Club Emmen ondersteunt regionale, nationale en internationale projecten. Een meerjarenproject is ondermeer het Hospice ’t Huis van Heden in Emmen. Eenmalige bijdragen zijn er voor Stichting Leergeld Emmen ten bate van gezinnen onder de armoedegrens, het ziekenhuis Mutolere in Oeganda, Amnesty International, Kinderhuis Samuël in Suriname en Plan Nederland. De leden van club Emmen stropen de mouwen flink op om projecten en goede doelen financieel te ondersteunen. Dat doen ze met de verkoop van goede wijn die met kratten vol bij de afnemers worden bezorgd en door handgemaakte biologische en fairtrade chocoladevlinders, die – met witte handschoenen aan ­– in speciale doosjes worden gestopt. 

chocolade vlinders.jpg

Ze zijn actief betrokken bij de organisatie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (www.sffk.nl). Het doel is kinderen tussen 8 en 12 jaar bewust te maken van de Rechten van het Kind. Het volgende festival is begin februari 2019 waar ca. 850 leerlingen worden verwacht. Klik hier voor meer info. 

Jaarlijks doen ze mee met "NL-doet" bij het Hospice `t Huis van Heden.

thumbnail_c8a42f20-9116-433b-b6e2-fda3edccfc54.jpg

Op 1 juni 2019 vindt de landelijke Inspirada 2019 van de Soroptimistclubs Nederland plaats in Emmen.

's Morgens bijeenkomst in het Atlastheater. 's Middags inspirerende workshops, zoals vrouw en kunst, vrouw en design, vrouw en creativiteit, fotografie, literatuur, sport, onderwijs, politiek.

Ontmoet wereldvrouwen in Emmen. 
Welkom op de Inspirada op 1 juni 2019

 

Op zondag 2 juni 2019 organiseert club Emmen speciaal voor Soroptimisten en hun partner een golfdag.

Verder is er de mogelijkheid om op loopafstand van Wildlands te overnachten.

 

Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kun je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club: emmen@soroptimist.nl.  Je wordt dan door de commissie ledenwerving uitgenodigd voor een nadere kennismaking.

Contactadres: emmen@soroptimist.nl

KOM KENNISMAKEN

 Soroptimist International is een netwerk van vrouwelijke professionals, zeer divers, en actief in een breed scala aan beroepsgroepen. Soroptimisten zetten zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes, bijvoorbeeld                   het elimineren van geweld tegen vrouwen of betere voedselzekerheid en gezondheidszorg. 

In november 2018 organiseren we inloopavonden door het hele land. Ook in Emmen. 

Nieuwsgierig, kom dan op 14 november 2018 met ons kennismaken om 19.15 uur bij Hotel Ten Cate in Noordbarge/Emmen.                                                                                       Je kunt je aanmelden via emmen@soroptimist.nl