Club Emmen ondersteunt regionale, nationale en internationale projecten. Een meerjarenproject is ondermeer het Hospice ’t Huis van Heden in Emmen. Eenmalige bijdragen zijn er voor Stichting Leergeld Emmen ten bate van gezinnen onder de armoedegrens, het ziekenhuis Mutolere in Oeganda, Amnesty International, Kinderhuis Samuël in Suriname en Plan Nederland. De leden van club Emmen stropen de mouwen flink op om projecten en goede doelen financieel te ondersteunen. Dat doen ze met de verkoop van goede wijn die met kratten vol bij de afnemers worden bezorgd en door handgemaakte biologische en fairtrade chocoladevlinders, die – met witte handschoenen aan ­– in speciale doosjes worden gestopt. 

 

chocolade vlinders.jpg

 

Ze zijn actief betrokken bij de organisatie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (www.sffk.nl). Het doel is kinderen tussen 8 en 12 jaar bewust te maken van de Rechten van het Kind. Het volgende festival is 6 februari 2018 waar ca. 850 leerlingen worden verwacht. Klik hier voor meer info. 

Jaarlijks doen ze mee met "NL-doet" bij het Hospice `t Huis van Heden.

 

stadsBBQ 10-9-2017 2.jpg

 

Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kan je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club: emmen@soroptimist.nl.  Je wordt dan door de commissie ledenwerving uitgenodigd voor een nadere kennismaking.

Contactadres: emmen@soroptimist.nl