Schermafbeelding 2019-02-08 om 8 feb. 2019  14.15.34.png

 

11 mei 2019 vierden we onze 70verjaardag samen met club De Bevelanden!

Op vrijdag 10 mei begon het feest al! Toen ontvingen we onze zusterclubs uit Wales en Engeland in het Stadhuis in Middelburg en in het Zeeuws Museum. Daarna werd er lekker gegeten bij Nienke thuis en ook op zondag was er nog een gezellig samenzijn.

De zonovergoten zaterdag startte 's ochtends bij Seafarm in Kamperland. Het thema van het lustrum was immers 'water'. Na een kop koffie met wat lekkers kregen we bij deze duurzaamste tarbotkwekerij van Europa een interessante rondleiding. Daarna genoten we van een zilte lunch. 

De sportieve Sorren gingen aansluitend met gidsen werkeiland Neeltje Jans verkennen. Voor de ‘achterblijvers’ was er een gezellige Zeeuwse pubquiz. Daarna kwam iedereen weer samen bij Seafarm voor een boeiende lezing door water innovator Etteke Wybkema en waterschapslid Carla Machielsen.

Vervolgens startte het avondprogramma bij Brasserie Oostdok in Veere. Tijdens het welkomstdrankje werden er volop lootjes verkocht voor Stichting Samen Varen en overhandigden we een prachtige cheque aan dit goede doel: 5.000 euro! Na de loterij en het uitpakken van de cadeautjes van onze Britse zusterclubs bleek dat we dat bedrag nog konden verhogen: het eindresultaat is € 5.700!

Tussen het zilte en zoete eten door, waren er speeches van onze zusterclubs en clubvoorzitters en trad een Sorren-shantykoor op onder leiding van Julia Borgnar op gitaar. Er werd volop meegezongen en de canons lukten wonderwel! Kortom we kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Dank voor ieders inzet om onze 70e verjaardag tot zo'n feestdag om te toveren!

De lustrumcommissie: Kathie Barrett, Sylvia van Dam Merrett, Nelleke van Dissel, Ans Kloet, Matty Koppe en Marjolijn Bergmann

80aff20e-cc70-4f5d-a42b-a4d7df29e451.JPG

Samen op de foto met burgemeester Bergmann in het Stadhuis van Middelburg. De Sorren uit Colchester, Bromley en Milford Haven genoten van de gastvrije ontvangst tijdens het hele weekend. Dank aan de Sorren die hun huizen zo gastvrij voor hen openstelden!

IMG_2616.JPG

De ontvangstcommissie zorgde ervoor dat alles vlekkeloos liep: iedereen voelde zich echt welkom! Dank, Sylvia, voor het maken van de prachtige sjerpen en de vele, mooie kettingen die zoveel geld opleverden voor ons goede doel!

IMG_2608.JPG

 De rondleiding in Seafarm was superinterssant en de zilte, Zeeuwse lunch erg lekker!

IMG_2628.JPG

Wij weten nu dat je van rioolwater milieuvriendelijk plastic kunt maken!

collage lustrum.jpg

Het eten in Brasserie Oostdok was heerlijk en de sfeer wederom zonnig! De Fundraisingcommissie had zóveel prijzen verzameld dat bijna iedereen met iets naar huis ging. 

IMG_2671.JPG

Het Sorren Shantykoor zorgde onder leiding van Julia Bognar voor ententainment tussen het eten door. Kortom, het was echt feest!