Welkom!

Club Deventer bestaat uit vakvrouwen die zich willen inzetten voor elkaar en voor anderen. Dit laatste blijkt onder meer uit serviceprojecten waarbij vooral vrouwen en kinderen aandacht krijgen. Alle fondsenwervende activiteiten staan in het teken van de gekozen projecten.

Elf keer per jaar komen we, op of omstreeks de tiende van de maand bij elkaar. Op deze avonden wordt vaak een gastspreker uitgenodigd of houdt een van de leden een werk- of levensverhaal of een werkbezoek op locatie. Daarnaast organiseren we bijna iedere maand een informele activiteit, gaan we samen op stap. Ieder jaar wordt door de jongste leden een buitendag georganiseerd.

Fundraising

Minimaal twee keer per jaar houden we een actie om fondsen voor een project van onze club te werven. De eerste zondag van augustus staan we met een kraam op de Deventer boekenmarkt.

17 Maart 2019 Benefietconcert

Het concert wordt verzorgd door Trio Pascopa.
Wegens groot succes vorig jaar hebben we er voor gekozen hetzelfde trio te laten optreden.
Het trio (alledrie van Jeugdorkest Nederland) bestaat uit:

Viool: Stijn van Uffelen
Altviool: Ester Potjes
Cello: Tjeerd Broerse

Inloop: 14.30 uur
Aanvang concert 15 uur
Locatie: NH kerk (Hoofdstraat 27) in Gorssel
Prijs: € 15 inclusief kopje koffie/thee bij aanvang van het concert

Tickets bestellen: Ticketkantoor

Bouw washrooms voor meisjes in Kibinge-Uganda

Voor het clubjaar 2018-2019 hebben wij ervoor gekozen de bouw van nieuwe wasrooms te ondersteunen. Persoonlijke hygiëne is een groot probleem op scholen in Uganda. Toiletten zijn vaak in een slechte staat. Er ontbreken washrooms voor meisjes om zich te verschonen tijdens de menstruatie. Hierdoor is er veel verzuim. Gelukkig zijn scholen en ouders begonnen om deze problemen aan te pakken. Met het project “Girls to school: always!” geven wij hen daar ondersteuning in. Op weg naar een schone en veilige school voor kinderen in Uganda.

 

washrooms_kibinge_project.jpg

 

 

 

Contactadres: deventer@soroptimist.nl