilt niet). De opbrengst is deels voor School4Justice en deels voor de blinde vrouwen in Nepal die de shawls maken.

Wij willen 1 school financieren à 55.000,- Leerlingen van Auris College Leiden gaan ons helpen dit bedrag bij ekaar te krijgen. Zij kregen een gastles, waarin zij alles hoorden over het werk van School for Justice. Hun streven is genoeg bij elkaar te krijgen om de opleiding van één meisje volledig te kunnen bekostigen. Een prachtig voornemen.

Wij organiseren een bridgedrive en een pokertoernooi om geld in te zamelen voor S4J. Kun je niet pokeren? Geen probleem! Voorafgaand kun je deelnemen aan een workshop.
Informatie of aanmelden wassenaar@soroptimist.nl

Projecten van de afgelopen jaren:

Syrië Back to School i.s.m. Unicef Nederland. Het prentenboek Kip wil eten, gemaakt door leden van club Wassenaar-Voorschoten e.o. bracht meer dan 7000,- op en hielp zo Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije naar school te laten gaan. Geen verloren generatie!

Een waterproject van de Tegemeo Women Group in Mweteni, Tanzania. Lokale vrouwen hebben deze groep opgericht om hun leefomstandigheden te verbeteren. Ze hebben intussen een watervoorziening aangelegd, die ze zelf in eigendom houden en blijven beheren. De vrouwen en hun kinderen hoeven nu geen water meer te sjouwen en hebben tijd voor scholing en ontwikkeling. Maar net zo belangrijk: ze hebben hiermee een andere positie in hun samenleving bemachtigd. Ze richten zich nu op de realisatie van een watervoorziening voor een ziekenhuis. Het geld voor de onderzoeks- en voorbereidingsfase (€ 10.750,-) is bijeengebracht en deze fase is afgerond. Op dit moment bereidt de Tegemeo Women Group de aanleg van wateropslagsystemen voor twee scholen voor (kosten € 17.000,-). 

Data om te onthouden:
21 mei clubavond
18 juni clubavond
5 oktober bridgedrive en diës
23 nov (ov) pokertoernooi

contactadres: wassenaar@soroptimist.nl