molen Wassenaar.jpg
Korenmolen Windlust te Wassenaar oranje gekleurd

Orange the World: Korenmolen Windlust te Wassenaar oranje gekleurd

Een mooie samenwerking tussen Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o., Zonta's en gemeente Wassenaar

De molen zal tot en met 10 december, Dag van de rechten van de mens, elke avond orange kleuren als een statement tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, in Nederland en de rest van de wereld.

Zie ook bijgaande rapportage:  rapportage Midvliet: Korenmolen Windlust te Wassenaar kleurt oranje

School for justice

Komend jaar blijven we ons inzetten voor 'School for Justice': een uniek, baanbrekend initiatief van Free a Girl om meisjes in o.a. India die uit gedwongen prostitutie zijn bevrijd, in de 'School for Justice' op te leiden tot advocaat of officier van justitie. 

In India worden naar schatting meer dan 1.2 miljoen kinderen, voornamelijk meisjes, uitgebuit voor seks. Jonge meisjes, soms pas 5 jaar oud! die gedwongen worden seks te hebben met volwassen mannen. De meisjes worden jarenlang opgesloten, soms in ondergrondse kooien en 20 klanten per dag is geen uitzondering. Dit onrecht moet stoppen!
S4J biedt meisjes de mogelijkheid een 5 jarige rechtenstudie te volgen aan een van de beste universiteiten van India. Zo behalen zij hun Bachelor of Law en kunnen als advocaat of officier van justitie aan de slag. Deze meisjes kunnen het rechtssysteem van binnenuit helpen veranderen. Zo bieden we hen, en vele andere kinderen, zicht op een betere toekomst!

Ons doel is 1 school te financieren à 55.000,-

Benefiet filmvoorstelling 

Benefietvoorfilmvoorstelling Trade (517,6 KB)

29 oktober 2019 organiseerde club Wassenaar/Voorschoten e.om een benefietfilmvoorstelling ten bate van School for Justice.

Locatie: Filmhuis Wassenaar. 

Film: Trade

Trade is het verhaal van een van de miljoenen vrouwen en kinderen die jaarlijks illegaal worden verhandeld. Een dertienjarig meisje dat eendag zomaar verdwijnt in Mexico-Stad. Doodsbang en zonder te weten waar ze aan toe is, wordt ze ontvoerd door een Russische bende. 16+

Na afloop was er gelegenheid tot een hapje en een drankje om na te praten over dit heftige onderwerp. 

 

IMG_2386.JPG

Bridgedrive t.b.v. School for Justice

Zaterdag 5 oktober organiseerde club Wassenaar/Voorschoten e.o. een bridgedrive ten bate van School for Justice.
Locatie: Duinstede te Wassenaar

Het was een zeer geslaagde middag en de bridgeparen waar zeer enthousiast.

Er is in totaal een mooi bedrag opgehaald: € 3000,00.

Het is zo goed bevallen dat onze club volgend jaar weer een bridgedrive gaat organiseren. Houd de agenda in de gaten.

Auris College Leiden in de bres voor School for Justice

Wij willen 1 school financieren à 55.000,- Leerlingen van Auris College Leiden gaan ons helpen dit bedrag bij ekaar te krijgen. Zij kregen een gastles, waarin zij alles hoorden over het werk van School for Justice. Hun streven is genoeg bij elkaar te krijgen om de opleiding van één meisje volledig te kunnen bekostigen.
 

Zij hebben uiteindelijk 2360,- verdiend, allemaal voor S4J! En er komen nog meer acties... Wat een geweldig resultaat!
 

 

Kasjmier shawls te koop

Deze prachtige shawls zijn te koop! 100% kasjmier, met de hand geweven, bont geweven (eerst geverfd, dan geweven: pilt niet). De opbrengst is deels voor School4Justice en deels voor de blinde vrouwen in Nepal die de shawls maken. 

Data om te onthouden

17 december: het jaarlijkse Kerstdiner