Nieuws

 • Internationale Dag van de Vrede

  Ook dit jaar wordt op 21 september, de dag die in 2001 door de Verenigde Naties werd uitgeroepen als de Dag van de Vrede, opgeroepen om wereldwijd op te komen voor vrede en geweldloosheid.

 • Felisa Tibbits organiseerde congres over mensenrechteneducatie op scholen

  Bijzonder hoogleraar mensenrechteneducatie Felisa Tibbitts, dit jaar aangesteld met financiële hulp van de Nederlandse Soroptimisten aan de Universiteit Utrecht, organiseerde vlak voor de zomer een conferentie over nut en noodzaak van onderwijs in mensenrechten op Nederlandse scholen.

 • President's Appeal

  Iedere SI President doet een zogenoemde President's Appeal: een project waar Soroptimisten wereldwijd gedurende het biennium van die president fondsen voor kunnen helpen werven. Voor 2017-2019 is de President's Appeal het project Women, Water & Leadership. 

 • Feestelijke inauguratie eerste Nederlandse President Soroptimist International

  Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 29 juli te Rotterdam werd Mariet Verhoef-Cohen - als eerste Nederlandse
  vrouw in het bijna 100 jarig bestaan van de organisatie - onder grote bijval geïnaugureerd als President van
  Soroptimist International (SI). Zij volgde daarmee de Nieuw-Zeelandse Yvonne Simpson op als hoofd van een
  wereldomspannende organisatie die zo’n 75.000 vrouwen in meer dan 130 landen verbindt.

 • Ridderorde voor SI President Mariet Verhoef-Cohen

  Tijdens haar inauguratie als President van Soroptimist International 2017-2019 op 29 juli is de Nederlandse Soroptimist Mariet Verhoef-Cohen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Deze bijzondere onderscheiding werd haar toegekend vanwege haar maatschappelijke verdiensten op internationaal niveau, haar sociale betrokkenheid en haar tomeloze inzet voor de belangenbehartiging van vrouwen wereldwijd.

 • Soroptimist Congres Florence

  Een verslag van het Soroptimist International of Europe Congres in Florence, waar maar liefst ongeveer 40 Nederlandse Soroptimisten aanwezig waren. Vrouwen in STEM beroepen is hoofdthema.
  En het project van Club De Bilt-Bilthoven viel in de prijzen als Best Practice Award in de categorie Education!

 • Leesmarathons MyBookBuddy

  Soroptimisten organiseren vanaf 8 september (dag van de geletterdheid) leesmarathons op scholen t.b.v. MyBookBuddy. Soroptimistclubs in de 62 landen van de SIE federatie zetten zich in om ongeletterdheid terug te dringen en kennis te vergroten onder vrouwen en meisjes. Met acties als ‘children read books for children who need books’ werven we fondsen en creëren we bewustwording.

 • Khakifonds - Khartoem en Kinshassa

  Club Rotterdam stuurt in 2016-2017 geld naar het Khakifonds. Hiermee worden meisjes in staat gesteld gesteld voortgezet onderwijs te volgen.

 • Opbrengst Violenactie 2017 voor Stichting Let's care

  Ieder voorjaar organiseert club SallAnders een violenactie. De opbrengst van 2017, een cheque van €1600,= is uitgereikt aan Erna Vinkers, directeur van Liet's care. De stichting heeft in de Filipijnen een centrum waar mishandelde, misbruikte en verwaarloosde meisjes tussen 5 - 21 jaar een veilige thuishaven vinden. Naast aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is er ook ruimte voor school en voor het ontwikkelen van diverse vaardigheden.

 • School for Justice wint prijs!

  Het filmpje van School for Justice heeft in Cannes de Gouden Leeuw gewonnen. Dit is geweldig nieuws voor de exposure van dit project. Lees hier meer!
  Samen kunnen we nog meer exposure en geld ophalen voor dit project door te stemmen via de site van de NCRV: klik hier om te stemmen!