Nieuws

 • Soroptimist Congres Florence

  Een verslag van het Soroptimist Internatiol of Europe Congres in Florence, waar maar liefst ongveer 40 Nederlandse Soroptimisten aanwezig waren. Vrouwen in STEM beroepen is hoofdthema.
  En het project van Club De Bilt-Bilthoven viel in de prijzen als Best Practice Award Education!

 • Leesmarathons MyBookBuddy

  Soroptimisten organiseren vanaf 8 september leesmarathons op scholen t.b.v. MyBookBuddy. Soroptimistclubs in de 62 landen van de SIE federatie zetten zich in om ongeletterdheid terug te dringen en kennis te vergroten onder vrouwen en meisjes. Met acties als ‘children read books for children who need books’ werven we fondsen en creëren we bewustwording.

 • Khakifonds - Khartoem en Kinshassa

  Club Rotterdam stuurt in 2016-2017 geld naar het Khakifonds. Hiermee worden meisjes in staat gesteld gesteld voortgezet onderwijs te volgen.

 • Opbrengst Violenactie 2017 voor Stichting Let's care

  Ieder voorjaar organiseert club SallAnders een violenactie. De opbrengst van 2017, een cheque van €1600,= is uitgereikt aan Erna Vinkers, directeur van Liet's care. De stichting heeft in de Filipijnen een centrum waar mishandelde, misbruikte en verwaarloosde meisjes tussen 5 - 21 jaar een veilige thuishaven vinden. Naast aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is er ook ruimte voor school en voor het ontwikkelen van diverse vaardigheden.

 • School for Justice wint prijs!

  Het filmpje van School for Justice heeft in Cannes de Gouden Leeuw gewonnen. Dit is geweldig nieuws voor de exposure van dit project. Lees hier meer!
  Samen kunnen we nog meer exposure en geld ophalen voor dit project door te stemmen via de site van de NCRV: klik hier om te stemmen!

 • Vooraankondiging 70 jaar Club Curaçao

  Vooraankondiging 70 jaar Club Curaçao

  Op 26 november 2017 is onze Club jarig! Dit heugelijk feit vieren wij met een 3-daags feestprogramma  van 24 t/m 26 november 2017 met als thema "Natuur en Cultuur". Wij zijn begonnen met de voorbereidingen, let op de bekendmakingen op de webpagina van Club Curaçao! Aanmeldingen voor de viering via: jubileum.clubcuracao@gmail.com

   

 • Nenita La Rose-Lont (61) is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR).

  Na haar studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam is Nenita La Rose 20 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Amsterdam, onder meer op het Kabinet van de Burgemeester en daarna als lid van het Management Team van het stadsdeel Zuidoost. Tot midden 2015 was zij ruim acht jaar directeur-bestuurder van Child Helpline International, een wereldwijd netwerk van kinderhulplijnen en kindertelefoons met het internationale secretariaat in Amsterdam. Thans is zij, na een opleiding tot Legal Mediator, zelfstandig adviseur en toezichthouder, mediator en coach.

 • Free a Girl

  Twee leden van club Rotterdam bezetten in april een hokje van 2 x 1 m in restaurant Las Palmas om daarmee aandacht te vragen voor de situatie van prostitue's in India. Uiteindelijk moeten de meisjes in staat gesteld worden een beroepsopleiding te volgen om op een meer humane manier in hun levensonderhoud te voorzien.

 • Free a girl: School for Justice

  Stichting Free a girl heeft op 6 april een 'School for Justice' geopend in India.

  In eerste instantie kunnen 20 geschoolde ex-slachtoffers een rechtenstudie volgen op deze 'School for Justice' in Mumbai, India. In Nederland wordt geld ingezameld door van 16 tot 21 mei een actie te houden 'Lock me up'. Hierbij laten (50) bekende nederlanders zich 12 uur lang opsluiten in een kooi, die op een publieke plaats wordt neergezet. De kooi moet de ruimte voorstellen waar de meisjes in geprostitueerd worden. De voorbijgangers kunnen geld doneren.

   

 • SIE Congress 2017

  Registratie tot 3 juli mogelijk voor het 21ste Congres van SIE is in Florence, Italië van 14-16 juli! 

  Het programma biedt interessante sprekers en voorbeelden van projecten op het gebied van duurzaamheid en onderwijs.  De Federatie President Elisabetta heeft haar beleidsfocus de afgelopen 2 jaar gelegd op het stimuleren van STEM onderwijs waar wiskunde, exacte wetenschappen, techniek en technologie onderdeel in zijn. STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. In een complexe maatschappij als de onze is er een grote nood aan mensen met STEM-profielen. 

  Een groot aantal Soroptimisten hebben zich ...