Onze ondernemende projectcommissies zorgen elk jaar voor diverse fondsenwerving activiteiten.

Eenmalige activiteiten:

Grote chocoladeletter actie.

Om mee te werken aan een betere toekomst voor vrouwen in India en een beter rechtssysteem in dat land is er opnieuw een Grote Chocoladeletter Actie gestart. In 2016 was Syrië 'Back to School' het doel en verkochten we dankzij het enthousiasme van veel Soroptimisten meer dan 6.000 chocoladeletters! In 2017 hebben we deze chocoladeletters verkocht for School for Justice. Dit jaar is het wederom ‘School for Justice’. In 2016 verkochten we dankzij jullie enthousiasme meer dan 6.000 chocoladeletters! Per verkochte letter gaat er € 2,-- naar het goede doel. We hopen dat wij allen de chocoladeletters weer met het zelfde enthousiasme omarmen! Wil je bestellen (dat kan tot 20 oktober 2018) ga naar: Chocoladeletters bestellen.

Kunstroute

cor kuyt in plein 13.jpg
wim wissingh.jpg

 

 

 

 

In het weekend van 6 en 7 oktober organiseerde Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek een kunstroute, die van Burgerveen, via Leimuiden, Oude- en Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen, naar Rijpwetering liep. Op allerlei locaties werden kunstwerken getoond en verkocht. Er was ook een loterij met prachtige (kunst)prijzen, er waren workshops en hier en daar kon genoten worden van een hapje en een drankje. De opbrengst van deze fondsenwervingsactiviteit is voor Vrouwenvakschool Satang Jabang in Senegal . Daar krijgen veelal ongeletterde meisjes en vrouwen een driejarige opleiding, zodat ze een zelfstandige, goede toekomst tegemoet gaan.

Het si-lo atelier van Lonny van Rijn in Burgerveen was de eerste locatie op de route en daar was het hele weekend gezellig druk. Lonny: "Ik doe regelmatig aan kunstroutes mee, maar dit keer dus in mijn eigen atelier. Twee collega-keramisten exposeerden ook bij mij en samen hebben we de vele bezoekers ontvangen. Fijn om op deze manier een goed doel te steunen."

Het was de eerste keer dat Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek de kunstroute organiseerde, maar de plannen voor volgend jaar worden al gemaakt! Kijk hier wat het heeft opgeleverd voor ons goede doel Satang Jabang in Senegal .

Kleurrijke inloopmarkt ten behoeve van Adamus

artikel  cheque Adamas.JPG

 

Op deze markt hebben we tezamen met de Rotary Lisse geld ingezameld voor het Inloophuis Adamus: een plek waar volwassenen en kinderen die met kanker geconfronteerd zijn psychosociale ondersteuning en begeleiding kunnen krijgen. Op die manier maken zij een essentieel en concreet verschil in het leven van kankerpatiënten, hun naasten en hun nabestaanden, ongeacht de fase van het ziekte-, genezings- of acceptatieproces waarin zij zich bevinden. beide clubs hebben zich voor dit Inloophuis ingezet (zie afbeelding).

 

 

 

Concert met Liesbeth de Bakker en haar ensemble:

We hebben op 21 mei 2017 een benefiet concert georganiseerd in Oegstgeest.  Er werd muziek gespeeld van Purcell, Couperin, Monteclair en Moliniere door barok ensemble Vesta, bestaande uit: Annemieke Rozemond sopraan, Liesbeth de Bakker mezzosopraan, Rien Jacobsen theorbe, barokgitaar, Teun Lingeman luit, theorbe, barokgitaar, Robin van Erven Dorens gamba.

Het concert had een Franse inslag en was van een grote schoonheid, kortom: genieten. Het was een bijzonder mooie middag en de opbrengst van dit bijzondere concert was € 2.800,-. Dit bedrag is geheel ten goede gekomen aan ons goede doel ‘Free a Girl’. Voor dit goede doel zetten Soroptimisten in Nederland zich in, om samen met de Nederlandse stichting  Free a Girl meisjes en jonge vrouwen uit de prostitutie te halen en uitzicht op een toekomst te geven.     

                                “Meisjes horen meisjes te kunnen zijn. Overal ter wereld!”

My Book Buddy

IMG_3289.JPG

Wij zetten ons in voor het goede doel My Book Buddy en wij hebben hier activiteiten voor georganiseerd. Wij hebben meegedaan aan de leesmarathon . Als je ook mee wilt doen, dan is er veel informatie: Folder leesmarathon (8,3 MB) . Als je ook wilt meehelpen zijn hier de documenten: Hoe werkt de leesmarathon (655,2 KB) ; Voorbeeld sponsorlijst (279,2 KB) ; Voorbeeld scholen (302,3 KB) .

 

Continue activiteiten:

Verkoop van bollen

Bollentocht-1.png

Tijd om bloembollen te bestellen!

Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek heeft weer mooie bollenpakketten samengesteld voor een bloeiend voorjaar. De opbrengst hiervan gaat naar School for Justice.

Naast de herziene, maar vertrouwde Soroptimistmix  (50 bollen in 5 soorten voor € 12,50) hebben we dit jaar, vanwege ons aanstaand jubileum in april, ook een feestelijke jubileummix (60 bollen in 6 soorten voor € 15)!

Heb je de flyers met meer informatie niet ontvangen via je club? Stuur een mailtje naar Soroptimistbulbs@outlook.com en je krijgt ze in de mail. Meteen bestellen kan op hetzelfde mailadres! Bollen worden per post verstuurd of kunnen worden opgehaald.

 

Verkoop van kettingen

kettingen cobi.jpg

De kettingen worden door een lid van onze club (Cobi Vink) gemaakt. Ze gebruikt eigen geblazen glazen kralen om prachtige kettingen, armbanden, broches, hangers e.d. van te maken. Er worden verkopingen georganiseerd bij de leden thuis, en de kettingen gaan in dozen door het land naar de verschillende Soroptimistclubs (zgn. roadshows), zodat zij kettingen kunnen kopen. de kettingen zijn ook te bestellen via: website kettingen .