Inauguratie Mariet Verhoef (SI president)

Inauguratie Mariet Verhoef (SI president)

  • Organisator: Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao
29 Jul 2017

Inauguratie Mariet Verhoef (SI president)

NEDERLANDSE SOROPTIMIST WORDT PRESIDENT VAN SOROPTIMIST INTERNATIONAL (SI)

LET OP: DE AANMELDING VOOR DE RECEPTIE IS GESLOTEN!!!

Mariet Verhoef-Cohen, past-president van Soroptimist International Europe (SIE) zal 29 juli a.s. worden geïnaugureerd als President van Soroptimist International (SI). Zij volgt daarmee De Nieuw-Zeelandse Yvonne Simpson op als hoofd van een wereldomspannende organisatie die zich inzet om de positie van vrouwen en meisjes overal ter wereld te verbeteren.

Aanmelden via de hieronder vermelde procedure:

  • Tijdens de SI Board Meeting van 27-29 juli 2017 in Rotterdam wordt Mariet Verhoef geïnaugureerd. Om 18.00 uur begint de welkomst receptie, aangeboden door de Nederlandse Unie. Het galadiner start om ongeveer 19.30 uur. Tijdens het galadiner vindt de change-over van insignia plaats. Tijdens de welkomstreceptie en het galadiner zijn Nederlandse en buitenlandse Soroptimisten welkom. Plaats: Nhow Hotel, Wilhelminakade 137, 3072 AP Rotterdam. (Een punt van aandacht: op zaterdag 29 juli vindt het Summer carnaval plaats in het centrum van Rotterdam).
  • De kosten voor het galadiner (3-gangen diner excl. drankjes) bedragen € 45,- per persoon. Aanmelding voor de welkomstreceptie en het galadiner kan via Janny Spierenburg. Aanmeldingen zijn alleen geldig na ontvangst van genoemd bedrag op rekening: NL59 RABO 0145 6779 58 van J.A. Spierenburg, onder vermelding van voornaam, achternaam, clubnaam. Graag per persoon aanmelden en betalen. Men ontvangt daarna (na 1 juli) een bevestiging waarmee de aanmelding definitief is. Aanmelden en betalen graag uiterlijk 30 juni 2017. Hoewel er voldoende ruimte beschikbaar is, geldt voor het galadiner wel een maximum aantal gasten.

Mariet Verhoef-Cohen is vertaler, directeur-eigenaar van Bacolet Translations. Als Soroptimist was zij sterk betrokken bij verschillende internationale projecten. In haar functie als President SI Europe (2007 -2009) introduceerde zij het biënnium-thema ‘Soroptimists go for water’ wat leidde tot de inzet van tal van clubs in zowel individuele als gezamenlijke projecten om vrouwen een veilige toegang tot schoon drinkwater te verschaffen. Ook als president van Women for Water Partnership (WfWP) kon zij de noodzaak hiervan, gekoppeld aan gender responsive sanitatie, wereldwijd onder de aandacht brengen.

Mariet Verhoef-Cohen: “Ik ben vereerd dat ik president mag zijn van Soroptimist International om te kunnen bijdragen aan de empowerment en ontwikkeling van vrouwen wereldwijd. Samen met de inzet van 80.000 vrouwen in 133 landen focussen Soroptimisten zich de komende jaren op Gender Equality binnen de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Met onze algemene consultatieve status bij zes centra van de Verenigde Naties behartigen wij de belangen van vrouwen als agents of change.”

Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, het optimale, nastreven. De kracht van de Soroptimisten is hun wijdverspreid netwerk en de goede onderlinge contacten. In elk land, elk dorp kunnen de Soroptimisten projecten opzetten die niet alleen door lokale clubs worden gedragen, maar ook wereldwijd worden ondersteund. De unieke combinatie van lokale aanwezigheid en kennis met internationale ondersteuning maakt het Soroptimisme zo sterk, waardoor de projecten ook zo succesvol kunnen zijn.