Komend jaar blijven we ons inzetten voor 'School for Justice': een uniek, baanbrekend initiatief van Free a Girl om meisjes in o.a. India die uit gedwongen prostitutie zijn bevrijd, in de 'School for Justice' op te leiden tot advocaat of officier van justitie. 

In India worden naar schatting meer dan 1.2 miljoen kinderen, voornamelijk meisjes, uitgebuit voor seks. Jonge meisjes, soms pas 5 jaar oud! die gedwongen worden seks te hebben met volwassen mannen. De meisjes worden jarenlang opgesloten, soms in ondergrondse kooien en 20 klanten per dag is geen uitzondering. Dit onrecht moet stoppen!
S4J biedt meisjes de mogelijkheid een 5 jarige rechtenstudie te volgen aan een van de beste universiteiten van India. Zo behalen zij hun Bachelor of Law en kunnen als advocaat of officier van justitie aan de slag. Deze meisjes kunnen het rechtssysteem van binnenuit helpen veranderen. Zo bieden we hen, en vele andere kinderen, zicht op een betere toekomst!
 

bridgen.jpg5 okt 12.30 - 17.30 bridgedrive Duinstede, Deijlerweg 208, Wassenaar. Inschrijven tot 15 sept, 40,- per paar. Opbrengst is voor S4J. Meer weten? wassenaar@soroptimist.nl

 

 
Deze prachtige shawls zijn te koop! 100% kasjmier, met de hand geweven, bont geweven (eerst geverfd, dan geweven: pilt niet). De opbrengst is deels voor School4Justice en deels voor de blinde vrouwen in Nepal die de shawls maken.

Wij willen 1 school financieren à 55.000,- Leerlingen van Auris College Leiden gaan ons helpen dit bedrag bij ekaar te krijgen. Zij kregen een gastles, waarin zij alles hoorden over het werk van School for Justice. Hun streven is genoeg bij elkaar te krijgen om de opleiding van één meisje volledig te kunnen bekostigen. Zij hebben op al ruim 900,- verdiend, allemaal voor S4J! En er komen nog meer acties...

Wij organiseren een bridgedrive en een pokertoernooi om geld in te zamelen voor S4J. Kun je niet pokeren? Geen probleem! Voorafgaand kun je deelnemen aan een workshop.
Informatie of aanmelden wassenaar@soroptimist.nl

 

Data om te onthouden:
18 juni clubavond: ervaar TOS (taalontwikkelingsstoornis), werkpraatje van Helga op de peutergroep waar ze werkt
16 juli clubavond: we eten bij Ettjen op haar volkstuin
20 augustus clubavond: we zijn te gast bij Anneke
17 september clubavond
5 oktober bridgedrive en diës
23 nov (ov) pokertoernooi

contactadres: wassenaar@soroptimist.nl