Club Emmen ondersteunt regionale, nationale en internationale projecten. Een meerjarenproject is ondermeer het Hospice ’t Huis van Heden in Emmen. Eenmalige bijdragen zijn er voor Stichting Leergeld Emmen ten bate van gezinnen onder de armoedegrens, het ziekenhuis Mutolere in Oeganda, Amnesty International en Plan Nederland. De leden van club Emmen stropen de mouwen flink op om projecten en goede doelen financieel te ondersteunen. Dat doen ze met de verkoop van goede wijn die met kratten vol bij de afnemers worden bezorgd en door handgemaakte biologische en fairtrade chocoladevlinders, die – met witte handschoenen aan ­– in speciale doosjes worden gestopt. 

chocolade vlinders.jpg

Ze zijn actief betrokken bij de organisatie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (www.sffk.nl). Het doel is kinderen tussen 8 en 12 jaar bewust te maken van de Rechten van het Kind. Het volgende festival is 5 februari 2019 waar ca. 700 leerlingen worden verwacht. Klik hier voor meer info. 

-  Persbericht -

Emmen: 6e Soroptimist FilmFestival voor Kinderen

Soroptimistclub Emmen organiseert voor de 6e keer het Filmfestival voor Kinderen rondom de rechten van het kind. Op dinsdag 5 februari a.s. komen er ongeveer 700 leerlingen van groep 7 uit het basisonderwijs met leerkrachten en begeleidende ouders naar Kinepolis in Emmen en Astra in Klazienaveen om een film te bekijken over rechten van kinderen. In de periode voorafgaand aan de film werkten diverse scholen al aan het thema Rechten van Kinderen.

Het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen kreeg in 2011 ‘The Best Practice Award’ in Montreal, Canada, als voorbeeld van het werken aan bewustwording. Het unieke is dat dit filmfestival inmiddels op meerdere plaatsen tegelijk georganiseerd wordt in de drie noordelijke provincies: onder meer in Drachten, Assen, Stadskanaal, Groningen en Hoogeveen en dit jaar ook in Noord- en Zuid-Holland.

Alleen al in Emmen komen er zo’n 700 kinderen met leerkrachten en begeleiders van meer dan 25 basisscholen kijken naar de speciaal geselecteerde film. Dit keer is dat de film Bekas, over het leven van twee arme Koerdische broertjes in Irak, waarvan de ouders zijn overleden en die naar Amerika willen nadat ze de film Superman hebben gezien.

De film wordt vertoond in de bioscopen Kinepolis in Emmen en Astra in Klazienaveen. Unicef ondersteunt dit initiatief met het leveren van lesbrieven, gastlessen en promotiemateriaal.

Soroptimistclub Emmen maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs Nederland. Het is een vrouwenserviceclub van werkende vrouwen die projecten voor vrouwen en kinderen ondersteunen en organiseren. Aandacht voor mensenrechten is één van de speerpunten vanSoroptimisten wereldwijd.

Einde bericht

----------------------------

Noot voor de redactie:

* De leerlingen arriveren dinsdag 5 februari tussen 9.00 en 9.15 uur bij Kinepolis, lopend, fietsend en met auto’s. In Klazienaveen arriveren de kinderen tussen 12.30 en 12.45 uur. Mooi fotomoment?

* Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Nel Grimme, 06-42616812

Zie De Zuidenvelder van dinsdag 29 januari 2019.

Jaarlijks doen ze mee met "NL-doet" bij het Hospice `t Huis van Heden.

 

thumbnail_c8a42f20-9116-433b-b6e2-fda3edccfc54.jpg

ONS LOGO

Links de wereldbol en rechts het logo van de soroptimisten. De vlinder staat symbolisch voor Emmen en voor de leden van de Soroptimisten. Ze vliegen uit over de hele wereld. De achtergrondlijn is van het Atlastheater (waar de vergadering plaats vindt), deze verbindt de Soroptimisten met de wereld.

Op 1 juni 2019 vindt de landelijke Inspirada 2019 van de Soroptimistclubs Nederland plaats in Emmen.

's Morgens vergadering in het Atlastheater.

's Middags inspirerende workshops, zoals vrouw en politiek, vrouw en kunst & design, vrouw en sport, vrouw en onderwijs, vrouw en literatuur, vrouw en creativiteit, vrouw en watermanagement, vrouw en cultuurhistorie, vrouw en fotografie, vrouw en theater.

THEMA  - Ontmoet wereldvrouwen in Emmen - 
Welkom op de Inspirada op 1 juni 2019

Op zondag 2 juni 2019 organiseert club Emmen speciaal voor Soroptimisten en hun partner een golfdag.

Verder is er de mogelijkheid om op loopafstand van Wildlands te overnachten.

 

Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kun je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club: emmen@soroptimist.nl.  Je wordt dan door de commissie ledenwerving uitgenodigd voor een nadere kennismaking.

Contactadres: emmen@soroptimist.nl