Welkom op de website van Soroptimistclub Friesland Zuid. Wij zijn een enthousiaste groep vrouwen die zich  inzet voor verbetering van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Als club bouwen we aan een stevige band met elkaar, met onze omgeving, de lokale samenleving en clubs en organisaties om ons heen.

Het jaarthema 2018/2019 is Verbinding,: zowel onderling binnen de club en andere club als naar buiten.

ORANGE THE WORLD 2019:  Dit jaar hebben we er ondersteund door UN-Women Nederland en in samenwerking met de 3 andere Friese Soroptimistclubs ervoor gezorgd dat ook Friesland 16 dagen lang oranje kleurde, oranje de kleur van positiviteit en een toekomst zonder geweld tegen vrouwen. Op maandagavond 25 november was er voor Friesland de indrukwekkende start  in Sneek met roeiers , koren en de ontsteking van oranje verlichtig van de Waterpoort. Op dat moment werd ook de oranje verlichting ontstoken van  oa. de gemeentehuizen van Heerenveen, Smallingerland, Tytjerksteradiel en Achtkarspelen en verder Museum, fonteinen voor de Lawei in  Drachten, Drachtster Lyceum,  mistfonteinen in Leeuwarden, gebouw van Fier en de kerk van Tjallebert. En hiermee is het lijstje nog niet eens compleet!   Klik voor meer informatie over de wereldwijde campagne  hier   en voor onze Facebookpagina   hier  .

78572256_2522866914435126_7158880312498323456_o.jpgCrackstate Heerenveen
78357926_3034393209908185_2258739145100754944_n.jpgLycklamahûs Beetsterzwaag

 

 

Clubbijeenkomsten
Voorafgaand onze maandelijkse clubbijeenkomst is er gelegenheid om samen te eten.. De avond bestaat verder uit een programma en korte vergadering. In het programmadeel discussiëren we over een thema, volgen we een workshop, is er een gastspreker of vertelt een van de leden over haar werk. In een efficiënte vergadering wisselen we de ontwikkelingen binnen de club uit en maken we afspraken over onze activiteiten. Alle leden zijn actief in verschillende commissies.

Jaarlijkse activiteiten: 

Filmfestival voor kinderen in de Bios in Drachten ( Februari ). Lees  hier  meer over ons jaarlijkse filmfestival. Dit Filmfestival is in 2008 in Drachten door onze club gestart en inmiddels door landelijk steeds meer clubs overgenomen.Het filmfestival wordt elk jaar mede mogelijk gemaakt door De Bios in Drachten en Gemeente Smallingerland. Klik daarvoor  hier  .

High Tea ( Maart)

Clubverjaardag ( Mei)

Zomerbijeenkomst ( Augustus)

Wijnverkoop tbv SFFK (november)

Dag van de Rachten van de Mens ( December)

 

Goede doelen

 

School for Justice.jpg

 

Elk jaar kiezen de leden de projecten voor de goede doelen. Een groot project  waar we de afgelopen jaren veel geld voor ingezameld hebben is: School for Justice van Free a Girl. Klik  hier   voor meer informatie over het project.. Binnenkort volgt ook meer informatie over onze acties hiervoor en over het bezoek van aan het project in Kathmandu Nepal.  
 
 
 

Dag Rechten van de Mens ( 10 December) 

Elk jaar organiseert één van de vier Friese clubs een activiteit rond de 10e december , De dag van de Rechten van de Mens.

Dinsdag 10 december 2019: De Dag van de Rechten van de Mens werd samen met de andere Friese Soroptimistclubs gevierd met een boeiende lezing door Sandra Rottenberg over haar boek ‘De sigarenfabriek van Isay Rottenberg’. Duidelijk werd hoe een totalitair regime in korte tijd de nieuwe orde bepaalt. Welke parallellen zijn te trekken naar deze tijd?
Met dank aan Soroptimistclub Noorderlicht voor de organisatie.

In 2018  was het de beurt aan ons. Op 9 december heeft Felisa Tibbitts, hoogleraar mensenrechten educatie een heel inspirerende lezing houden voor Soroptimisten en andere belangstellenden in het clubhuis van Golfclub Lauswolt.

 

Tibbitts.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Wij zijn ook te vinden op : FACEBOOK   en op  TWITTER

 

 

 

 

 

 

Contactadres: frieslandzuid@soroptimist.nl