Welkom op de pagina van onze club Batenburg 'Maas en Waal'!

Wij zijn een groep enthousiaste vakvrouwen die met veel pezier activiteiten organiseert ten behoeve van onze goede doelen. Deze doelen/projecten zijn internationaal of regionaal van aard en richten zich vooral op het verbeteren van de levenspositie van vrouwen en kinderen. 

Voor het genereren van financiën voor onze 'goede doelen' staan er ieder jaar tal van projecten op het programma. Het vaste fundraising project is de Emiliakroegenbridgedrive in het centrum van Wijchen. Elk jaar doen er ongeveer 144 bridgeparen mee. Mede door de grote medewerking van de horeca en de middenstand is de bridgedrive elk jaar weer een groot succes. Een andere jaarlijks project betreft de Hernense jaarmarkt waar goede tweedehands spullen verkocht worden.
Vorig jaar (februari 2017) hebben we voor het eerst een lezing (over hart- en vaatziekten bij vrouwen) met een High Tea georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Stichting Hart voor Vrouwen. In november hebben we vervolgens het Book-Buddy-project afgesloten en een Wild-Experience (Wild-diner met entertainment) georganiseerd met een prachtige opbrengst voor School for Justice (onderdeel van Free a Girl). 

Ook de immateriële dienstverlening staat bij ons op het programma, zoals onze deelname aan de actie 'Nederland Doet'.

En natuurlijk is er binnen onze club ruimte voor gezelligheid. Er worden vele uitstapjes en samenkomsten georganiseerd en ook hebben we een aantal vaste bijeenkomsten zoals een zomeretentje,  een kerstbijeenkomst en een nieuwjaarsborrel (met partner).

contactadres: batenburgmaasenwaal@soroptimist.nl