Nieuws

 • Commission on the Status of Women, maart 2018, New York

  Van 12 – 23 maart vindt alweer de 62ste sessie van de Commissie on the Status of Women (CSW) plaats in New York. In de CSW worden niet alleen de afspraken bewaakt die gemaakt zijn in Beijing in 1995 tijdens de 4e Wereld Vrouwenconferentie, maar door de samenwerkende NGO’s worden die afspraken telkens vernieuwd, aangescherpt en zo mogelijk afgedwongen.

  Dit jaar zal de President van Soroptimist International Mariet Verhoef-Cohen aanwezig zijn met een delegatie van meer da 90 Soroptimisten van over de hele wereld. Op het NGO Forum dat ook plaatsvindt tijdens CSW62 organiseren de Soroptimisten een aantal sessies ...

 • De Aletta Jacobsprijs 2018 toegekend aan drs. Lilianne Ploumen

  Lilianne Ploumen kreeg de prijs vanwege haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld. De prijs werd op donderdag 8 maart 2018 uitgereikt door rector magnificus Elmer Sterken van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • School for Justice: cheque van € 55.000 overhandigd

  Eerste cheque van €55.000 overhandigd aan Free a Girl ambassadeur Thomas Berge ten gunste van het baanbrekende project School for Justice. Met dit bedrag zijn de kosten gedekt voor het tweede jaar van het in 2017 gestarte scholingstraject voor meisjes die werden bevrijd uit de (kinder)prostitutie. School for Justice is een uniek initiatief dat perfect pas bij onze missie als Soroptimisten: "Empowerment of Women through Education and Leadership".

  Na selectie wordt een aantal van deze meisjes begeleid naar een opleiding tot advocaat of officier van justitie.  8 van hen zijn inmiddels toegelaten tot de universiteit!  En dit is ...

 • Internationale vrouwendag

  Beknopte geschiedenis van het ontstaan van de Internationale Vrouwendag

 • International Youth Croisière

  The Union of Soroptimistclubs in the Netherlands, Surinam and Curaçao is honoured to organize and invite 12 young people to a Youth Croisière from Friday the 6th to Monday the 16th of July 2018.

 • Veel belangstelling Soroptimisten voor Mensenrechteneducatie

  Ruim 350 Soroptimisten van 80 clubs hebben afgelopen zomer de enquête ingevuld over hun opvattingen over onderwijs over vrouwen- en mensenrechten (OV/MR). Het onderzoek werd gehouden door Felisa Tibbitts, buitengewoon hoogleraar Mensenrechteneducatie aan de Rijksuniversiteit Utrecht, een leerstoel die mogelijk wordt gemaakt door de Nederlandse Soroptimisten. De resultaten tonen aan dat er een substantiële groep Soroptimisten is die zeer geïnteresseerd is om betrokken te worden bij dit onderwerp.

 • Archief Aletta Jacobs UNESCO erfgoed!

  Met gepaste trots kan Atria melden dat het archief van Aletta Jacobs (1854 – 1929), onderdeel van Atria’s
  collectie, officieel erkend is als UNESCO-erfgoed.

 • Rechtbank steunt School for Justice

  Steun Haagse rechtbank levert School for Justice  € 1.000,00 op.

 • Werkconferentie 2017

  Werkconferentie 2017: Leren van elkaar
  Meer dan 200 Soroptimisten hadden zaterdag 18 november de weg gevonden naar Veenendaal voor de tweede Werkconferentie nieuwe stijl.

 • Orange Day

  25 november Orange Day. For almost a century now, Soroptimists have been working to eliminate violence against women and girls and ensure women’s participation in conflict resolution.