Powervrouwen in beeld

 

voorkant boek Powervrouwen in beeld.jpeg

De serie ‘PowerVrouwen in beeld’ laat vrouwen zien zoals ze in Nederland wonen en leven. Vrouwen die je moeder kunnen zijn, je zus of je vriendin. Vrouwen die ergens voor staan en waarde toevoegen aan de maatschappij, in welke vorm dan ook. Huisvrouw, ondernemer of directeur, iedere vrouw is krachtig.

Fotograaf Léontine van Geffen-Lamers fotografeerde deze vrouwen op een plek waar zij zich prettig voelen. In de foto staat een stukje tekst uit een lied dat veel voor hen betekent.

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar Free a Girl, een stichting die meisjes bevrijdt uit de gedwongen prostitutie. Zij bevrijden niet alleen deze meisjes, zij zorgen er ook voor dat ze opgevangen worden. Ze zorgen voor langdurige zorg, huisvesting en scholing voor de meisjes die niet terug naar huis kunnen.

Het boek kost €20,50 en €5,- van het boek gaat naar Free a Girl. 

Léontine van Geffen-Lamers geeft lezingen rond om dit boek. 

Klik hier om een aan pagina's te lezen.

Fotograaf van monumenten, tevens uitgever van exclusieve en unieke boeken voor bewoners van monumenten

www.monument-fotografie.nl   
www.powervrouweninbeeld.nl   
info@monumentfotografie.nl

 

18-20 oktober Young Feminist

Young Feminist.jpg

 

Ben jij een jonge feminist vol goede ideeën en vooral veel dadendrang? Geef je dan op voor het NVR Young Feminist Weekend van 18 tot en met 20 oktober. Dan zul je zien: jij bent niet de enige die veranderingen wil realiseren.

Lees meer.

 

November 2019: 4-daagse workshop EWL European Women’s Lobby

logo European women's lobby.png

Ben of ken jij een jonge feminist, tussen de 18 en 30 en wil jij OOK streven naar gelijkheid van vrouwen en mannen? En wil je weten hoe je meer jonge vrouwen hierbij kunt betrekken? Maak dan kans op het bijwonen van een 4-daagse workshop door EWL European Women’s Lobby, in Brussel, November 2019.
*Meld je aan voor 8 juli.*
Klik hier voor meer info.       
Website EWL

100 is genoeg

snelweg-plat-met-sticker_100isgenoeg.jpg

Alet Wijga, club Catharijne en Carien Kalmeijer, Club Utrecht vinden dat we niet niet langer moeten wachten op een regeringsbesluit om de snelheid op de autowegen te verlagen maar als burger voor onszelf de beslissing kunnen nemen om nergens harder dan 100 te rijden, dus ook op de snelwegen.
Op onze website 100isgenoeg  worden onze argumenten en onze aanpak duidelijk gemaakt.

 

Eerdere evenementen

Uitnodiging Internationale dag van de ouderen

dag vd ouderen.jpg
dag vd ouderen2.jpg

 

 

 

 

 

 


MET VEEL GENOEGEN NODIGEN WIJ U HIERBIJ UIT TER HERDENKING VAN DE UN INTERNATIONALE DAG VAN OUDERE PERSONEN 2019

MET ALS HOOFDTHEMA: “THE JOURNEY TO AGE EQUALITY” (Intergeneration Communication)

EN TEGELIJK AANDACHT VOOR 30 JAAR VERDRAG RECHTEN VAN HET KIND EN DE INTERNATIANLALE DAG UITBANNING VAN ARMOEDE (17 OKTOBER)

PLAATS EN TIJD: ’T KLANKBORD, PIANOWEG 117, 1312 JD ALMERE (MUZIEKWIJK)

Dinsdag 1 oktober 2019 van 13.00-16.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)

PROGRAMMA

  1. Opening /Welkom/Bezinning: Swetlana Royer / Tineke Strijk / Lizette Pinas (20 minuten)
  2. Inleiding mbt. Hoofdthema’s “The Journey to Age equality” --Intergeneration Communication -- / Acting together to empower Children, their Families and Communities to end poverty” (Thema’s mbt. 30 jaar Conventie Rechten van het Kind /  Wereld Armoede dag, 17 October)  Inleider:  Irma Loemban Tobing-Klein (20 minuten)
  3. Inleiding Medische en Sociale Aspecten: Huisarts Drs. Wim Bakker (30 minuten)
  4. Oudere Personen in de practijk: Ervaringen             ( 10 minuten)
  5. PAUZE: 30 minuten (Koffie/ Thee  enz.; graag vrijwillige bijdrage)
  6. DISCUSSSIE IN WERKGROEPEN: 30  minuten
  7. PRESENTATIE RESULTATEN: Coordinatie Arline Blanker, 20 minuten
  8. Slotwoorden / Dankbetuiging: Irene Tjin Kam Jet / Lizette / Irma, 10 minuten


UW AANWEZIGHEID ZAL ZEER OP PRIJS WORDEN GESTELD

Namens de Organiserende Personen:
Irene Tjin Kam Jet: Tel. 06 24566347
Swetlana Royer: 06 25307493
Arline Blanker: 06 47061837

 

NVVN naar Berlijn 2020

nvvn.jpg

In September 2019 zal de NVVN aanwezig zijn bij de Prep-meeting van UNA Jongerenvertegenwoordigers in Berlijn. Onze kersverse secretaris, Michael Stam, zal meedoen aan de voorbereidingen voor de vredesconferentie die in 2020 in Berlijn georganiseerd zal worden. De conferentie zal exact vijfenzeventig jaar na de ondertekening van het VN handvest (in 1945) aanvangen, en bezocht worden door tal van staatshoofden. 

Klik hier voor de nieuwsbrief Nederlande Vereniging voor de Verenidge Naties

27 september 2019 feestelijke opening van de tentoonstelling 
"De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme".

100 jaar vrouwenkiesrecht de straat op.jpg

Atria en de OBA nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling 

De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme

op vrijdag 27 september 2019  v.a. 17 uur, met aansluitend receptie. De tentoonstelling wordt geopend door wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering van Amsterdam Rutger Groot Wassink en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven.

Locatie: OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143 in Amsterdam (op loopafstand van Centraal Station).

Op 27 september 1919 vierden de strijdsters voor het vrouwenkiesrecht hun overwinning in het Concertgebouw in Amsterdam. Op deze historische datum opent Atria, kennisinstituut voor emancipatie en  vrouwengeschiedenis, 100 jaar later de schatkamer van zijn archief met de tentoonstelling *De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme*. Aan de hand van historisch erfgoed blikken feministische activisten van nu in de expositie terug op de activisten van toen.

Bij deze gelegenheid neemt Renée Römkens, na ruim 7 jaar, tevens afscheid als directeur-bestuurder van Atria.

U bent van harte uitgenodigd!

PROGRAMMA

Deel I    Inhoudelijke presentaties en paneldebat*
16:30 – 17:00 Inloop OBA Oosterdok, Forumzaal (6e verdieping)
17:00 – 18:30 Openingsprogramma o.l.v. moderator Hasna el Maroudi
- Renée Römkens (directeur Atria en hoogleraar Gender Based Violence aan de UvA):  ‘Vrouwenrechten als kanarie in de kolenmijn’
- Abram de Swaan (emeritus-hoogleraar sociologie UvA): ‘Een eeuw emancipatie: #HeToo?’
- Paneldiscussie met Sadika Arab (vrijwilliger Women’s March NL en SPEAK), Devika Partiman (initiatiefnemer Stem op een Vrouw), Liza Mügge (Universitair Hoofddocent politicologie, UvA) en Sybilla Dekker
(minister van Staat).

R.S.V.P. In verband met het  beperkte aantal plaatsen  voor het inhoudelijk openingsprogramma adviseren wij tijdig te reserveren  via  pr@atria.nl  o.v.v. ‘De straat op!’

Deel II   Opening tentoonstelling*
18:30 – 18:45 Inloop tentoonstelling en receptie OBA Expo (tentoonstellingsruimte 1e verdieping)
18:45 – 19:15 Opening tentoonstelling door Rutger Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering Amsterdam en minister van OCW *Ingrid van Engelshoven.
19:15 – 20:00 RECEPTIE

Tijdens de receptie is er gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken.

Tot ziens op 27 september!

13/14 juli 2019 Historisch Festival in Doorn

festival Doorn.jpg

Jolanda Boere Lid Soroptimistclub Utrecht Nedersticht. treedt op als Aletta Jacobs bij het Historisch Festival in Doorn. Zie  www.historischfestivaldoorn.nl

Ik doe dit omdat ik als hobby aan Living history doe: het uitbeelden van de geschiedenis. Ik ben lid van de re-enactment groep “Dames en Heren van Toen” (zie  www.livinghistory.nl  of facebook ) en wij beelden het burgerleven uit van de periodes 1910 - 1920 en 1938 - 1945. Onze ‘specialiteit’ is de Anti Oorlograad en vrouwenkiesrecht. We proberen zo authentiek mogelijk gebeurtenissen uit die periodes uit te beelden. We willen juist minder bekende gebeurtenissen / bewegingen laten zien aan de bezoekers, zoals de anti oorlograad (waar de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht ook deel van uitmaakte) en de beweging voor meer vrouwenrechten. Bij veel evenementen met re-enactors wordt vanuit het miltairisme opgetreden. Wij laten dus juist de andere kant zien (Anti Oorlograad) en andere maatschappelijke ontwikkelingen en dat het niet alleen de vrouwen waren die daarbij voor hun rechten op kwamen. Er was ook een Mannenbond voor Vrouwenkiesrecht.

Met vriendelijke groet,
Jolanda Boere
Lid Soroptimistclub Utrecht Nedersticht.

27 juni 2019: NVR FEM Talks 

de (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken

nvr fem talks.jpg

Graag nodigen we u uit voor de NVR FEM Talk op donderdag 27 juni *: de winst van werk en de waarde van zorg, de (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken. Vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal gaan we in dialoog met elkaar.

Download hier de uitnodiging met het programma >>  
Meld u zich hier aan >> 

Waarom kiezen vrouwen massaal voor deeltijdwerken? Maken we de keuze op basis van de juiste informatie? En welke rol speelt wetgeving en beleid hierin? Op welke manier speelt de keuze voor deeltijdarbeid als zich (nieuwe) zorgtaken aandienen? Zijn er alternatieven? En hoe verhoudt dit zich tot financiële/ economische zelfstandigheid van vrouwen?

Vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal gaan we in dialoog met elkaar. In het eerste deel vertellen deskundigen de feiten en fabels van deeltijdwerken, en delen 3 krachtige vrouwen hun persoonlijke verhaal. In de deelsessies gaan we met elkaar aan de slag om de kennis en informatie te vertalen naar concrete oplossingen voor drie casussen: een alleenstaande moeder, een mantelzorger en een nugger (niet-uitkeringsgerechtigde). Wat kunnen vrouwenorganisaties voor hen betekenen?

Deze FEM Talk wordt samen georganiseerd met lidorganisaties Dona Daria en WOUW Amsterdam.

Praktische informatie 
Tijd: 10.00 - 13.15 - met aansluitend een borrel 
Graag hier vooraf aanmelden >>
Kosten: geen
Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag 

*In verband met een staking in het openbaar vervoer is deze FEM Talk verplaatst van 28 mei naar donderdag 27 juni.