Wat doet Club Isalania?

zeilen 2013 2.png

Club Isalania organiseert ieder jaar de Female Fashion Fair, een tweedehands kledingverkoop in Kampen, waar we uitsluitend uitstekende modieuze dameskleding verkopen in een weekend. Het zoeken van een pop-up store is ieder jaar weer een uitdaging, maar het lukt altijd weer. De opbrengst gaat naar de projecten die wij steunen.

In de loop van het jaar organiseren we kleinschaliger activiteiten, zoals een sing-in of spullen verkopen op de Koningsdagmarkt. Heel gezellig zijn altijd de eetgroepjes bij de leden thuis. De kans om elkaar beter te leren kennen en heerlijk te eten.

Projecten 2016-2018

Club Isalania steunt financieel voor een periode van twee jaar een tweetal projecten:

  • Stichting Sampark die in India zorgt voor onderwijs. Nog dit jaar wordt er en nieuwe school gebouwd en wij staan voor twee jaar garant voor de broodnodige onderwijsmiddelen.
  • Club Isalania gaat de vervolgopleiding van een vrouw (sociaal werker of counselor) in Kisumu Kenia financieren om de methode 'Puppet Interview Program' (PIP) te kunnen gebruiken. Het doel is hulp aan kansarme straatkinderen om hen terug te kunnen plaatsen in hun gezin en deskundigheidsbevordering van plaatselijke trainers om deze kinderen te begeleiden. Deze methode maakt gebruik van (duplo)poppetjes om de kinderen te helpen hun persoonlijke en familielevensverhaal te vertellen en helpt om hun trauma’s te verwerken. Charlotte Kolff, psychotherapeut, heeft de PIP-methode ontwikkeld. Ze heeft ook gewerkt in Joegoslavië met kinderen met oorlogstrauma's en werkt nu in Afrika. Charlotte wil vooral de lokale hulpverleners deze methode te leren en daar graag meer vrouwen bij betrekken.

Hands-on leveren we een bijdrage aan lokale projecten. Dit jaar helpen we vluchtelingen in onze nabije omgeving om zich snel thuis te voelen in de Nederlandse samenleving en noemen het ‘Isalania, een goede buur’. We draaien mee in taalprojecten en sommige leden zijn buddy voor vrouwen en meisjes. Hiervoor werken we samen met de lokale professionele organisaties.

Wil je lid worden van onze club? Je bent van harte welkom bij Isalanïa Zwolle, ons contactadres is: isalaniazwolle@soroptimist.nl