Doorlopende activiteiten

Verkoop van bollen

Bollentocht-1.png

In september is het weer tijd om bloembollen te bestellen!

Oud-lid en bollenkweekster Rita van der Zalm ontdekte de tulp en registreerde hem als Soroptimisttulp. Wij hebben deze tulp als 'mascotte' voor onze club gebruikt bij onze inauguratie in 1994. Inmiddels is Rita met pensioen, maar gelukkig bleef bollenkweker Hein Meeuwissen in Voorhout (die haar bedrijf overnam) 'hofleverancier' van deze tulp voor de club. Naast de tulp stelt Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek samen met hem mooie bollenpakketten samen (uiteraard in Soroptimistkleuren) voor een bloeiend voorjaar. Ook worden er door de leden bollenmanden beplant. Elk jaar vanaf september zijn de bollen weer te bestellen. De opbrengst hiervan gaat naar School for Justice en Vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal.

Flyers met informatie over het aanbod van dit jaar worden begin september per e-mail naar alle clubs in Nederland gestuurd. Krijg je deze niet doorgestuurd of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar Soroptimistbulbs@outlook.<wbr></wbr>com. Meteen bestellen kan vanaf september op ditzelfde mailadres! Bollen worden per post verstuurd of kunnen worden opgehaald. Bollenmanden kunnen alleen worden opgehaald op diverse plaatsen.

Verkoop van handgemaakte glazen sieraden

kettingen_cobi.jpg

De sieraden worden door Cobi Vink, lid van Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek, gemaakt. Ze gebruikt zelfgeblazen glazen kralen om prachtige kettingen, armbanden, broches, hangers, etc. te maken.

Er worden verkopingen georganiseerd bij de leden thuis en de sieraden gaan op verzoek in dozen door het land naar de verschillende Soroptimistclubs (zgn. roadshows), zodat zij kettingen kunnen kopen. Organiseert jouw club een evenement waarbij een verkoopkraam met Cobi's sieraden een mooie aanvulling zou zijn? Neem contact op! De sieraden zijn ook rechtstreeks bij haar te bestellen per e-mail.

Grote chocoladeletteractie

chocoladeletter.png

In 2016 heeft Club Lisse-Bollenstreek de chocoladeletteractie  groot, landelijk opgezet voor het goede doel Syrië 'Back to School'. Dankzij het enthousiasme van veel Soroptimisten werden meer dan 6.200 chocoladeletters verkocht!
Om mee te werken aan een betere toekomst voor vrouwen in India en een beter rechtssysteem in dat land, gaat de opbrengst uit de chocoladeletteractie sinds 2017 naar School for Justice van Free a Girl.In 2017 verkochten we 10.600 chocoladeletters, in 2018 10.700! Per verkochte letter gaat er € 2 naar het goede doel.
Dit jaar is de verkoop van 15.000 het streven van de ‘lettercommissie’, die inmiddels is uitgebreid met Club Voorburg en Waterland. Uitgebreidere informatie volgt via flyers en ook op deze site. Bedenk vast welke bedrijven in je omgeving de chocoletters zouden willen bestellen; vanaf 48 stuks kunnen zij hun eigen logo erop krijgen! Bestellen kan vanaf september via: Chocoladeletters bestellen.

Eenmalige acties - afgerond

Kunstroute

cor kuyt in plein 13.jpg
wim wissingh.jpg

 

 

 

 

In het weekend van 6 en 7 oktober 2018 organiseerde Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek een kunstroute, die van Burgerveen, via Leimuiden, Oude- en Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen, naar Rijpwetering liep. Op allerlei locaties werden kunstwerken getoond en verkocht. Er was ook een loterij met prachtige (kunst)prijzen, er waren workshops en hier en daar kon genoten worden van een hapje en een drankje. De opbrengst van deze fondsenwervingsactiviteit is voor Vrouwenvakschool Satang Jabang in Senegal. Daar krijgen veelal ongeletterde meisjes en vrouwen een driejarige opleiding, zodat ze een zelfstandige, goede toekomst tegemoet gaan.

Het si-lo atelier van Lonny van Rijn in Burgerveen was de eerste locatie op de route en daar was het hele weekend gezellig druk. Lonny: "Ik doe regelmatig aan kunstroutes mee, maar dit keer dus in mijn eigen atelier. Twee collega-keramisten exposeerden ook bij mij en samen hebben we de vele bezoekers ontvangen. Fijn om op deze manier een goed doel te steunen."

Het was de eerste keer dat Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek de kunstroute organiseerde, maar de plannen voor volgend jaar worden al gemaakt! Kijk hier wat het heeft opgeleverd voor ons goede doel Satang Jabang in Senegal.

Kleurrijke inloopmarkt ten behoeve van Adamus

artikel  cheque Adamas.JPG

 

Op deze markt hebben we tezamen met de Rotary Lisse geld ingezameld voor het Inloophuis Adamus: een plek waar volwassenen en kinderen die met kanker geconfronteerd zijn psychosociale ondersteuning en begeleiding kunnen krijgen. Op die manier maken zij een essentieel en concreet verschil in het leven van kankerpatiënten, hun naasten en hun nabestaanden, ongeacht de fase van het ziekte-, genezings- of acceptatieproces waarin zij zich bevinden. beide clubs hebben zich voor dit Inloophuis ingezet (zie afbeelding).

 

 

 

Concert met Liesbeth de Bakker en haar ensemble:

We hebben op 21 mei 2017 een benefiet concert georganiseerd in Oegstgeest.  Er werd muziek gespeeld van Purcell, Couperin, Monteclair en Moliniere door barok ensemble Vesta, bestaande uit: Annemieke Rozemond sopraan, Liesbeth de Bakker mezzosopraan, Rien Jacobsen theorbe, barokgitaar, Teun Lingeman luit, theorbe, barokgitaar, Robin van Erven Dorens gamba.

Het concert had een Franse inslag en was van een grote schoonheid, kortom: genieten. Het was een bijzonder mooie middag en de opbrengst van dit bijzondere concert was € 2.800,-. Dit bedrag is geheel ten goede gekomen aan ons goede doel ‘Free a Girl’. Voor dit goede doel zetten Soroptimisten in Nederland zich in, om samen met de Nederlandse stichting  Free a Girl meisjes en jonge vrouwen uit de prostitutie te halen en uitzicht op een toekomst te geven.     

                                “Meisjes horen meisjes te kunnen zijn. Overal ter wereld!”

My Book Buddy

IMG_3289.JPG

Wij zetten ons in voor het goede doel My Book Buddy en wij hebben hier activiteiten voor georganiseerd. Wij hebben meegedaan aan de leesmarathon. Als je ook mee wilt doen, dan is er veel informatie: Folder leesmarathon (8,3 MB) . Als je ook wilt meehelpen zijn hier de documenten: Hoe werkt de leesmarathon (655,2 KB) ; Voorbeeld sponsorlijst (279,2 KB) ; Voorbeeld scholen (302,3 KB) .