Leesmarathon Oegstgeest

Leesmarathon Oegstgeest

  • Organisator: Lisse-Bollenstreek
24 Jan 2018

Leesmarathon Oegstgeest

Het project My Book Buddy richt bibliotheken in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden en in vluchtelingenkampen. Scholen ontvangen boekenkasten en kinderen krijgen een boekentas om boeken mee naar huis te nemen. De lokale werkgelegenheid wordt gestimuleerd door de boekenkasten en -tassen ter plaatse te produceren. Boeken worden in het land zelf aangeschaft. Docenten krijgen een training in het opzetten van een uitleen-systeem.

Soroptisten willen geletterdheid bevorderen. In samenwerking met My Book Buddy bieden wij vrouwen en meisjes toegang tot boeken. Om dit te financieren zetten Europese Soroptimisten verschillende sponsoracties op.

Club Lisse-Bollenstreek organiseert van 24 januari en 27 januari een tweetal voorlees sesies in de Rijnlandse boekhandel te Oegsgeest, Lange Voort 35-37 en op 3 februari van 10.30-12.00 uur een voorleessessie in de Openbare Bibliotheek van Oegstgeest, Lange Voort 2T. De voorlezers zijn leden van de club Lisse-Bollenstreek en zij lezen voor uit hun eigen lievelingskinderboek. Zij worden gesponsord en de bezoekers mogen ook een bijdrage voor MBB geven.

Help mee kinderen wereldwijd te laten lezen! en kom naar Oegsgeest!

Wij lezen voor uit verschillende leuke kinderboeken voor kleuters en voor kinderen tot 10 jaar.