CLUB BREDA ZOEKT NOG NIEUWE ENTHOUSIASTE LEDEN

We zoeken nieuwe leden om de club te versterken. Ben je werkzaam in een beroep, heb je interesse in de wereld om je heen en zocht je altijd al naar een club waar je een bijdrage kunt leveren aan de positie van vrouwen en kinderen? Neem contact met ons op voor een (aan beide zijden) vrijblijvende kennismaking. Kom eens langs op een van onze activiteiten.
Voor meer info: breda@soroptimist.nl. Of kijk op onze Facebook pagina: www.facebook.com/soroptimistbreda

Hieronder vind je enkele activiteiten waar we trots op zijn.

GROENMARKT 

Ieder jaar organiseren we in het voorjaar een gezellige Groenmarkt bij Visio De Blauwe Kamer in Breda. Dit jaar is de Groenmarkt op zondag 22 april van 10.00 tot 16.00 uur. 

De Groenmarkt biedt vele activiteiten: er zijn allerlei kinderspelen, schilderworkshops en u kunt een huifkartocht maken door de mooie omgeving van Visio De Blauwe Kamer. Soroptimist Club Breda verkoopt brocante en prachtige planten voor in de tuin. Er is een kunstkraam en u kunt een hulphond aan het werk zien. Er is een honing- en bijenkraam en er is heerlijke Marokkaanse biologische olijfolie van Oliove te koop. Verder vindt u er Juuls wijnen en biologische schoonmaakproducten van Ha-Ra. Cliënten van Visio de Blauwe Kamer verkopen hun zelfgemaakte producten. Soroptimist Breda zorgt voor een lekkere lunch, hapjes en drankjes. De Groenmarkt is leuk voor alle leeftijden. 

De opbrengst die Soroptimist Club Breda deze dag verdient, is bestemd voor ons project en dat is dit jaar Stichting Leergeld Breda.

 

LUSTRUMEVENEMENT: MOEDERS EN DOCHTERS DAG

In juli 2015 bestond Soroptimist Club Breda 65 jaar en dat hebben we gevierd met een groots lustrumevenement: Moeders en Dochters Dag op 27 september in Electron in Breda. 

Waarom een Moeders en Dochters Dag? Iedereen heeft een moeder. Elke vrouw is een dochter. Veel vrouwen hebben een dochter. Die relatie is altijd bijzonder. Soms heel hecht en gemakkelijk, soms problematisch of onhandig. Maar belangrijk is ze altijd. Tijdens de Moeders en Dochters Dag stond deze bijzondere relatie centraal. Met insprirende lezingen, mooie exposities, jazzy muziek, een Altijd Prijs Loterij en nog veel meer. Het was een prachtige dag die we met meer dan 100 gasten beleefd hebben. De opbrengst ging uiteraard naar het 'Back to School' project van Unicef. Dit project wordt gesteund door de Nederlandse Soroptimist Clubs en geeft kinderen die gevlucht zijn uit Syrië de mogelijkheid om in Turkije weer naar school te gaan.