Wat doet Club Isalania?

zeilen 2013 2.png

Club Isalania organiseert ieder jaar de Female Fashion Fair, een tweedehands kledingverkoop in Kampen, waar we uitsluitend uitstekende modieuze dameskleding verkopen in een weekend. Het zoeken van een pop-up store is ieder jaar weer een uitdaging, maar het lukt altijd weer. De opbrengst gaat naar de projecten die wij steunen.

Ook organiseren we kleinschaliger activiteiten, zoals een sing-in.  Heel gezellig zijn altijd de eetgroepjes bij de leden thuis. De kans om elkaar beter te leren kennen en heerlijk te eten.

Projecten 2018-2019

Club Isalania steunt financieel  een drietal projecten:

  • Single Super Mom
  • School for Justice
  • Amref

Hands-on leveren we een bijdrage aan lokale projecten. We helpen vluchtelingen in onze nabije omgeving om zich snel thuis te voelen in de Nederlandse samenleving en noemen het ‘Isalania, een goede buur’. We draaien mee in taalprojecten en sommige leden zijn buddy voor vrouwen en meisjes. Hiervoor werken we samen met de lokale professionele organisaties.

Samenwerking met andere serviceclubs

In Kampen is een fijne samenwerking met de Rotary, Lions, Ronde Tafel en de Innerwheel. Het gezamenlijke doel is om de wereld een beetje beter te maken, ieder vanuit hun eigen doelstelling.  Samen hebben we een enorm netwerk wat dat mogelijk maakt. 
Naast een jaarlijkse Interservicemeeting, hebben we ons de afgelopen jaren samen sterk gemaakt om aandacht te vragen voor het plastic probleem en de plastic vervuiling te verminderen. Ons doel is om mensen bewust te maken van de enorme vervuiling van plastics en de kwalijke gevolgen die het voor iedereen heeft. Dat deden we samen tijdens Sail Kampen en de Hanzedagen. In maart 2019 deden we met alle serviceclubs mee met de NL Schoon-actie. Zo werd Kampen weer een stukje schoner.

Heb je belangstelling voor onze club en wil je meer weten over een lidmaatschap? Je bent van harte welkom bij club Isalania Zwolle. Ons contactadres is: isalaniazwolle@soroptimist.nl