Nieuws

 • Werkconferentie 2017

  Werkconferentie 2017: Leren van elkaar
  Meer dan 200 Soroptimisten hadden zaterdag 18 november de weg gevonden naar Veenendaal voor de tweede Werkconferentie nieuwe stijl.

 • Orange Day

  25 november Orange Day. For almost a century now, Soroptimists have been working to eliminate violence against women and girls and ensure women’s participation in conflict resolution.

 • Club Gooische Meeren geïnaugureerd!

  Op zaterdag 4 november 2017 is de 104e club van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland "Gooische Meeren" op feestelijke wijze geinaugureerd in Naarden. 

 • Indrukwekkende oratie Felisa Tibbitts

  Onder grote belangstelling is afgelopen maandag 23 oktober in de prachtige aula van het Universiteitsgebouw in Utrecht de oratie uitgesproken van professor Felisa Tibbitts, hoogleraar aan de Carla Atzema-Looman leerstoel Mensenrechteneducatie. 

 • Jamila Aanzi bij de Algemene Vergadering Verenigde Naties

  De vrouwen vertegenwoordiger van de Nederlandse Vrouwen Raad en de Unie Jamila Aanzi droeg op 5 oktober haar statement voor bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) over: Women’s economic empowerment in the changing world of work.

 • Franse Soroptimisten congres over alfabetisering bij UNESCO

  11 september organiseerde de Union Française du Soroptimist International, naar aanleiding van wereldalfabetiseringsdag (8 september)  in samenwerking met UNESCO een conferentie om inzicht te krijgen in de verschillende alfabetiseringsprojecten die op dit moment gaande zijn en op de reële impact ervan ook op de economische ontwikkeling van een regio. 

 • Internationale Dag van de Vrede

  Ook dit jaar wordt op 21 september, de dag die in 2001 door de Verenigde Naties werd uitgeroepen als de Dag van de Vrede, opgeroepen om wereldwijd op te komen voor vrede en geweldloosheid.

 • Felisa Tibbits organiseerde congres over mensenrechteneducatie op scholen

  Bijzonder hoogleraar mensenrechteneducatie Felisa Tibbitts, dit jaar aangesteld met financiële hulp van de Nederlandse Soroptimisten aan de Universiteit Utrecht, organiseerde vlak voor de zomer een conferentie over nut en noodzaak van onderwijs in mensenrechten op Nederlandse scholen.

 • President's Appeal

  Iedere SI President doet een zogenoemde President's Appeal: een project waar Soroptimisten wereldwijd gedurende het biennium van die president fondsen voor kunnen helpen werven. Voor 2017-2019 is de President's Appeal het project Women, Water & Leadership. 

 • Feestelijke inauguratie eerste Nederlandse President Soroptimist International

  Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 29 juli te Rotterdam werd Mariet Verhoef-Cohen - als eerste Nederlandse
  vrouw in het bijna 100 jarig bestaan van de organisatie - onder grote bijval geïnaugureerd als President van
  Soroptimist International (SI). Zij volgde daarmee de Nieuw-Zeelandse Yvonne Simpson op als hoofd van een
  wereldomspannende organisatie die zo’n 75.000 vrouwen in meer dan 130 landen verbindt.