Nieuws

 • Governor’s Meeting 25-27 mei Luzern

  De Governor’s Meeting (GM) is de jaarlijkse verantwoording van het bestuur van SIE aan de vertegenwoordigers van de verschillende Europese Unies, de gouverneurs.
  Twee van onze gouverneurs, Petra Verra en Astrid Landa, reizen af naar Luzern. Zij zullen de stem van de Nederlandse Unie laten horen over stand- en agendapunten.

 • Uitreiking € 55.000 in Cannes voor School for Justice

  Tijdens het grootse film festival in Cannes op 14 mei liet Bollywoodster en Free a Girl ambassatrice Mallika Sherawat zich opsluiten in een hokje om aandacht te vragen voor de gedwongen kinderp[rostituitie in India. Namens Soroptimistclubs in Nederland werd door Bianca Leemkuil aan Mallika een cheque aangebioden van € 55.000 voor het school for Justice programma.

 • Stunning President’s Appeal pendant

  Voor de President’s Appeal van Mariet Verhoef-Cohen is een prachtige speld die ook als hanger kan worden gedragen, ontworpen door de Griekse Soroptimist Villy Makou. De opbrengst is voor de appeal.

 • Boeiend symposium Leadership in Human Rights

  Op 2 mei vierde de Universiteit van Utrecht het 70-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.  In een symposium gaven experts hun visie op mensenrechten in deze tijd en de betekenis daarvoor op leiderschap, inclusiviteit en diversiteit. De Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao financiert de leerstoel Human Rights Educatie en was ook hier als genodigde ruim vertegenwoordigd. 

   

 • Zomerschool Mensenrechteneducatie open voor Soroptimisten

  Collegereeks Human Rights Education (HRE) 25 – 29 Juni 2018

  Dr Felisa Tibbitts, bijzonder hoogleraar Mensenrechteneducatie zal een reeks colleges verzorgen voor Bachelor en Masterstudenten ter verdieping van hun kennis en inzicht in de theorie, de geschiedenis en de praktijk van mensenrechteneducatie.

 • 22 Maart UN World Water Day

  SI President Mariet Verhoef-Cohen bij lancering Decennium voor Water in New York

  In 2025 zullen zo’n 2 miljard mensen leven in gebieden waar water schaars is! Zonder water kunnen we niet leven. Zelfs in Nederland is de verwachting dat de watervoorziening binnen tien jaar onder druk komt te staan. Door de stijgende zeespiegel verzilten kustgebieden en dringt zout water zelfs het achterland binnen. 

 • Commission on the Status of Women, maart 2018, New York

  Van 12 – 23 maart vindt alweer de 62ste sessie van de Commissie on the Status of Women (CSW) plaats in New York. In de CSW worden niet alleen de afspraken bewaakt die gemaakt zijn in Beijing in 1995 tijdens de 4e Wereld Vrouwenconferentie, maar door de samenwerkende NGO’s worden die afspraken telkens vernieuwd, aangescherpt en zo mogelijk afgedwongen.

  Dit jaar zal de President van Soroptimist International Mariet Verhoef-Cohen aanwezig zijn met een delegatie van meer da 90 Soroptimisten van over de hele wereld. Op het NGO Forum dat ook plaatsvindt tijdens CSW62 organiseren de Soroptimisten een aantal sessies ...

 • De Aletta Jacobsprijs 2018 toegekend aan drs. Lilianne Ploumen

  Lilianne Ploumen kreeg de prijs vanwege haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld. De prijs werd op donderdag 8 maart 2018 uitgereikt door rector magnificus Elmer Sterken van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • School for Justice: cheque van € 55.000 overhandigd

  Eerste cheque van €55.000 overhandigd aan Free a Girl ambassadeur Thomas Berge ten gunste van het baanbrekende project School for Justice. Met dit bedrag zijn de kosten gedekt voor het tweede jaar van het in 2017 gestarte scholingstraject voor meisjes die werden bevrijd uit de (kinder)prostitutie. School for Justice is een uniek initiatief dat perfect pas bij onze missie als Soroptimisten: "Empowerment of Women through Education and Leadership".

  Na selectie wordt een aantal van deze meisjes begeleid naar een opleiding tot advocaat of officier van justitie.  8 van hen zijn inmiddels toegelaten tot de universiteit!  En dit is ...

 • Internationale vrouwendag

  Beknopte geschiedenis van het ontstaan van de Internationale Vrouwendag