Club Bergen op Zoom e.o. heeft een actief beleid met fondsenwerving voor projecten  die zowel lokaal, nationaal en internationaal van aard en karakter zijn.  

Presidentsappeal voor de periode 2017-2019, het project: WOMAN, WATER EN LEADERSHIP

Afgelopen jaar hebben we ons prachtige motto ‘Be like water’ daarvan afgeleid. Voor het 2019 hebben wij voor het motto 'TAKE CARE' gekozen.

Het verlies van ons ere-lid Coosje heeft onze leden in 2018 geraakt. Zij schreef over het Soroptimisme het volgende: “Soroptimisme is hopen wat extra levensgeluk te bezorgen aan mensen die het op een of andere wijze erg moeilijk hebben. Daarnaast aandacht voor de kleinere idealen: het beleven van het Sor zijn in eigen kring. Dat vraagt een eigenlijk nooit aflatende opmerkzaamheid en aandacht voor wat er om ons heen gaande is.

Het motto Take Care! sluit niet alleen aan bij de mooie woorden van Coosje, maar heeft meerdere betekenissen waar wij als Sorren goed mee aan de slag kunnen:

- zorgen, zorg dragen, verzorgen, oppassen, zich bekommeren

- uitkijken, voorzichtig zijn, opletten, aandacht erbij houden.

Wij Sorren willen dit voor elkaar doen, voor de mensen in onze directe omgeving en voor de mensen verder weg en voor de wereld om ons heen.

Ons nieuwe logo symboliseert ons motto: twee handen in een kommetje ten teken van geborgenheid en zorgzaamheid.

 

 

 

foto de hertgang boom.png
bordje bij de boom.png

Onze club heeft bij landgoed de Hertgang voor de komende 3 jaar een boom geadopteerd. Het adoptieprogramma geeft ons een bijzondere kans om een unieke boom te adopteren in de tuinen en het arboretum. Daarmee tonen wij onze betrokkenheid bij het landgoed en dragen wij bij aan de instandhouding van deze groene schatkamer op de Brabantse Wal. Onze boom is een beuk met eikbladeren en is prominent aanwezig, de rondleidingen staan altijd stil bij deze boom. Bij de boom staat een bordje met onze naam erop.

Projecten Soroptimisten:

Het project voor het komende jaar is Team4Ralph / Duchenne Heroes. Een nationaal doel, maar met een lokaal karakter. Ralph Franken, woonachtig in Bergen op Zoom, lijdt aan de ziekte van Duchenne. Zijn familie/vrienden zetten zich dmv fiets/sportacties (Duchenne Heroes). Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam maar zeker af en word je steeds minder sterk. Kleine kinderen met Duchenne vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Als het lopen niet meer gaat worden ze afhankelijk van een rolstoel (meestal rond 10-12 jaar). Wanneer de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden is beademing nodig (meestal rond de 20 jaar). Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne spierdystrofie uiteindelijk een fatale ziekte is. De opbrengsten van Duchenne Heroes gaan naar Stichting Duchenne Parent Project. Met dit geld wordt onderzoek gefinancierd waarmee behandelingen en medicijnen ontwikkeld worden die kinderen met Duchenne een beter en langer leven bieden. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend.

SORBOZ2018-2eKansKleding%5bWhatsApp%5d.jpg

 

De verkoop van Tweede Kans Kleding in het weekend van 29 en 30 september 2018 door de Soroptimisten, club Bergen op Zoom e.o., is een groot succes geweest. De druk bezochte pop-up store in de St. Josephstraat hing vol met mooie kleding die goed in de smaak viel bij het winkelend publiek.

foto kleding cheque.jpg

Al direct na de feestelijke opening door Elma Petter, succesvolle zakenvrouw in de mode en echtgenote van de burgemeester, stroomde de winkel vol en rinkelde de kassa goed. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Soroptimisten afgelopen donderdag een cheque van € 4.150 euro hebben kunnen overhandigen aan Mirjam en Ralph Franken uit Bergen op Zoom.

 

 

filmavond1.jpg
foto fil cheque.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de kerst periode van 2017 hebben we geholpen met inpakken voor dit goede doel bij de Hema. Op dinsdag 20 maart 2018 heeft onze Serviceclub Soroptimisten Bergen op Zoom e.o. haar jaarlijkse filmavond georganiseerd. In de Cinema Kiek in de Pot werd het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld getoond in de film Bankier van het Verzet. De opbrengst van de filmavond komt ook ten goede aan een lokaal Duchenne-Heroes project: Mark4Ralph.

Op 30 mei 2017 weer een mooi Ziltdiner op onze vergaderlocatie DeMoor gehad. De opbrengst was deze keer voor de stichting vlinderkind.  

Tijdens de NL doet dag op 11 maart 2017 hebben we als soroptimisten onze tijd en vaardigheden ingezet voor de scouting groep in Halsteren door samen met anderen het gebouw een opknapbeurt te geven.

De fundraisecommissie heeft een heel goede keuze gemaakt voor de film, die 31 januari 2017 op het programma stond! LA LA Land heeft maar liefst 7 golden globes gewonnen! De opbrengst van deze Filmavond schenken we aan een internationaal project van de MM-foundation, aan de lokale voorzitter Heidi de Koning is dit bedrag overgedragen.

De opbrengst van de voorstelling op 13 december 2016 over Camillie Claudel in het kader van de Dag van de Rechten van de Mens schenken we aan een internationaal Unie-project: Syrië back to school.

4 nov. 2016 was er een vrijdagmiddagborrel in het Arsenaal vanaf 16:30 uur met om 17:15 uur een inleiding door Alison Spoor over het Amerikaanse kiessysteem. Gevolgd door een speeddate aan de hand van stellingen. Dit onder het genot van hapjes en drankjes, alles in Amerikaanse stijl! Entree: 5 euro ten behoeve van het doel: Syrië back to school

De afgelopen jaren zijn er  diverse  fairs, filmavonden, diners en concerten georganiseerd.  De Ravelijnfair voor School on Wheels in India. Een Kerstfair en een  Lenteconcert  voor het UAF.  Lentefair  op landgoed Vrederust voor Stichting Vrienden van Kusk,  geld voor een muur rond een middelbare meisjesschool in Afghanistan.  Kerstboom verkoop met Koek en Zopie  voor Dag van de Rechten van de Mens. 2012 Een speciaal lokaal doel. Geld bijeenbrengen om nieuw materiaal aan te schaffen voor de G-atleten van SPADO.een  ZILT menu  gepresenteerd in restaurant “de Canise”. Door de koks van de Hotelschool werd een heerlijk menu bereid en de gerechten werden uitgeserveerd door d e leerlingen van deze school. De Soroptimisten verzorgden de totale organisatie en publiciteit.  Kwaliteit halen uit kwantiteit.  2013: een filmavond met aangeklede borrel voor de zorgboerderij Zarah’s hoeve van Bep Dijkhuizen in Lepelstraat.  Niet alleen met het geld bedrag ondersteunen wij de Zarahshoeve, maar we hebben als club ook twee zaterdagen de handen uit de mouwen gestoken op de boerderij zelf. onkruid wieden, ramen zemen en tuin meubels in elkaar zetten niets was ons te gek.  

Contactadres: bergenopzoom@soroptimist.nl

 

 

SORBOZ1819-FB_achtergrond-blauw.jpg