Leiden Aurora

Contactadres: soroptimistclubleidenaurora@gmail.com

We zijn ook te vinden op  Facebook

 

POP-UP winkel Leiden Aurora

Zondag 15 december is de oude Leidse binnenstad een bezoek waard. Loop dan tussen 13.00 en 17.00 uur meteen even binnen bij de pop-up winkel van Soroptimistclub Leiden Aurora aan de Nieuwstraat 7 (tegenover bibliotheek). Gratis koffie/thee/glühwein + snack, mooie vintage en home-made cadeautjes te koop, live christmas carols, schilderijenexpositie. Alles voor het goede doel: een project in Burkina Faso waar vrouwen worden opgeleid tot imker zodat ze hun gezinsinkomen kunnen aanvullen. 

fullsizeoutput_5eac.jpeg

 

 

Imkers in Burkina Faso   

Tijdens onze maandelijkse vergadering in september hield Hervé Millet van de Association for Small African Projects (ASAP) een gloedvolle presentatie over de vele initiatieven van de stichting. Onze club ondersteunt dit jaar één van die projecten: het opleiden van bewoners van het platteland van het straatarme Burkina Faso (West-Afrika) tot imker en voorzien van de middelen die ze nodig hebben om dit vak uit te oefenen. De imkers kunnen via verkoop van honing en bijenwas hun gezinsinkomen vergroten. Bovendien zorgen de bijen voor een betere bevruchting van de landbouwgewassen. 
Ons doel is via verschillende acties ruim 2.000 euro bij elkaar te krijgen, genoeg voor de opleidings- en opstartkosten voor vijf vrouwen. Op 9 september konden we Hervé Millet alvast een cheque van 1.000 euro aanbieden met de belofte dat de rest spoedig zal volgen.

imkers.jpgDe kersverse imkers in Burkina Faso