Soroptimist International is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwelijke professionals, actief in een breed scala aan beroepsgroepen, met 100 clubs door heel Nederland. Het is een zakelijk én een sociaal netwerk; Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. Leden werken samen in projecten op het gebied van educatie, elimineren van geweld tegen vrouwen, voedselzekerheid en gezondheidszorg.

Soroptimistclub Hoorn e.o.   

_____________________________________________________________________________________________

Verbinding - Aandacht - Inzet

Verbinding is een belangrijk aspect voor onze club. Vanuit de verbinding die we voelen met elkaar, zoeken we de verbinding buiten de club - ook en juist waar die niet of minder vanzelfsprekend is.
Binnen de soroptimisten hebben we verbinding met clubs in de regio en onze zusterclubs in Denemarken, Duitsland, Litouwen, Frankrijk en de V.S.

Vanuit die verbinding richten we ons naar buiten: persoonlijk, maatschappelijk en - uiteraard - met de focus op de speerpunten van het Soroptimisme. Dit is terug te vinden in ons jaarprogramma van maandelijkse clubbijeenkomsten, waarin we afwisselend iemand uitnodigen voor een lezing, op bezoek gaan bij een bedrijf of instelling en aandacht geven aan onze betrokkenheid bij en het persoonlijke contact met elkaar door bijvoorbeeld onze levens/werkverhalen, lezing over ons (bijzondere) beroep of een avond met aandacht voor intervisie.

Onze projecten kiezen we met zorg en aandacht; we willen ons verbonden voelen met een project. Die betrokkenheid vinden we belangrijk. Het versterkt onze inzet voor het project en acties en daar zijn we trots op.

Volg onze meest actuele acties via Facebook op de pagina:

Soroptimist Hoorn

Interesse?

Woon je in Hoorn en omgeving en vind jij ook dat vrouwen elkaar kunnen helpen om de leefomstandigheden van andere vrouwen te verbeteren? Wil je daaraan bijdragen? En ben je geïnteresseerd in een netwerk van professional friends?

mail: hoorn@soroptimist.nl

______________________________________________________________________________________________________________

hoorn-Vrouwalertlogo.jpg

Een blog voor vakvrouwen, Soroptimisten en geïnteresseerden.

Op deze manier worden vrouwenitems verzameld, gerubriceerd en waar nodig voorzien van een deskundig Soroptimisten commentaar. Natuurlijk bent u allemaal uitgenodigd uw reactie te geven. Kennisdeling, daar worden we allemaal wijzer van!

Volgen?

vrouwalert.nl