Schouwen-Duiveland

Soroptimstclub Schouwen-Duiveland is sinds 1958 actief op dit mooie Zeeuwse eiland. Onze club heeft al een lange bestaansgeschiedenis. Veel van onze leden zijn al jaren lid. Binnen de club streven we naar een diversiteit van beroepen ( vak-vrouwen).

Soroptimisten zijn vakvrouwen
Lid worden van een serviceclub is uiteraard een vrije keuze, kan veel opleveren in netwerken en vriendschappen, maar brengt ook “verplichtingen” met zich mee. Nieuwe leden worden geïnaugureerd, nadat zij eerst 3 maanden als aspirant-lid deel hebben genomen. Van de leden wordt verwacht de clubbijeenkomsten bij te wonen en deeltaken binnen clubverband bij toerbeurt te vervullen, bijv. een bestuursfunctie, deelname aan een projectgroep. Natuurlijk dragen leden van onze serviceclub onze projecten gericht op verbeteren van omstandigheden van vrouwen en meisjes een warm hart toe.

Bijeenkomsten in Zierikzee
Onze clubavonden vinden plaats in Restaurant Grand Café de Werf, Vissersdijk 2, 4301 ND Zierikzee, op iedere tweede woensdag van de maand. Tijdens de gezamenlijke 2-gangen-maaltijd is er tijd om bij te praten en te netwerken. Rond 19.30 gaan we naar de tweede verdieping en starten we de avond. Veelal eerst met een gastspreker en na een korte pauze de clubvergadering. Rond 21.00 uur sluiten we de bijeenkomst en kunnen leden nog wat informeel bij praten.

Twee keer per jaar organiseren we de SORPRISE, een gezamenlijk uitstapje of buitengebeuren en dit vindt meestal plaats op een middag of avond. In januari houden we onze Nieuwjaarsborrel met partners in een van de restaurants op het eiland en ook in juni hebben we een bijeenkomst met partners.

Contactadres: schouwenduiveland@soroptimist.nl

Schouwen Duiveland 60 jaar