Nieuws

 • Vooraankondiging 70 jaar Club Curaçao

  Vooraankondiging 70 jaar Club Curaçao

  Op 26 november 2017 is onze Club jarig!

  Dit heuglijk feit willen wij vieren met een 3-daags feestprogramma

   van 24 t/m 26 november a.s., met als thema "Natuur en Cultuur".

  Wij zijn reeds begonnen met de voorbereidingen,

  houdt de bekendmakingen op  de webpagina van Club Curaçao in de gaten.

  Aanmeldingen voor de viering via: jubileum.clubcuracao@gmail.com

 • Nenita La Rose-Lont (61) is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR).

  Na haar studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam is Nenita La Rose 20 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Amsterdam, onder meer op het Kabinet van de Burgemeester en daarna als lid van het Management Team van het stadsdeel Zuidoost. Tot midden 2015 was zij ruim acht jaar directeur-bestuurder van Child Helpline International, een wereldwijd netwerk van kinderhulplijnen en kindertelefoons met het internationale secretariaat in Amsterdam. Thans is zij, na een opleiding tot Legal Mediator, zelfstandig adviseur en toezichthouder, mediator en coach.

 • Eetgewoonten als cultuurverschijnsel

  "Eetgewoonten als Cultuurverschijnsel": van  genegeerd thema naar toponderwerp.

  Wageningse Soroptimiste Jo Edema geeft gedachtengoed door via erfenis. Op 11 Mei 2017 vindt de eerste Progress Meeting plaats van de Stichting  Edema- Steernberg. Belangstellenden zijn van harte welkom. De stichting bevordert onderzoek naar en uitwisseling van kennis op het gebied van de sociologie van de huishouding met speciale aandacht voor voedingspatronen. Welke factoren van sociale, economische, culturele, religieuze, morele en ethische aard hebben invloed op consumptiepatronen binnen het gezin? Naast kennis van de voedingsleer blijkt vooral ervaringskennis (“tacit-knowledge”) binnen het gezin bepalend voor de gevolgde voedingspatronen. Het door de stichting gesteunde ...

 • Free a Girl

  Twee leden van club Rotterdam bezetten in april een hokje van 2 x 1 m in restaurant Las Palmas om daarmee aandacht te vragen voor de situatie van prostitue's in India. Uiteindelijk moeten de meisjes in staat gesteld worden een beroepsopleiding te volgen om op een meer humane manier in hun levensonderhoud te voorzien.

 • Free a girl: School for Justice

  Stichting Free a girl heeft op 6 april een 'School for Justice' geopend in India.

  In eerste instantie kunnen 20 geschoolde ex-slachtoffers een rechtenstudie volgen op deze 'School for Justice' in Mumbai, India. In Nederland wordt geld ingezameld door van 16 tot 21 mei een actie te houden 'Lock me up'. Hierbij laten (50) bekende nederlanders zich 12 uur lang opsluiten in een kooi, die op een publieke plaats wordt neergezet. De kooi moet de ruimte voorstellen waar de meisjes in geprostitueerd worden. De voorbijgangers kunnen geld doneren.

   

 • SIE Congress 2017

  Registratie tot 3 juli mogelijk voor het 21ste Congres van SIE is in Florence, Italië van 14-16 juli! 

  Het programma biedt interessante sprekers en voorbeelden van projecten op het gebied van duurzaamheid en onderwijs.  De Federatie President Elisabetta heeft haar beleidsfocus de afgelopen 2 jaar gelegd op het stimuleren van STEM onderwijs waar wiskunde, exacte wetenschappen, techniek en technologie onderdeel in zijn. STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. In een complexe maatschappij als de onze is er een grote nood aan mensen met STEM-profielen. 

  Een groot aantal Soroptimisten hebben zich ...

 • Sociaal Jaarverslag

  Op 4 februari 2017 werd het eerste Sociaal Jaarverslag van de Unie van de Soroptimistclubs van Nederlend, Suriname en Curacao uitgebracht. Hierin wordt veel informatie gegeven over het Soroptimisme op dit moment. Kijk hier voor het blad.

 • Symposium Mensenrechteneducatie

  Op zaterdagmiddag 11 maart organiseert Soroptimistclub Haarlem e.o. een symposium met als thema Mensenrechteneducatie.                                      
  Aanleiding is de benoeming dr. Felisa L. Tibbitts tot bijzonder hoogleraar Mensenrechteneducatie aan de Universiteit van Utrecht per 1 januari 2017.

 • Syrië 'Back to School': € 500.000 gepasseerd

  Op 4 februari is een cheque van € 501.000  overhandigd aan Suzanne Lazlo van UNICEF NL.

 • Persbericht Syrië 'Back to School'

  Het project Syrië 'Back to School' loopt ten einde. Veel clubs hebben met grote inzet en creativiteit deelgenomen. Het ziet er naar uit dat het spetterende eindresultaat waar wij op hoopten binnen bereik is. Dat betekent dat we met enige trots de publiciteit kunnen zoeken. Zondag 29 januari heeft UNICEF bijgaand persbericht verspreidt.